7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 2. týdne

Logo_Ozveny_tydneDruhý víkend v roce 2017 byl ve znamení již 4. kole poháru 7. tříd, kde jsme měli několikanásobné zastoupení. Svůj maratón si odehrály i kadetky KP, které za víkend odehrály 4 utkání nadstavbové části kraje juniorek.

 

 

 

 

 

KKY-KP: 3. a 4. kolo nadstavbové části Jihomoravského krajského přeboru juniorek

14.1. 10:00 VK KP Brno
- TJ Minerva Boskovice
0:3
  13:00 VK KP Brno
- TJ Minerva Boskovice
0:3
15.1. 10:00 VK KP Brno - DDM Hippo Kuřim 3:1
  13:00 VK KP Brno - DDM Hippo Kuřim 3:1
Komentář:

Do 1. sobotního utkání jsme nastoupily proti týmu z Boskovic. Od prvního setu a i po celý zápas jsme značně ztrácely na svých chybách a to hlavně na komunikaci. Soupeřky toho dokázaly využít a tlačily nás servisem. Ke konci prvního setu se naše komunikace ve hřišti zlepšila, ale vyhrát se nám nepodařilo. Ve druhém setu jsme zabojovaly a uhrály pár bodů. Boskovice však nepolevily a znovu nás porazily. Třetí set jsme nezačaly o moc lépe. Díky oslabení z důvodu zraněné hráčky jsme z jednoho postavení dostaly minimálně 10 bodů z podání. Špatná přihrávka zapříčinila neúspěch na náhře a útoku a tím jsme Boskovicím darovaly jejich závěrečný třetí set.

Eliška Ondráčková, hráčka

Dne 14.1.2017 jsme hráli v kraji juniorek proti Boskovicím. První zápas se nám moc nedařil. Ve druhém se však zlepšila nálada, více jsme se všechny uvolnily a začaly se víc snažit. Náš trenér Petr Pavlica musel odjet a tak nás dotrénoval pan trenér Wiesner. Každý trenér dává jiné rady a vidí hru trošku jinak. Poradil nám zase něco nového, vysvětloval nám každé zvlášť co zlepšit a i když jsme to nedotáhly do vítězného konce, zápas byl několikanásobně lepší. Zlepšily jsme obranu, útoky byly s větší razancí a tak se na to dalo i lépe koukat. Zápas jsme si užily a i když jsme prohrály 0:3, soupeřkám jsme hru určitě znepříjemnily.

Zuzka Nekudová, hráčka

Za tenhle vikend nas cekaly celkem 4 zapasy. Oba dva byly krajske. V nedeli se nam podarila prolomit hruzostrasna atmosfera s predesleho dne. Hraly jsme s Kurimi 2x 3:1. Oba dva nase ztracene sety byly v poradi treti. Mely jsme nedostatek smecarek, a tak nase libero se ujalo roli smecarky a velke brime na zadech neslo i druhe mladsi libero, ktere se mohli spolehnout jen na sebe. Hraly jsme s nadsenim a s cilem porazit a byt brzo doma. Par chyb ze soboty se nam podarilo odstranit, napriklad `syndrom sevrenych zadku`. Doufame ze tyto dve vyhry nas dostatecne naladi na pristi ligovou Olomouc

Markét Mikulicová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: 4. kolo Jm poháru 7. tříd, skupina A

15.1. 10:30 VK KP Brno D
- TJ Lokomotiva Břeclav holky
2:1
  13:00 VK KP Brno D
- VK Pegas Znojmo C kluci
2:0
  14:15 VK KP Brno D
- TJ Lokomotica Břeclav AB
1:2
Komentář:

Ve 4. kole Poháru sedmých tříd  první skupina byla soubojem mezi dvěmi dívčími a dvěmi chlapeckými družstvy. Souboje to byly velmi vyrovnané a místy, zejména v utkáních našich děvčat s přímětickými chlapci a břeclavskými děvčaty, byly k vidění pohledné volejbalové výměny.
Poslední dobou se již stává pravidlem, že 1. set prvního utkání se probouzíme, myšleno volejbalově. Teprve od druhého setu jsme začaly hrát
volejbal, který nás zdobí a nedaly jsme břeclavským chlapcům naději na zvrat v utkání.
V druhém zápase, tentokrát s přímětickými mladými muži jsme oba sety rozhodly v prostřední části. Kvalitnější servis a zejména útočná forma Bětky Vejtasové a Lucky Vesi Veselé rozhodovaly.
Poslední utkání bylo soubojem obou dívčích družstev, v případě břeclavských děvčat, bojem o udržení se v první skupině. Z naší strany ne příliš povedený 1. set, výrazně lepší výkon směřující k vítězství ve druhém setě. Rozhodující tiebreak zastihl naše děvčata v útlumu. Družstvo působilo již unaveně a bez obvyklé jiskry. Prostě se projevují vánoční prázdniny a tréninkové manko. Přesto jsme ze stavu 9:13 se dokázaly dostat na dohled, leč za stavu 13:14 po timu soupeře jsme zkazily servis.
Nejlepší hráčka kapitánka Bětka Vejtasová. Přiblížila se ji Vesi Veselá, zejména neuvěřitelnými zákroky v poli. Na síti se zatím hledá. Tří týdenní
tréninkové manko zatím nedohnala. Z nahravaček se nejvíce prosadila Barčy Hudy Hudečková, i když i ona již odehrála lepší zápasy. Nezklamala ani Barča Jedli Jedličková, Natka Heli Hélová a ani Terka Kučerová, které alternovaly na bloku. V podstatě mohu pochválit všechna děvčata. Naše nejlepší činnosti - servis a hra v poli.

Mája Kašubová, trenérka ŽKY-D

 

 

 ŽKY-M: 4. kolo Jm poháru 7. tříd, skupina

15.1. 10:30 VK KP Brno M
- VK KP Brno E
1:2
  11:45 VK KP Brno M
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
  15:00 VK KP Brno M
- DDM Hippo Kuřim
2:0
Komentář:  

V neděli 15.1.2017 jsme odehrály další kolo poháru sedmých tříd, tentokrát na hřišti SG Ludvíka Daňka. Hned v prvním zápase jsme se utkaly s našimi klubovými rivalkami z družstva VK KP E, kdy jsme v hodně napínavém a bojovném tiebreaku nezvládly koncovku a prohrály tak 14:16. V dalších zápasech proti TJ Lokomotiva Břeclav a DDM Hippo Kuřim jsme však již nezaváhaly a nedovolily jsme soupeřkám ani set. V turnaji se nám velmi vedlo na servisu a celkově z něj máme dobrý pocit, až na tu prohru s éčkem.

Vanda Kadaňková, hráčka

   

 

 

ŽKY-E: 4. kolo Jm poháru 7. tříd, skupina C

15.1. 9:00 VK KP Brno E
- VK KP Brno Milénova
2:1
  10:30 VK KP Brno E
- DDM Hippo Kuřim
2:1
  11:45 VK KP Brno E
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
Komentář:

Hned v prvním utkání jsme se utkaly s nejsilnějším soupeřem ze skupiny. Od posledního duelu se děvčata ze ZŠ Milénova výrazně zlepšila především na servise a útoku, což nám činilo problémy především v prvním setu. Bohužel naše starty jsou vždy o něco pomalejší. Ve druhém setu jsme naopak začaly lépe servírovat my, a také díky nepřesné přihrávce směřovala spousta útoků mimo hřiště. V tie breaku byl výkon u obou družstev jak na houpačce. Nejdříve jsme tlačily my, potom Milénova, ale díky dobrému servisu Nellči Kadlčákové jsme koncovku se štěstím vyhrály 16:14.
Ve druhém utkání jsme se utkaly s týmem DDM Hippo Kuřim, který přijel v okleštěné sestavě 5 děvčat a jednoho chlapce. První set jsme s přehledem ovládly, avšak ve druhém setu jsme se přizpůsobily soupeřově hře, která je prozatím plná nepřesností, ale zato větší bojovnosti. V tie breaku se děvčata dokázala zkoncentrovat a dotáhnout utkání do vítězného konce.
Posledním soupeřem byl taktéž bojovný a běhavý tým z Břeclavi. My jsme však předvedly téměř bezchybný výkon, především na servise, což nám zajistilo výhru bez větších zaváhání. Chválím děvčata i za pozornost při obraně v poli, kde se snažily vnímat pokyny.
Ač výkon nebyl ve všech zápasech zcela přesvědčivý, tak první vítězství je ukázalo jako velice cenné a my opět po dvou měsících postupujeme do třetí skupiny.

Janička Brunclíková, trenérka

   

 

 

 

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT