7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se odehrálo již 7. a předposlední kolo kraj starších žákyň. Kadetky KP odehrály své první kolo nadstavbové části 1. ligy kadetek v Olomouci a žákyně A si smlsly v kraji juniorek na Vyškovu. O všem si můžete přečíst v tomto článku.

 

 

 

 

 

ŽKY-A: 5. a 6. kolo nadstavbové části Jihomoravského krajského přeboru juniorek

22.1. 10:00 VK KP Brno
- Volejbal Vyškov A
3:0
22.1. 12:00 VK KP Brno - Volejbal Vyškov A
3:1
Komentář:

První zápas ve Vyškově jsme odehráli proti týmu domácích, s kterými jsme se ještě nepotkali. Po celý zápas bylo naše odhodlání veliké. V prvním a druhém setu nám šla dobře příhra a následný útok. Na útoku se nám vyplácely krátké úlivky za blok. Také náš servis byl tvrdý a účinný, díky kterému jsme nahnali hodně bodů. Na síti byli někdy menší nedorozumění v obraně, které jsme následně vyřešili a získali z něho hodně bodů. Ve třetím setu jsme udrželi náš servis a přihrávku a jasně získali i poslední set.

Áďa Röderová, hráčka

Druhý zápas s Vyškovem jsme nezačaly nejlépe. Do prvního setu jsme vstoupily nepozorné, zbytečně zkazily několik servisů. Ani na přihrávce a v poli se nám už tolik nedařilo. V půlce setu jsme se vzpamatovaly, na vítězství to ale nestačilo. Druhý set jsme začaly mnohem lépe. Zlepšily jsme všechny herní činnosti a zkoncentrovaly jsme se. Ve třetím setu jsme soupeřky skoro k ničemu nepustily a to díky dobrému servisu a útoku. Čtvrtý set byl už vyrovnanější, koncovku jsme lépe zvládly my.

Áďa Hrnčířová, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-A: 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina A

21.1. 9:00 VK KP Brno A
- TJ Junior Brno A
2:0
  10:30 VK KP Brno A
- VK Pegas Znojmo
2:0
  11:45 VK KP Brno A
- VK KP Brno D
2:1
Komentář:

1. set jsme byly nesoustředěné a celkově nepozorné v poli. Nejhůře nám šla přihrávka. Nedocházely jsme na ni nohama, jen jsme se natahovaly. Ale docela dobrými smeči a vlastními chybami soupeře jsme je nakonec porazily.
2. set se nám už dařilo lépe. Zvykly jsme si na soupeře a i přihrávka se zlepšila. Smeče se nám taky dařily a více jsme komunikovaly. Takže porazit Junior už nebylo tak těžké.

Maki Dědková, hráčka

Posledni zápas jsme už jako po několikáté odehrály s holkama z Králova pole D. Prvni set jsme docela dobře rozehrály, ale po chvíli se to zmenilo. Dělaly jsme hrozně hloupé chyby jako třeba že jsme se nedovedly domluvit byly jsme nepozorné a opět jsme holky z "Déčka" podcenily a to se podílelo na prohře prvniho setu. Do druhého setu jsme šly s tím že musíme vyhrát. Začaly jsme se daleko víc koncentrovat a už to nebyly hloupé a nesmyslné chyby. Díky tomu, že jsme se vzchopily jsme vyhrály druhý i třetí set  takže konečný výsledek byl naštěstí 2:1 pro nás.

Monča Novotná, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

KKY-KP: 1. a 2. kolo nadstavbové části 1. ligy kadetek

22.1. 10:00 VK KP Brno
- VK UP Olomouc
3:1
22.1. 12:00 VK KP Brno - VK UP Olomouc
3:1
Komentář:

Ve velmi chladné sportovní hale v Olomouci se odehrávala prozatím největší výkonnostní prověrka kadetek, které se postavily velmi silné domácí Olomouci. Ikdyž tomu možná sety prvního utkání neodpovídají, výměny byly velmi vyrovnané a utkání se natahovalo. V prvním utkání útočně dominovala Eliška Pokorná a celé družstvo vyjma jednoho setu předvedlo konstantní a velmi bojovný výkon. Do druhého utkání se nastupovalo s pocitem, že je reálné na horké půdě s ledovým ovzduším ukrást více než jen tři body. Statisticky se hráčky s prvním utkáním prohodily, útočnice lépe přihrávaly a přihrávačky lépe útočily. Vyhraný první set jsme přesto dokázaly ztratit, kdy jsme soupeře nesmyslně pustili do koncovky a tu jsme poté ztratili rovněž. Zbylé tři sety byly velmi podobné s tím rozdílem, že jsme koncovku vždy uhájili a proto jsme zaslouženě po heroickém výkonu vyhráli dvakrát 3:1. Ve druhém utkání útočně dominovala Lucie Podsedníková a Simona Řeháková, která navíc získala 5 bodových bloků z pozice univerzálky. Obě utkání držela vysoký standart na servisu Tereza Hrochová. Druhé utkání trvalo 2 hodiny a 17 minut, v průměru necelých 35 minut na set dokazují, že se jednalo opravdu o velmi náročné a vyrovnané výměny, potažmo utkání. Olomoucký maratón zakončen šesti body!!

Petr Pavlica, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 ŽKY-D: 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina A

21.1. 9:00 VK KP Brno D
- VK Pegas Znojmo
0:2
  10:30 VK KP Brno D
- TJ Junior Brno
2:0
  11:45 VK KP Brno D
- VK KP Brno A
1:2
Komentář:

První zápas jsme hráli s Příměticemi. Zkoušeli jsme hrát na jednu nahrávačku. První set byl zmatený, ale druhý set už nám šel lépe, nicméně to tentokrát nestačilo na vítězství. Moc se nám nedařil příjem a podání.
Anička Neterdová, hráčka

Druhý zápas jsme hráli s Junior Brno.Hráli jsme na dvě nahrávačky, jako druhá nahrávala Natka H. Dařil se nám servis a i příjem. První set jsme vyhráli bez problému, ale druhý set už byl horší, ale vyhráli jsme ho.Porazili jsme Junior Brno dva nula.

Tereza a Aneta Kučerovi, hráčka

Naše poslední utkání jsme hrály proti A. V prvním setu jsme měly kvbalitní přihrávku a servis, a proto jsme ho i vyhrály. Druhý set už však nerprobíhal podle našich představ a skončil pro nás neúspěšné. V tiebreaku se nám od začátku nedařil příjem a soupeř si vytvořil náskok, který jsme už nedokázaly dohnat a zápas skončil 1:2.

Veronika Miškufová a Natka Gardavská, hráčky

   odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-M-A 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina C

15.1. 9:00 VK KP Brno M
- VK KP Brno B
0:2
  10:30 VK KP Brno M
- TJ Minerva Boskovice
0:2
  11:45 VK KP Brno M
- TJ Sokol Předklášteří
2:0
Komentář:

Dnešní turnaj se mi líbil. Povedly se nám dvě utkání ze tří.  První zápas proti KP "B" se nám nepovedl. Hrály jsme špatně ve všech herních činnostech. Měly jsme dva zápasy pauzu a chtěly jsme vše zlepšit. .Náš 2. zápas byl proti budoucímu vítězi turnaje Boskovicím "A". Zlepšily jsme všechny herní činnosti, ale na vítězství to stále nestačilo. Trenér nás ale za předvedený výkon chválil. Proti Předklášteří jsme vyhrály 2:0. Byl to nejslabší soupeř. Spoustu bodů jsme získaly podáním a vyvarovaly jsme se chyb.

Lucie Oujezdská 8.C, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-B: 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina C

21.1. 9:00 VK KP Brno B
- VK KP Brno M
2:0
  10:30 VK KP Brno B
- TJ Sokol Předklášteří
2:0
  11:45 VK KP Brno B
- TJ Minerva Boskovice
1:2
Komentář:

V prvním utkání jsme nastoupily proti domácímu týmu Milénova. První set byl vyrovnaný, vedly jsme o 4-5 bodů, ale vždy jsme nechaly soupeřky vyrovnat. Naštěstí v koncovce setu jsme už vedení udržely a dotáhly ho k prvnímu bodu. Druhý set byl pro nás jednoznačná záležitost, dařilo se nám hlavně podání, se kterým si soupeřky nevěděly rady a díky kterému jsme zápas rychle vítězně ukončily.

Markét Nekvapilová, nahrávačka

Druhý zápas jsme úspěšně odehrály s Předklášteřím - 2:0. Naší hře by se ale dalo ledacos vytknout..  V prvním setu jsme se jakoby snížily na úroveň soupeře a dělaly zbytečné chyby. I tak jsme ale s přehledem vyhrály. Druhý set už byl o moc lepší a my si užily hru. Předklášteří se dnes nedařilo a upustilo naši skupinu.

Anička Brodecká, blokařka

Třetí sobotní zápas jsme odehrály proti Boskovicím. První set se nám nepovedl. Dělaly jsme chyby především na přijmu jejich ne příliš těžkého podání. A když už jsme příjmuly, zasmečovali jsme to do autu nebo do sítě. Druhý set nám trenérka vynadala a musely jsme dělat 15 angličáků, což nám asi pomohlo neboť jsme v něm zvítězily asi 25:6. Soupeřům se nepodařilo přijmout naše celkem jednoduché podání. V třetím setu nám šlo o postup do vyšší skupiny a zachvátil nás strach z prohry. Nedařilo se nám podání a příjem, a proto jsme také prohrály.   

Niki Schwarzová, smečařka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 ŽKY-M-B: 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina F

21.1. 9:00 VK KP Brno M
- DDM Slavkov
0:2
  10:30 VK KP Brno M
- ZŠ Novolíšeňská B
2:1
  11:45 VK KP Brno M
- TJ Sokol Vítovice
2:0
Komentář:

Tým KP Milénova B hrál na Novolíšeňské ve složení Kája Malcová, Sára Králová, Kája Procházková, Alice Schreiberová a s dvěma posilami ze sedmého ročníku Anežkou Měřínskou a Eliškou Klímovou. První zápas jsme hrály proti nejsilnějšímu soupeři ze Slavkova, ten jsme prohrály 2:0. Naši soupeři nás přehráli hlavně servisem a útokem. Našim cílem bylo ale přihrát míč zadarmo a to se nám dařilo. Druhý zápas jsme hrály proti Novolíšeňské. První set jsme prohrály na přihrávce podání. Druhý set jsme se však z chyb poučily a podařilo se nám ho vyhrát. Hrál se tiebreak a ten se nám podařil vyhrát, díky tomu že jsme byly hlavou na hřišti a všechny dělaly, co bylo v našich silách. Třetí zápas jsme vyhrály kontumačně, když náš soupeř z Vítovic nedorazil.

Karolína Malcová 8.C, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

 ŽKY-E: 7. kolo Jm kraje starších žákyň, skupina A

21.1. 9:00 VK KP Brno E
- VK Pegas Znojmo
2:1
  10:30 VK KP Brno E
- TJ Lokomotiva Břeclav B
2:1
  11:45 VK KP Brno E
- SVČ Pohořelice
1:2
Komentář:

V prvním zápase jsme se střetly s děvčaty ze Znojma, které nás letošní sezóně ještě neporazily. Bohužel v prvním setu jsme doplatily na hru na dvě nahrávačky, kterou jsme v turnaji hrály vůbec poprvé. Všechny hráčky s tímto systémem bojovaly a nedokázaly se zprvu orientovat a ani koncentrovat. To se však zlepšilo ve druhém setu, kdy jsme na nahrávce experimentovaly, což se nám nakonec vyplatilo. Vzhledem k nepřesné přihrávce to nebyl výkon nikterak oslnivý, ale zato bojovnější, především pak v tiebreakové koncovce.  Děvčata dobře pracovala v obraně v poli i na útoku, což nám nakonec přineslo dva vítězné body.


Ve druhém utkání se nám nejdříve dařilo, systém byl pochopen, ale v koncovce jsme opět zmatkovaly a nechaly soupeře dotáhnout, což přineslo strhující závěr prvního setu, který jsme vyhrály poměrem 27:25. Druhý set pokračoval tak, jak skončil ten první, opět nás provázela hromada zmatků po vběhnutí nahrávačky, čehož holky z Břeclavi využily. Tiebreak byl pak jen v naší režii, kdy jsme tlačily především servisem.
Poslední utkání bylo nejméně pohledné. V prvním setu jsme si s přehledem udržely naši hru, dobře jsme přihrávaly a bránily v poli. Bohužel ve druhém setu, ve kterém jsme měly značnou převahu, jsme nedokázaly ustát koncovku, ve které jsme vedly 24:20 a přizpůsobily jsme se soupeřově „stojaté“ hře. Bohužel se nám přestalo dařit nejen na útoku, čímž jsme soupeřkám umožnily vítězství 28:26. V tiebreaku, již třetí toho dne, byla na holkách vidět únava, která se projevila ztrátou koncentrace, kdy jsme si nedokázaly poradit s těžkým servisem Pohořelické kapitánky.
Na turnaj jsme jely především s tím, abychom si vyzkoušely nový systém na dvě nahrávačky, který jsme trénovaly pouze dvakrát. Až na pár výkyvů si myslím, že výkon to byl pěkný a věřím, že v posledním kole skupinu vyhrajeme :-)

Janička Brunclíková, trenérka 

   odkaz na tabulku soutěže

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT