7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 4. týdne

Logo_Ozveny_tydneVíkend byl ve znamení Českého poháru žákyň, kde se moravská a česká část spojily v jednu. Kadetky se také nenudily a odehrály další kolo své nadstavbové části 1. ligy.

 

 

 

 

 

ŽKY-A: 3. kolo Českého poháru žákyň v Bílovci

28.1. 9:00 VK KP Brno
- VO TJ Lanškroun
0:2
28.1. 10:30 VK KP Brno - TJ VK Dukla Liberec
2:1
28.1. 14:00 VK KP Brno - TJ Kralupy 0:2
28.1. 15:30 VK KP Brno - PVK Olymp Praha A 0:2
29.1. 8:30 VK KP Brno - ŠSK Bílovec 2:0
29.1. 10:00 VK KP Brno - SK 15. ZŠ v Plzni 1:2
29.1. 11:30 VK KP Brno - TJ Slavia Hradec Králové 0:2
Komentář:  

První zápas v Bílovci jsme odehrály proti Lanškrounu. Do utkání jsme šly s tím, že jim máme co vracet. V prvním setu se nám vůbec nedařilo, nechci to ale zdůvodňovat tím, že jsme nebyly rozehrané. Byly jsme nepozorné a nepodařilo se nám se z toho dostat. Kvůli vlastním chybám jsme získaly pouhých 8  bodů. Do druhého setu jsme vstoupily úplně jinak. Byly jsme soustředěné a nedělaly tolik zbytečných chyb. Set byl napínavý a se soupeřkami jsme se tahaly o každý bod. V koncovce nás bohužel Lanškroun přehrál a získal druhý set poměrem 28:26.

Áďa Hrnčířová, hráčka


Byl to náš první zápas s Libercem na Českém poháru, takže jsme nevěděly co od nich čekat. Do prvního setu jsme nastoupily s nasazením je porazit. Dařil se nám servis a útok. První set jsme vyhrály 25:23. V druhém setu jsme byly více nepozorné ve vybírání v poli a na přihrávce. Druhý set skončil 15:25. Do třetího setu jsme nastoupily s tím, že je chceme porazit. Budu se znovu opakovat, dařil se nám servis a útok, také jsme byly více pozorné v hřišti. Třetí set jsme vyhrály 15:10.

Eliška Andrýsková, hráčka


Třetí zápas jsme odehráli na českém poháru proti týmu Kralupy. S tímto soupeřem jsme se ještě nepotkali. Od začátku prvního setu jsme tušili, že to nebude lehký soupeř. Nejvíce se nám dařilo na útoku. Byl to velice herně vyrovnaný set, ale bohužel získal set soupeř. V druhém setu jsme byli o něco nervóznější, ale pokoušeli se tomu nepropadat. Dělali jsme častější chyby na přihrávce. Druhý set i celý zápas vyhráli Kralupy.

Áďa Röderová, hráčka


Čtvrtý zápas na Českém poháru jsme hráli proti PVK Olymp Praha. Tenhle zápas byl pro nás obtížný, protože zápas před tím se nám moc nepovedl.. Proto jsme měli do tohoto zápasu nasazené a plně soutředěné. Na začátku jsme se do toho opřeli. Měli jsme dobrý servis, což nám velice pomáhalo. A tím jsme se i dostali do vedení. Ale olympačky nás začly dotahovat.. v konci setu jsme podlehli a holky z Prahy nás v prvním setu porazily.. Do druhého setu jsme šli stejně nasazené jako do prvního.. Drželi jsme se déle.. a naše protihráčky začly kazit.. toho jsme využili.. vedli jsme až do konce, ale úplně na konci setu to olympačky otočily a porazili nás tedy o dva body.. Tehto zápas bych hodnotila velice kladně.. Byl to jeden z nejlepších možná i nejlepší co jsme odehráli, ikdyž jsme prohráli..

Anička Hložánková, hráčka


První nedělní zápas jsme odehráli s Bílovcem. Tento zápas byl velice důležitý, protože byl klíčový pro udržení v 1. skupině. V prvním setu, i přes počáteční bodový náskok, nás Bílovec dotáhl, a tak jsme se s ním přetahovali až do koncovky. Ale i přesto tento set skončil v náš prospěch. V druhém setu jsme si nenechali vzít naši herní převahu a set jsme zakončili vítězně s výrazným bodovým náskokem.

Lucka Šmardová, hráčka


Šestý zápas na Českém poháru jsme odehráli proti Plzni. Do prvního setu jsme se vrhli s odhodláním ale hned na prvním příjmu, přišla na podání hráčka která neměla těžký servis ale my ho nebyly schopné přijmout a tím si Plzeň uhrála devíti bodový náskok. Naštěstí pro nás na servis přišla naše šikovná nahrávačka a devíti bodový náskok dohnala svým servisem. Potom se celý set velmi táhl a jak mi tak oni jsme měli velké problémy na přihrávce. Ale set jsme nakonec dotáhli do vítězného konce. Do druhého setu jsme opět nastoupili s bojovností ale minulost se opakovala a dostali od stejné hračky osm es. Na servisu už se nám ale nepodařilo dát tolik es a Plzeň si celý set držela důležitý bodový náskok a tím proměnila set v jejich prospěch. V tiebreaku jsme přestali dělat velké chyby na přihrávce ale praly jsme se značnou nepozorností v našich činnostech a zejména s vybíráním v poli. Kvůli našim zbytečným chybám a nepozornosti Plzeň vyhrála celý zápas.

Ela Koulisiani, hráčka


Před námi byl poslední zápas o kterém jsme věděli že ho musíme vyhrát a odehrály jsme ho s Hradcem Králové. Nebyl to zas tak těžký soupeř jako jiní, ale i tak jsme s nimi měli velké problémy. Zápasily jsme hlavně sami se sebou. Dělaly jsme neuvěřitelné chyby, nebyly jme pozorné v poli, kazily jsme servisy a nedokázaly jsme přihrát lehké servisy. Toto nás stálo první set. V druhém setu to s námi šlo z kopce. Byly jsme už hodně unavené a také to pro nás bylo psychycky náročné a to všechno se podepsalo na našem výkonu v druhém setu, který jsme taky prohrály. Konečný stav byl 2:0 pro naše soupeře.

Monča Novotná, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 

KKY-KP: 3. a 4. kolo nadstavbové části 1. ligy kadetek

29.1. 10:00 VK KP Brno
- TJ Slov. Slavia Uh. Hradiště
3:0
29.1. 12:00 VK KP Brno - TJ Slov. Slavia Uh. Hradiště 3:0
Komentář:

V neděli odehrály kadetky druhý herní den v nástavbě první ligy kadetek. Soupeřem v domácím prostředí na Botanické bylo Uherské Hradište. Od prvních chvil bylo na hřišti cítit z jedné strany možná přehnaný respekt a z druhé strany zase sebevědomý projev opřený o kvalitu. Od prvních míčů jsme šli do vedení a vyjma jediného momentu, kdy jsme ve druhém setu druhého utkání prohrávali 0:4, který jsme však velmi rychle zase zvrátili na svoji stranu, jsme měli všech šest setů plně pod kontrolou a plně ve své moci. Po velmi kvalitním a koncentrovaném výkonu braly kadetky za dvojí vítězství 3:0 zaslouženě 6 bodů a dostaly se na druhé dělené místo tabulky. Následující víkend bude víkendem pravdy, kdy v sobotu 4. a neděli 5. odehrají kadetky 4 utkání nejdříve proti Frýdlantu nad Ostravicí a poté odvetu proti Uherskému Hradišti.

Petr Pavlica, trenér

  odkaz na tabulku soutěže

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT