7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9. týdne

Logo_Ozveny_tydneV Brně se odehrál o víkendu volejbalový maratón, kromě Final Four extraligy kadetek se odehrálo finále krajského přeboru žákyň a poslední kolo poháru 7. tříd. O posledních dvou akcích se dočtete v tomto článku.

 

 

 

 

 

ŽKY-A: Finále krajského přeboru žákyň Jihomoravského kraje

4.3. 9:00 VK KP Brno A
- TJ DDM Brno A
2:0
4.3. 11:45 VK KP Brno A
- Sokol Brno I 2:0
4.3. 15:30 VK KP Brno A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
Komentář:

První utkání finálového turnaje jsme odehráli proti týmu DDM Brno A, se kterým jsme se ještě letos nesetkali. Začátek zápasu byl velice nervózní a asi do 10 bodu nám trvalo, než jsme se rozkoukali a zvykli si na menší tělocvičnu, než jsme zvyklí. Soupeř měl velké problémy s naším servisem, a proto se moc v prvním setu nehrálo. Do druhého setu jsme vletěli mnohem jistěji a předvedli jsme krásný žákovský volejbal. Bohužel za stavu 15:9 se hostující hráčka při útoku ze zóny 2 zranila (zlomenina nohy) a tak se zápas na dlouho přerušil a bohužel i následně nedohrál.  Plně doufám, že se holčina dá do kupy a že se ještě k volejbalu vrátí.

Druhé utkání, které bylo semifinálové, jsme odehráli se Sokolem Brno I, které celou sezónu nenastoupilo v plné sestavě, ale věřím, že kdyby hráli celou sezónu v sestavě, ve které byly na finálovém turnaji, tak by se pohybovaly výsledkově úplně jinde. Jelikož se soupeřů, se kterými jsme se utkali, byli naprosto nejvolejbalovější a věřím, že by se dostali až do finále. Utkání vždy rozhodla prostřední část jednotlivých setů, kdy jsme se trhli a sety a následně i zápas naklonili na naší stranu. Zápas rozhodla hlavně produktivita Elišky Pokorné.

Ve finále jsme se střetli s Lokomotivou Břeclav a zápas probíhal před úžasnou kulisou a chtěl bych i touto cestou poděkovat za podporu všem rodičům a také mladším žákyním, které se taky zúčastnily finálového turnaje. Utkání odnahrávala Monča Novotná, na smeči Lucka Šmardová a Terka Ježková, blokařky Ela Koulisiani a Áďa Röderová a na postu univerzálky Áďa Hrnčířová. Utkání jsme se užili v naprostém klidu a soupeře jsme hladce porazili. Dokázali jsme ubránit obě dvě jejich středové hráčky, které patří i k tahounkám celého mužstva Magda Bukovská a Natka Dvořáková.

Suma sumárum, za celou sezónu jsme v kraji žákyň nepoznali pocit porážky a i proto jsme se stali zaslouženě mistry Jihomoravského kraje v kategorii žákyň. Chtěl bych moc poděkovat všem holkám, které se snažily celou sezónu pracovat a můžou si odškrtnout jeden z jejich mnoha cílů, které si daly tuto sezónu. Chtěl bych také moc poděkovat i Luďkovi Grabovskému, který byl a snad ještě po zbytek sezóny bude tím, který mi bude do toho, jako on říká "kecat" :D

Martin Štětka, trenér ŽKY-A

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Finále krajského přeboru žákyň Jihomoravského kraje

4.3. 10:30 VK KP Brno D
- TJ Lokomotiva Břeclav
1:2
4.3. 11:45 VK KP Brno D
- VK Pegas Znojmo
0:2
4.3. 14:15 VK KP Brno D
- TJ DDM Brno A
2:1
Komentář:  JIŽ BRZY!!!
  odkaz na tabulku soutěže


 

ŽKY-E: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje

5.3. 10:30 VK KP Brno E
- Volejbal Brno
0:2
5.3. 11:45 VK KP Brno E
- Tesla Brno
0:2
5.3. 14:15 VK KP Brno E
- Sokol Brno I
0:2
Komentář:  

Po vydařeném posledním vzájemném utkání jsme si na kluky z Volejbalu Brno věřili, bohužel jsme se však nedokázaly zkoncentrovat na přihrávce, čehož soupeř využil a my tak prohrály jednoznačně 2:0. Ve hře místy nechyběla bojovnost, avšak „strach“ z kluků měl větší váhu.

Kluci z Tesly Brno nás taktéž zatlačili servisem a překvapili výbornou obranou v poli, kdy nám nedovolili složit míč. Bohužel my jsme hrály ustrašeně a kazily příliš mnoho servisů, čímž jsme se opět nedokázaly dostat do naší hry. Ač Tesla byla postupujícím ze čtvrté skupiny, tak byla velice silným soupeřem. Ve druhém setu jsme se dokázaly již lépe zkoncentrovat a povzbudit, přidaly jsme na razantnosti servisu. Bohužel jsme neustály vypjatou koncovku a z utkání jsme tak odešly s prázdnou.

Nejsilnějším soupeřem byl mix ze Sokola, který předváděl vyrovnanou hru ve všech zápasech. Bohužel jsme soupeři ani trošku nedokázaly vzdorovat a nepředváděly jsme pohledný volejbal. Z naší strany šlo jednoznačně o nejslabší utkání za posledních 6 měsíců. Naštěstí se nám i tak podařilo probojovat do finálového turnaje, ve kterém nás, mimo jiné, čeká i družstvo žákyň D a můžeme se tak těšit na parádní souboj :-)

Janička Brunclíková, trenérka

   

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT