7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 38. týdne

Logo_Ozveny_tydneMladším žákyním Králova Pole začala o tomto víkendu soutěž, do kvalifikace Poháru 7. tříd jsme přihlásili 5 družstev, Liga kadetek také odehrála své 1. kolo a Kraj kadetek měl v sobotu svou kvalifikační část, jak si naše družstva vedla se dozvíte v tomto článku.

 

 

 

KKY-KP: 1. a 2. kolo 1KKY-D

23.9. 12:00 VK Královo Pole
-  VK UP Olomouc
3:2
23.9. 16:00 VK Královo Pole
-  VK UP Olomouv
3:0
           
Komentář:

Nově složené družstvo kadetek nastoupilo ke své první ostré prověrce v lize kadetek a hned proti silnému soupeři z Hané, Olomouci. První set naprosto odpovídal začátku sezóny a hra nepřipomínala jakýkoliv dosud známý sport. Ve druhém setu se místy objevovaly náznaky a dlouhá, vyrovnaná, přesto ztracená koncovka paradoxně rozhodla o osudu utkání. Přestože jsme prohrávali již 0:2, ztracená koncovka nás zdravě nakopla a počet vlastních chyb jsme zredukovali na polovinu. Díky tomu jsme soupeře dostali pod velký tlak ve všech následujících setech a celé utkání otočili ve svůj prospěch 3:2.

Druhé utkání soupeř nastoupil v rozdílné sestavě a bylo to znát. Díky našemu klidnému a koncentrovanému výkonu jsme zaslouženě vyhráli 3:0. Obě posily ze Šlapanic, Nesrovnalová a Kožoušková odehrály velmi dobré utkání, zásadní klid a pomoc na hřiště přinesla za stavu 0:2 Drápalová, která zaskočila na postu blokařky a značnou měrou se podepsala na otočení výsledku. První dvě utkání v životě na postu libera odehrála Říčánková a rozhodně se neměla po utkáních za co stydět. Svoji premiéru v kadetské kategorii si připsaly také Dědková, Bínová a také přizvané žákyně Oujezdská, Hudečková a Miškůfová. Staronovou premiéru zažívala smečařka Škrabalová. Celému družstvu a vítězství dala podobu velmi odpovědným výkonem kapitánka Hrnčířová.

Petr Pavlica, trenér


   odkaz na tabulku soutěže

 

21984427 10210394793681793 1994314088 n

 

 ŽKY-D: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje-kvalifikace

24.9. 9:00 VK Královo Pole D
-  Volejbal Brno
2:0
24.9. 13:00 VK Královo Pole D
-  VK Pegas Znojmo D
2:0
24.9. 15:30 VK Královo Pole D
-  Sokol Brno I
2:0
           
Komentář:

 Po kvalifikaci KP starších žákyň děvčata v neděli absolvovla kvalifikaci ve své hlavní soutěži, a to Poháru 7 tříd. Systém byl naprosto shodný se systémem starších žákyň.
Po odhlášení družstva Pohořelic ze soutěže se naše skupina skládala pouze ze 3 družstev.
Obě utkání s chlapci Volejbalu Brno i se smíšeným družstvem VK Pegas Znojmo D skončily naprosto jasným vítězstvím našeho týmu 2:0. Ve druhém utkání soupeř uhrál pouze 3 body za oba sety.
Kvalifikace se stala pro nás v podstatě čekáním na rozhodující zápas o 1. čtverku této soutěže, kterým se podle předpokladu stala děvčata ze Sokola Brno, vítěz skupiny B.
Pohledný zápas s řadou tvrdých servisů, pěkných zákroků v poli skončil také naším jasným vítězstvím 2:0 (18,12).
Děvčata musím pochválit za soustředěný výkon v tomto utkání a velký "tah na branku", který především předváděla v nezvyklé roli útočnice Kačka Pelikánová. S Bětkou Vejtasovou byla a budou posilami pro naše družstvo v této soutěži.

Májinka Kašubová, trenérka

 

 DSC 0749

Foto D. Pelikán

 

ŽKY-Milénova A: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole-Milénova A
- VK Pegas Znojmo
0:2
17.9. 13:00 VK Královo Pole-Milénova A
- Drásov
1:1
17.9. 15:30 VK Královo Pole-Milénova A
- VK Královo Pole E
2:0
           
Komentář:  V neděli 24.9.2017 zahájily žákyně 7. ročníku svoji soutěž.
V základní skupině prohrály s chlapci ze Znojma, 1:1 s děvčaty z Drásova. V nadstavbové části porazily 2:0 dívky z KP "E".
Předvedené herní činnosti byly na solidní úrovni. Nejvíce nám schází koncentrace. Právě na tom zkusíme do dalšího turnaje nejvíce zapracovat a postoupit o skupinu výše. Startujeme v 5. skupině.
Sestava: Anežka Štorová, Natálie Vitulová, Nataša Rusková, Kristýna Kotlánová, Nela Tinzlová, Angela Quevedo a kapitánka Katka Repková

   

 

ŽKY-B+A: Krajský přebor kadetek Jihomoravského kraje-kvalifikace

17.9. 9:00 VK Královo Pole
-  TJ Minerva Boskovice F
2:0
17.9. 13:00 VK Královo Pole
-  TJ Minerva Boskovice R
2:1
17.9. 15:30 VK Královo Pole
-  Lokomotiva - FOSFA Břeclav
0:2
           
Komentář:

Dne 23.9 jsme hráli na zš Milénova. Výsledek ve všech zápasech mě hodně překvapil.
První set prvního utkání proti proběhl hladce, v tom druhém začali
nastávat zmatky, ale zvládli jsme to. Druhý zápas s Boskovicemi se stal tím nejzajímavějším a to, protože jsme "taibreik" prohrávali 11:0 a nakonec to skončilo 16:14 pro nás. Byl to vskutku skvělý zápas. V posledním zápase jsme byli mírně oslabeni, protože nás opustil základní blok, to nás ale neodradilo od výhry proti Břeclavi, bohužel měli štěstí a vyhráli oba dva sety, vždy jen o pár bodů. Věřím, že příště budou všechna vítěztví naše.

Viki a Viki
V.Felklová a V.Konečná, hráčky

  odkaz na tabulku soutěže

 

 ŽKY-E: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje-kvalifikace

24.9. 9:00 VK Královo Pole E
-  Sokol Brno I
0:2
24.9. 13:00 VK Královo Pole E
-  DDM HIPPO Kuřim
1:1
24.9. 15:30 VK Královo Pole E
-  VK Znojmo Přímětice D
1:2
           
Komentář:

VK KP E - Sokol Brno I 0:2

V neděli 24.9. nastoupily hráčky z družstva E do kvalifikačního turnaje Poháru sedmých tříd v poněkud oslabené sestavě. Bohužel hned v prvním utkání jsme narazily na nejsilnějšího soupeře ze skupiny, Sokol Brno, který nás roznesl kvalitním servisem, na který jsme nedokázaly pohotově reagovat.

VK KP E - DDM Hippo Kuřim 1:1

V následujícím utkání jsme se potkaly s pro nás tradičním a vyrovnaným soupeřem z nedaleké Kuřimi. Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém nešlo pouze o servis, a tak se děvčata chytla na přihrávce, z čehož jsme dokázaly těžit nad sítí, kde jsme soupeře jasně přehrály. Bohužel pro nás soupeř předváděl bojovnější hru v poli, kterou musíme do příště ještě vypilovat :-) . Utkání jsme bohužel prohrály o jediný bod, což nás stálo postup do lepší skupiny a v základní skupině jsme skončily na třetím místě.

VK KP E - VK Znojmo Přímětice D 1:2

V posledním utkání jsme se potkaly se smíšeným družstvem ze Znojma, které bylo plus mínus na stejné výkonnostní úrovni. V prvním setu jsme soupeře zatlačily servisem, dobře jsme přihrávaly. V druhém setu jsme bohužel naši dominanci nepotvrdily, a tak jsme šly do nepopulárního tie breaku. V rozhodujícím setu jsme od začátku držely tempo hry, bohužel za stavu 13:11 jsme nedokázaly udržet servis a pozornost, což nás pak stálo vítězství a set jsme tak prohrály 13:15.

Kvalifikační turnaj se nám bohužel nevyvedl dle představ, musím ale pochválit všechna děvčata, že se statečně prala a teď hurá do práce, které máme ještě dosti :-) .

Janička Brunclíková, trenérka

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT