7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 41. týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu se na několika místech republiky odehrála kvalifikace na Český pohár starších žákyň, tým U-15 byl nalosován do kvalifikační skupiny v Bílovci, jak si vedl se dočtete v tomto článku. Své 5. a 6. kolo odehrály i hráčky v Krajském přeboru juniorek, shrnutí z toho zápasu také najdete v tomto článku.

 

 

 


 

 

U-15: Český pohár starších žákyň - kvalifikace Bílovec

14.10. 9:00 VK Královo Pole A
- Uničov
2:0
14.10. 11:30 VK Královo Pole A - Hradec Králové 2:1
14.10. 13:30 VK Královo Pole A
- TJ Nový Jičín
2:0
14.10. 17:00 VK Královo Pole A - TJ Ostrava 2:0
14.10. 19:00 VK Královo Pole A - Svitavy 2:0
15.10. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:1
Komentář:

Družstvo U-15 rozehrálo svou letošní štaci v ČP velmi dobře, ve skupině jsme odehráli postupně 3 utkání. Velice krásné a nervy drásající utkání jsme odehráli proti Hradci Králové, který disponoval somatotypově zajímavými středovkami, ale i díky tomu, že se nám až nadstandardně dařilo na servise, tak jsme soupeře udrželi daleko od sítě a tak několik bodů středových hráček soupeře nás nemuselo až tak trápit. Základní skupinu jsme vyhráli se ztrátou jednoho setu proti již zmiňovanému Hradci Králové. Bohužel nás ještě v ten samý den čekala 2 utkání v nadstavbové části a to proti Ostravě a Svitavám. Zápas s Ostravou měl dvě velmi odlišné strany, kdy na jedné straně Ostrava kazila na servise co mohla a tak nás moc netrápila a na druhé MY, kteří jsme servisem soupeři hru naprosto znechutili. Jinak poměrně silnou Ostravu jsme hladce porazili ve dvou setech. Chtěl bych se zastavit nad jednou věcí a to jak jistě dokážete spočítat, tak holky musely během jednoho dne odehrát 5 utkání, což je velmi těžké pro samotné hráčky a to jak po kondiční stránce, tak i po zdravotní, kdy jsem během posledního zápasu proti Svitavám, i díky již značné únavě a tím pádem nízké koncentraci kolikrát trnul, když smečařky na jedné i druhé straně končily na straně soupeře. Díkybohu se ale nikomu nic nestalo a tak jsme mohli jít v klidu spát a těšit se snad už na poslední zápas kvalifikace ČP, kde na nás čekala Břeclav. Soupeře dobře známe z Krajského přeboru a tak jsme věděli co od něj můžeme čekat, byla škoda, že na hře Břeclavi šla vidět velká únava, kdy prakticky 5 sobotních utkání odehrály v jedné sestavě.

Kvalifikační turnaj jsme zakončili výhrou nad Břeclaví a tak se naše zápasové skóre zastavilo na stavu 6:0, což nás zařadilo do 1. výkonnostní skupiny.


Report z jednotlivých utkání si pro vás připravily hráčky U-15

Martin Štětka, trenér U-15

 

VK Královo Pole A - Uničov 2:0 (9,11)

Prvni zapas jsme odehraly proti Unicovu. Byl to prijemny start na kvalifikaci Českeho poharu protoze souper nebyl priliz kvalitni a tak jsme se mohly v pohode rozehrat. Je pravda ze jsme meli slabsi chvilku ve druhem setu ale tu jsme rychle prekonaly a Unicov jsme porazily 2:0

Monča Novotná, hráčka


VK Královo Pole A - Hradec Králové 2:1 (-22,19,13)

Druhý zápas jsme hráli s Hradcem Králové. Hradec patřil k těm těžším soupeřům. Musely jsme hrát trpělivě. První set jsme prohrály, protože jsme dělaly zbytečné chyby. Druhý set jsme vyhrály, protože jsme hrály trpělivě a nenechaly jsme se rozhodit. Do třetího setu jsme nastoupily s tím, že chceme vyhrát, takže jsme se kously a vyhrály 2:1.

Káťa Pelikánová, hráčka


VK Královo Pole A - Nový Jičín 2:0 (16,20)

Nový Jičín byl kvalitní v útoku proto jsme museli zatlačit servisem a díky to mu jsme vyhráli první set.
V druhem setu jse nám nedařilo podání a proto jsme to museli dohnat v poli. Výhodou pro nas bylo ze jsme věděli kterými hračkami bude Nový Jičín hrát a proto jsme tam mohli postavit dobry blok. A po pár zablokování se soupeř zlomil a my jsme mohli v klidu dohrát zápas.

Lucka Veselá, hráčka

 

VK Královo Pole A - TJ Ostrava 2:0(8,14)

 Další zápas jsme hrály proti Ostravě. Od začátku jsme hrály naplno a tlačily jsme na soupeře servisem.Vytvořily jsme si náskok, který už Ostrava nedokázala dohnat. První set jsme tedy vyhrály 25:8. V druhém setu jsme trochu zvolnily, ale díky kvalitnímu servisu a útoku, jsme vyhrály 25:14.

Verča Miškufová, hráčka

 

VK Královo Pole A - Svitavy 2:0 (17,13)

Pátý a poslední zápas soboty jsme hrály proti Svitavám. V prvním setu jsme hrály vcelku vyrovnaně, ale i tak jsme ho vyhrály díky servisu a přihrávce. V druhém setu jsme získaly velký náskok, takže jsme mohly začít zkoušet různé akce. Vyhrály jsme 2:0 (50:30) na sety.

Betty Vejtasová, hráčka

 

VK Královo Pole A - TJ Lokomotiva Břeclav 2:1 (-25,18,11)

Zapas s Breclavi dopadl 2:1 lépe pro nás . První set se nám docela dařil až do koncovky, v te jsme přestaly hrát náš volejbal a začaly jsme dělat až moc chyb, to nás stálo prohru 1. setu.Druhy set jsme se hecly a žacaly jsme hrát nas volejbal se kterým jsme vyhrály 2.set . V timebreaku jsme byly lepší na prihravce a na podání kterým jsme získaly většinu bodu. Celkove jsme byly o trochu lepší na prihravce a štěstí nám přálo na podání a tím jsme získali mnoho bodu . Naše slabina byla v bloku, ale přesně naopak to měly naše proti hračky těm se bloky velmi darily.

Barča Jedličková, hráčka

   

 

IMG 5615

 

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

15.10. 10:00 VK Královo Pole A
- DDM Kuřim
3:1
15.10. 14:00 VK Královo Pole A
- DDM Kuřim
3:2
Komentář:

VK Královo Pole - DDM Kuřim 3:1 (-24,13,23,16)
VK Královo Pole - DDM Kuřim 3:2 (-23,18,-16,16,9)

První set prvního zápasu jsme odehrály velice vlažně, bez emocí a komunikace, a tak našemu soupeři z Kuřimi nedělalo větší problém tento set vyhrát. V průběhu dalších setů se naše projevování emocí zlepšilo, začaly jsme více komunikovat a hrát jako tým. Zápas jsme zvládly otočit v náš prospěch a dotáhly jsme ho do vítězného konce.

Tereza Hrochová, blokařka, kapitánka

 

Druhý zápas s Kuřimí jsme začaly s tím pocitem a naladou, že jsme lepší a to byl ten kámen úrazu, protože jsme je podcenily hned na začátku a tak nás v 1. setu druhého zapasu porazily v koncovce. V dalším setu jsme ukázaly, že jsme na tom parametrově opravdu líp. Třetí set jsem opět ztratily psychiku v koncovce. Čtvrtý set dopadl stejně jako druhý v náš prospěch, tudíž vítězně. Tiebreak, který je, jak je známo, hlavně o štestí a celý průběh závisí na prvních balónech, byl od od začátku nám nakoleněn a také jsme s jeho pomocí zápas ukončily na vítězné vlně.
Úkol splněn, v tabulce jsme už nad Kuřimí. Velké díky patří naší mladinké šikovné půjčené nebojácné nahravačce.

Lucie Mičánková, libero


  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-B: Krajský přebor kadetek Jihomoravského kraje

14.10. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Brno I
0:2
14.10. 11:45 VK Královo Pole A - TJ Lokomotiva Břeclav 2:1
14.10. 14:15 VK Královo Pole A
- Volejbal Vyškov
2:0
Komentář:

První zápas jsme hrály se Sokolem Brno. V prvním setu jsme nazbíraly poněkud dost bodů,ale i tak nám to na výhru nestačilo.Druhý set jsme proměnily smečařky a už se nám moc nevedlo.Nakonec jsme celý zápas prohrály.

Druhý zápas jsme hrály s Břeclaví.

V prvním setu se nám vedlo a Břeclav jsme porazily sice s menšími chybami,ale i přes to jsme první set vyhrály.

V druhém setu jsme naprosto panikařila a hrály jsme příšerně a nakonec jsme druhý set prohrály.Takže jsme se dostaly do třetího který jsme o pár bodů nakonec vyhrály.

Třetí zápas jsme hrály proti Vyškovu.

V prvním i v druhým setu se nám dařilo perfektně jelikož jsme posílily smeč.

Nella Kadlčáková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

15.10. Minivolejbal Brno - VK Královo Pole - Milénova
Komentář:

V neděli 15. 10. se mladé volejbalistky navštěvující přípravky 1. až 6. tříd trénující v hale ZŠ Milénova zúčastnili 1. turnaje Minivolejbalu v letošní sezóně 2017/2018. V celkové konkurenci 186 družstev se dětem zastupujícím ZŠ Milénovu podařilo ukořistit v červené kategorii perfektní 1. místo, v zeleném a modrém volejbale dvě skvělá 2. místa. S trenérkou Andreou Zachovalovou si kromě krásných umístění ale také ceníme předvedených bojovných výkonů, emocí a vzájemné kolektivní spolupráce uvnitř každého družstva. Děkujeme a těšíme na další sportovní turnajové dny!

Mgr. Šárka Sklenářová, trenérka

 

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT