7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 47. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl ve znamení již 4. kola Krajského přeboru staších žákyň. Královo Pole mělo celkem v boji 7 družstev. Juniorky stále drží neporazitelnost v kraji juniorek a kadetky bohužel nezlomily venkovní prokletí ligy kadetek. O všech těchto utkáních se dočtete v následujících řádcích.

 

 

 


 

 

KKY-KP: 1. liga kadetek skupina D

25.11. 9:00 VK Královo Pole
- TJ Nový Jičín
3:1
25.11. 11:30 VK Královo Pole
- TJ Nový Jičín
3:0
Komentář:

Nový Jičín - Královo Pole B 3:1 (20,16,-15,13)
Nový Jičín - Královo Pole B 3:0 (20,21,22)

V sobotu 25. listopadu jsme se utkali s týmem Nového Jíčína.
Náš vstup do zápasu nebyl zrovna nejlepší, hned ze začátku nám začal dělat problém příjem a tím to všechno začalo. Snažili jsme se, co to šlo, ale nedařilo se nám téměř ve všech herních činnostech. Několik míčů jsme zbytečně zahodili do autu či pásky a hodně kazili servis. Zápas jsme si prohráli sami. Soupeř na tom podle mého názoru nebyl herně lépe, ale my jsme přestali pracovat jako tým, komunikace se dostala na bod mrazu a emoce téměř žádné. Akorát v třetím setu se nám povedlo zápas trochu zdramatizovat výhrou. Ukázali jsme, že na ně herně máme. Bohužel v dalším setu jsme se vrátili ke stejné hře a stejným chybám jako v prvních setech.

Anastázie Drápalová, smečařka

   odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

U-15: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 1.

25.11. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Brno I
2:0
25.11. 11:30 VK Královo Pole A - TJ Lokomotiva Břeclav
1:2
25.11. 13:30 VK Královo Pole A
- VK Znojmo Přímětice
2:0
Komentář:

VK Královo Pole - TJ Sokol Brno I 2:0 (16,19)

První zápas jsme hrály proti Sokolu, který je známý jsou výbornou hrou v poli. To také při hře hráčky potvrdily. V tomto zápase byly chyby spíše na jejich straně. V útoku si myslím, že jsme lepší, ale měly jsme velké potíže složit balon. Podání se dařilo jak nám tak také jim. Přihrávku měly výbornou a také nám se dařilo. Zablokovaly nás jen párkrát a většinou jsme to vybraly. Naše bloky taky několikrát zabodovaly. Zápas jsme vyhrály 2:0 na sety. První set 25:16, druhý set 25:19.

Barča Jedličková, hráčka

VK Královo Pole - TJ Lokomotiva Břeclav 1:2 (-18,18,-14)

Zápas s Břeclaví jsme jako jediný za sobotu prohrály. Hrály jsme 2:1. První set se nám docela dařil, takže jsme ho vyhrály. Měly jsme totiž výborný servis, který holky z Břeclavi moc dobře nepřihrávaly a hrály balony zadarmo, takže jsme měli dobrou šanci zaútočit a ta se nám povedla. Když bylo výborně přihráno na střed, zaútočily jsme a měly jsme bod. A když už ho holky z Břeclavi přihrály , měli jsme výborně postavený blok, který zablokoval jak smečařky i blokařky. Jenže v druhém setu se nám moc nedařilo a prohrály jsme . Břeclavačkám se začil dařit servis a my ho začaly kazit. Až přisel tiebreak tak jsme pokračovaly v kažení servisu a nakonec jsem prohrály. Byly jsme smutné , ale řekly jsme si, že je příště porazíme.

Naty Gardavská, hráčka

VK Královo Pole - VK Znojmo Přímětice A 2:0 (10,19)

Poslední sobotní zápas jsme hrály se Znojmem. Znojmo nebylo tak dobrým soupeřem jako obvykle, protože jim chyběla jejich nahravačka, takže nahrávala jejich nejlepší smečařka. První set jsme jednoznačně vyhráli 25:10. Měly jsme dobrý útok a vyvarovaly jsme zbytečných chyb. Druhý set jsme také vyhrály, ale s menším bodovým rozdílem, a to 25:19. Holky ze Znojma dělaly spoustu chyb na podání a také neměly moc dobrý útok. Naopak nám se na podání dařilo. Zápas jsme zaslouženě vyhrály.

Nikča Schwarzová, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

 1 0 166

 

 

 

Foto D. Pelikán

 

ŽKY-B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 4.

25.11. 9:00 VK Královo Pole B
- TJ Sokol Jehnice A
1:2
25.11. 11:30 VK Královo Pole B
- VK Znojmo Přímětice
0:2
25.11. 13:30 VK Královo Pole B
- TJ Slovan Ivančice
2:0
Komentář:
   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 3.

25.11. 9:00 VK Královo Pole D
- VK KP Milénova A
2:0
25.11. 11:30 VK Královo Pole D
- DDM Slavkov
2:0
25.11. 13:30 VK Královo Pole D
- TJ Minerva Boskovice F
2:0
Komentář:

Syndrom prvního setu v prvním utkání se zdálo, že jsme v úvodním duelu s našimi ze ZŠ Milénova překonaly. Leč zhruba od stavu 13:9 jsme začaly vršit nevynucené chyby, které vedly k obrácení skóre na 17:20. Koncovku tohoto setu naštěstí již byla v naši režii (8:2) a díky kvalitnímu servisu zejména šéfové Anetky Kučerové a řádění na síti v podání jejího dvojčete Terky jsme set dotáhly do vítězného konce. Druhý set byl již plně v naši režii.
Stejný obraz se naskytl i ve druhém utkání se Slavkovem. Otočení koncovky prvního setu (tady vypomohla Sárka Nováková svým servisem) a jasná záležitost v setu druhém.
Poslední utkání s Boskovicemi, které z mého pohledu byly favoritkami naší skupiny, se děvčata vyburcovala k velmi pěknému výkonu a souspeře vyprovodila ze hřiště 25:14, 25:7. Dařil se nám servis a v poli jmse byly schopné vychytat útoky soupeře. Po prvním jasně vyhraném setu se soupeř zlomil a děvčata soustředěným výkonem nic neponechala náhodě. Pochvalu si zaslouží celý tým, který táhla osa dvojčata Kučerovic, Zuzajda Navrátilová, Danka Moudrá (její nejvydařenější turnaj) a Sárka Nováková.
Nikdo nezklamal, naopak, překvapila Terka Kaliničová a Simča Pohanková, které ukázaly vzestupný trend své výkonnosti.
Odměnou pro všechny je postup dp skupiny B. Přesto nás pořád čeká ještě hodně práce.

Májinka Kašubová, trenérka

   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-E: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 8.

25.11. 9:00 VK Královo Pole E
- TJ Junior Brno B
1:2
25.11. 11:30 VK Královo Pole E
- TJ Junior Brno B
3:0
Komentář:

TJ Junior Brno B - VK Královo Pole E 2:1 (22,-15,19)

Do prvního utkání čtvrtého kola krajského přeboru starších žákyň jsme nastoupily v upravené sestavě se třemi novými hráčkami. Již od prvních míčů byla z děvčat cítit velká nervozita, ale Milča Laifrová, jako kapitánka toho dne, dokázala celé družstvo herně uklidnit. V Prvním setu se nám bohužel nepodařilo ustát koncovku, a to převážně díky velkému počtu zkažených servisů. Ve druhém setu jsme hrály pěknou hru, kdy se nám dařilo útočně. Bohužel třetí set jsme opět ztratily koncentraci, což nás stálo dva body.

TJ Junior Brno B - VK Královo Pole 0:3 (-13,-27,-21)

Do druhého utkání jsme nastoupily odhodlané zvítězit a postoupit tak do vyšší skupiny, což se nám díky systematické hře, výtečnému servisu Sáry Němcové a Gabči Vašíčkové podařilo. Rozhodovala koncovka druhého setu, kdy jsme za stavu 24:20 pro Novolíšeňskou dokázaly skóre otočit v náš prospěch. Zde děvčata ukázala nesmírnou bojovnost a touhu po vítězství.

Janička Brunclíková, trenérka

   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova A: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 3.

25.11. 9:00 VK Královo Pole M-A
- VK Královo Pole D
0:2
25.11. 11:30 VK Královo Pole M-A
- TJ Minerva Boskovice F
1:2
25.11. 13:30 VK Královo Pole M-A
- DDM Slavkov
1:2
Komentář:

Na turnaji jsme s umístily bohužel na posledním místě, takže sestupujeme do čtvrté skupiny. Jako pořádající družstvo jsme hrály první zápas a to proti KP a ten jsme prohrály 2:0. Utkání bylo velice vyrovnané, ale pokazily jsme si bohužel koncovky. Druhý zápas jsme hrály proti Boskovicím. Hrály jsme dobře. Dokonce jsme měly 3 "matchboly", ale nakonec jsme opět smolně prohrály. Třetí zápas jsme hrály proti Slavkovu a ten skončil 2:1 pro Slavkov. Po prvním setu jsme měly nakročené k vítěství, ale po té se to obrátilo a druhý set jsme prohrály a tím nás dostaly pod tlak. A tak jsme prohrály i v tiebreaku.

Anežka Měřínská, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-Milénova B: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 5.

25.11. 9:00 VK KP Milénova B
- TJ Lokomotiva Břeclav B
0:2
25.11. 11:30 VK KP Milénova B
- TJ DDM Brno B
2:0
25.11. 13:30 VK KP Milénova B
- DDM Kuřim
2:0
Komentář:

V sobotu 25.11.2017 jsme v Kuřimi odehrály další kolo Jihomoravského přeboru žákyň. První zápas proti Břeclavi, který nám bohužel vůbec nevyšel. Kromě špatné komunikace, jame velmi špatně přihrávaly a soupeřkám podlehly 0:2. V dalším zápase proti Vejrostove, kde jsme hodně přitvrdily na smeči i na servise a zápas celkem snadno vyhrály 2:0. Nejlepší zápas, který jsme na turnaji odehrály, byl ten poslední proti Kuřimi. Hrály jsme velmi kolektivně, a tak jsme si odnesly z turnaje druhou výhru. Z turnaje mám dobrý pocit, protože jsme konečně začaly vyhrávat.

Matylda Hurytová, hráčka

   odkaz na tabulku soutěže

 

JKY-KP: Krajský přebor juniorek Jihomoravského kraje

26.11. 10:00 VK Královo Pole A
- Volejbal Vyškov B
3:1
26.11. 14:00 VK Královo Pole A
- Volejbal Vyškov B
3:0
Komentář:

Volejbal Vyškov B - VK Královo Pole 1:3 (-17,21,-15,-15)
Volejbal Vyškov B - VK Královo Pole 0:3 (-10,-18,-18)

1. zápas
Myslím si, že jsme na poli odvedly dobrou práci. Také si myslím, že byl tenhle zápas dobrý i v komunikaci, ale někdy jsme trochu zapomínaly na herní činnosti, nicméně jsme to hned porazily a hrály jsme dál.
Servis jsme kazily docela často, ale snažily jsme se to spravit na přihrávce, která byla tento zápas dobře odpracovaná.

Adéla Řičánková, libero

2. zápas
V tomto zápase nám nejvíce bodů zajistilo podání. Soupeř byl slabý na přihrávce, takže nám velice ulehčoval zápas. Dařily se nám smeče a ani přihrávka už nebyla tak špatná. Pár bodů jsme získaly i ulíváním nahravačky a z toho jsme měly obvzlášť radost. Obrana také vypadala slušně. Nedělaly jsme si hlavu ze zkaženého míče, naopak jsme se radovaly ze získaného, docela jsme komunikovaly a hra se nám tímto dařila.

Markéta Dědková, blokařka

  odkaz na tabulku soutěže

 

ŽKY-D: Krajský přebor starších žákyň Jihomoravského kraje 4. kolo skupina 7.

25.11. 9:00 VK Brno
- TJ Sokol Jehnice B
1:2
25.11. 11:30 VK Brno
- TJ Spartak Velká Bíteš
0:2
25.11. 13:30 VK Brno
- TJ Agrotec Hustopeče
2:0
Komentář:
   odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT