7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl ve znamení posledního kola Poháru 7. tříd v tomto roce a také kadetky v 1. lize odehrály důležité utkání v Olomouci. Jak utkání dopadla se dozvíte v tomto článku.

 

 

 


 

 


KKY-KP: 1. liga kadetek Skupina D

9.12. 10:00 VK Královo Pole A
- VK UP Olomouc
3:1
9.12. 14:00 VK Královo Pole A - VK UP Olomouc
1:3
Komentář:

První zápas jsme vyhráli proti Olomouci 3:1, ikdyž třetí set vypadal, že je prohraný, ale my ho za stavu 8:19 zvládli otočit. Olomouc měla nepřijemné podání, které nám dělalo chvilkami problém přijmout. My jsme taky neměli zrovna nejhorší servis, tak jsme si na něm dokázali nahnat hodně bodů i na útoku jsme měli moc pěkné momenty. A velkým plus bylo to, že jsme se dokázali podržet a v týmovém duchu to zvládli dotáhnout dokonce.

Simona Škrabalová, smečařka

Do druhého zápasu proti Olomouci jsme nastoupily s chladnou hlavou. Věděly jsme, že když budeme hrát stejně dobře, jak v prvním utkání a nebudeme zbytečně chybovat, tak vyhrajeme. To se bohužel nestalo a i přesto, že jsme plnily vše, co jsme měly, tak jsme na své straně neměly to štěstíčko, které nás drželo první zápas a naopak soupeřkám vyšlo vše na co šáhly. A proto jsme našemu předposlednímu soupeři podlehly 3:1.

Petra Kožoušková, blokařka

   odkaz na tabulku soutěže

 

 

ŽKY-D: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje skupina 2

10.12. 10:00 VK Královo Pole D
- Letovice
2:0
10.12. 12:00 VK Královo Pole D
- DDM Vejrostova
2:0
10.12. 14:00 VK Královo Pole D
- ZŠ Milénova
2:0
Komentář:

Po nevydařeném minulém kole Poháru 7 tříd, které znamenalo sestup, jsme se v Letovicích potkaly jen s chlapeckými družstvy. Vůbec letošní ročník této soutěže ukazuje větší kvalitu v chlapeckých než v dívčích družtvech. Mezi prvními osmi týmy je 5 čistě chlapeckých, jen 2 dívčí týmy a 1 družstvo smíšené.
Postupně jsme se utkaly s chlapci z pořadatelského družtva Letovic, s brněnskou DDM Vejrostova a B družstvem ZŠ Milénova. Všechna utkání skončila naším jednoznačným vítězstvím 2:0.
Dá se říci, že nejvyrovnanější byl první set posledního utkání s chlapci ze ZŠ Milénova. Děvčatům se podařilop odskočit výrazněji od 15 bodu v setu. Toto utkání mělo i své kouzlo, protože proti sobě nastoupila sourozenecká dvojice Sárka a Jarin Novákovi. Sárka odcházela z kurtu jako vítěz.
Na hře našeho týmu se výrazně projevila účast Kačky Peldy Pelikánové, která byla naprostou jistotou na síti a nejúčinější zbraní družstva, nejvýraznější postavou družstva.
V mateřském týmu "A" žákyň se začíná rozvíjet její talent naplno.Velmi dobře jí v průběhu turnaje sekundovala Terka Kučerová. Družstvo jako celek předvedlo pěkný volejbal, minimalizovalo nevynucené chyby. Velký posun nastal zejména u Danky Moudré, která za celý turnaj zkazila snad jen 5 servisů a podobně se vyvarovala chybám na útoku. Při obraně na síti se v poslední době stává velmi úspěšnou nahravačka Zuzka Navrátilová. Vracíme se tedy do první skupiny, kam po právu patříme..

Májinka Kašubová, trenérka

   

 

let

 

ŽKY-M: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje skupina 4

10.12. 10:00 VK Královo Pole Milénova
- ŽS Vejrostova
2:1
10.12. 12:00 VK Královo Pole Milénova
- Volejbal Brno
1:2
10.12. 14:00 VK Královo Pole Milénova - Uherské Hradiště 0:2
Komentář:

Dne 10.12.2017 jsme hrály 3. kolo Poháru 7. tříd. Náš cíl byl dostat jedno dívčí družstvo pod sebe. Byl to první turnaj ve kterém jsme začaly hrát na dvě nahrávačky. První utkání proti ZŠ Vejrostova jsme vyhrály 2:1. Vyhrály jsme to díky zlepšenému servisu a dobré komunikaci. Druhé utkání jsme prohrály 1:2. Hrály jsme proti Volejbalu Brno. Tady jsme se soustředily na přihrávku podání a pokoušely jsme se o nejlepší podání. Třetí utkání jsme prohrály proti Uherskému Hradišti 0:2. Hradiště nás přehrálo především tvrdým podáním.
Celkově jsme ale spokojené. Výkonnostní cíl jsme splnily a i hra na dvě nahrávačky se nám dařila. V další části se již soutěž rozděluje na dívčí a chlapeckou. I tady se nám povedlo průběžně postoupit do 2. čtverky a držíme postupové místo do Finálového turnaje.

Nela Tinzlová, hráčka

   

 


 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT