7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7. týdne

Logo_Ozveny_tydneŽákovské a dorostové soutěže se nám blíží do svého závěru. Zda si naše družstva vybojují účast ve finálovém turnaji či v barážových utkáních o 1. ligu se dozvíte v následujících řádcích.

 

 

 

JKY-KP: Krajský přebor Jihomoravského kraje juniorek

18.2. 10:00 VK Královo Pole A
- SK Duhovka Břeclav
3:1
18.2. 14:00 VK Královo Pole A
- SK Duhovka Břeclav
3:1
Komentář:

Hrály jsme proti Břeclavi dne 18.2.2018. První set jsme odehrály tak nějak celkem dobře ikdyž s náma hrály žákyňky z U15. Odehrály jsme to za stavu 25:21. Druhý set jsme se tahaly až do koncovky, kterou jsme vyhrály 25:23. Třetí set jsme sice vedly o cca 10bodů, ale pak jsme nemohly přihrát a Břeclav nás dotáhla a vyhrála 27:25
Čtvrtý set jsme se hecly a jely jsme od začátku a zaslouženě jsme vyhrály 25:17.

Eliška Jurdáková, hráčka

Druhý zápas jsme si vedly dobře, měly jsme silné bloky a přihrávka byla také dobrá, sice jsme někdy měly chvilky, kdy nám přihrávka nešla, ale většina z nich byla úspěšná.
Snažily jsme se je také tlačit servisem, který jsme ale docela hodněkrát kazily, ale činností v poli jsme se znovu do hry dostaly.

Adéla Řičánková, hráčka

  odkaz na tabulku soutěže

 

 

 

KKY-KP: Krajský přebor kadetek Jihomoravského kraje

17.2. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Brno I
1:2
17.2. 11:45 VK Královo Pole A
- Volejbal Vyškov
1:2
17.2. 14:15 VK Královo Pole A - TJ Minerva Boskovice F 2:0
Komentář:  
   

 

 

 

ŽKY-D: Jihomoravský krajský pohár 7. tříd

18.2 9:00 VK Královo Pole D
- TJ Sokol Brno I
2:0
18.2. 10:30 VK Královo Pole D
- VK Znojmo Přímětice CD
2:0
18.2. 11:45 VK Královo Pole D
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
Komentář:

První zápas jsme hrály s klubem Sokol Brno ve klasickém složení: Kučerová A., Pelikánová K., Navrátilová Z., Kučerová T., Zezulová K. a Moudrá D (střídaly Jílková B. a Helanová A.). Vyhrály jsme 2:0, i když jsme nepodaly nejlepší výkon. V prvním setu jsme už od začátku vedly díky kvalitnímu servisu a dobrým útokům a tento set vyhrály se slušným náskokem bodů. V druhém setu jsme měly problémy s přihrávkou a nahrávkami. Začaly jsme kazit servis, občas nás soupeř trápil úlivkami , ale bojovaly jsme až do konce a vyhrály i tento set. Zápas bychom zhodnotily celkem dobře až na nějaké nedostatky a jsme rádi, že jsme vyhrály bez ztráty bodu.
hráčky Navrátilová, Zezulová, Helanová, Pohanková


Druhý zápas jsme hrály se Znojmem. Postavily jsme základní šestku, které se celkem dařilo.
První set skončil 25:18. Na začátku se nám nedařilo, Znojmo mělo dobrý servis a útok a my jsme nebyly schopné přihrát. Asi po třech prohraných balónech jsme se vzchopily, začaly jsme dávat lepší servis a lépe přihrávat.
Druhý set skončil 25:10. Znojmo začalo víc kazit a my toho využily. Vyhrávaly jsme na útoku i servisu. Chvilkama jsme nemohly přihrát, ale nakonec jsme to vyhrály opět bez ztráty bodu.
hráčky Kučerová A., Jílková, Srnská

Třetí zápas Břeclav 2:0
Třetí zápas jsme hráli s Břeclaví. Opět jsme vyhráli 2:0. Břeclav byla v naší skupině nováčkem. V prvním setu se nám začalo dařit, začali jsme vést 8:0 díky dobrému servisu. Pak Břeclav dala asi tři body, ale nás už nedohnala, první set jsme vyhráli.
V druhém setu to bylo vyrovnanější, ale kolem sedmého bodu jsme začali vést a Břeclav nedokázala vybírat náš servis. A pak jsme se jenom radovali z vítězství.

   

 

 

ŽKY-E: Jihomoravský krajský pohár 7. tříd

17.2 9:00 VK Královo Pole E
- ZŠ Vejrostova B 0:2
17.2. 10:30 VK Královo Pole E
- Jehnice 0:2
17.2. 11:45 VK Královo Pole E
- Zlín 0:2
Komentář:
   

 

ŽKY-Milénova A: Jihomoravský krajský pohár 7. tříd

18.2. 9:00 VK Královo Pole M-A
-  VS Drásov
2:1
Komentář: V neděli 18.2.2018 pokračovala soutěž P7T 5. kolem. Druhá skupina se nesla v duchu absencí. Chyběl Vyškov "A" i Uherské Hradiště. O postup se tím pádem utkala pouze děvčata z Milénové a Drásov.
V prvním setu se nám nedařilo skoro nic. Začali jsme šňůrou chyb na přihrávce 0:9. Soupeřky nás přehrávaly především v této herní činnosti. Nedařilo se nám přesně přihrávat a připravovat si útoky. První set jsme prohráli 21:25. Zkrátka nás svazovalo, že vítěz postupuje do 1. skupiny. Ve druhém setu jsme se pomalu začali zlepšovat ve všem. S trochou štěstí jsme ho vyhráli 25:23. Následný tiebreak 15:12.
Tím jsme si zajistili nejen postup do 1. skupiny, ale i účast ve Finálovém turnaji.
   

 

ŽKY-Milénova C: Jihomoravský krajský pohár 7. tříd

18.2. 9:00 VK Královo Pole M-C
- VK Znojmo Přímětice B
1:2
18.2. 11:45 VK Královo Pole M-C
- TJ Sokol Jehnice A
0:2
18.2. 14:30 VK Královo Pole M-C
- DDM Kuřim
1:2
Komentář:

Letošní první účast našich mladých nadějí na Poháru 7. tříd

V neděli 18. 2. se naši mladí volejbalisté, žáci a žákyně 5. a 6. tříd, zúčastnili svého prvního turnaje Poháru 7. tříd, svého prvního šestkového turnaje. Turnaj se konal v hale na Veslařské ul. v Břeclavi, zahajovací podání jednotlivých zápasů přelétla v 9:00 síť.
Děvčata nastoupila v sestavě v čele s kapitánkou Markétkou Láníkovou, které zdatně sekundovaly Kristy Němcová a Petláková, Verča Chajdová, Erika Tausová, Monča Hlaváčová, Natka Vévodová jako zástupkyně 6. ročníku, a dále pak páťačky sbírající cenné zkušenosti Danča Slámová a Lucka Miškufová. Holky do turnaje vlétly bez bázně a hany a z celkových čtyř utkání vybojovaly 4 vítězství (2:0 proti TJ Sokolu Újezd B, 2:1 proti FOSFA Břeclav C, 2:1 proti TJ Sokol Šlapanice a závěrem 2:0 proti VKKP Brno G).

S pohledu trenérky jsem očekávala, že turnaj nebude jednoduchý, ale že zvládneme držet s ostatními družstvy krok. Děvčata má očekávání svým výkonem absolutně předčila a nejen s výsledky, ale i s předvedenou hrou jsem byla velmi spokojená. Nasbíraly jsme cenné zkušenosti do dalších zápasů, které jistě v budoucnosti každá jednotlivá hráčka bude moct zúročit.
Jsme s trenérem Pavlem Koukalem rádi, že jsme mohli srovnat výkonnost i v jiné (o kousek kvalitnější) soutěži, než jsou turnaje barevného Minivolejbalu, a že jsme zjistili, že s družstvy, které hrají šestkový volejbal cca o půl roku déle, dokážeme bez problémů držet krok a hrát kvalitní volejbal.

Za duo trenérů Mgr. Šárka Sklenářová


   

 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT