7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 11. týdne

Logo_Ozveny_tydneO tomto víkendu starší žákyně ukončily svou krajskou štaci a nejlepších 8 družstev si to rozdalo mezi sebou o přeborníka Jihomoravského kraje. Náš klub měl mezi těmito 8 družstvy hned dvojí zastoupení. Jak nakonec dopadly? To si můžete přečíst v následujících řádcích.

 

 

 

 

 

U-15: Krajský přebor Jihomoravského kraje žákyň - Velké finále

17.3. 9:00 VK Královo Pole A
- TJ DDM Brno A
2:0
17.3. 11:45 VK Královo Pole A
- VK Královo Pole D
2:0
17.3. 14:15 VK Královo Pole A - VK Znojmo Přímětice A 2:1
Komentář:

V sobotu 17.3. jsme odehrály finále kraje straších žákyň. První zápas jsme zahájily proti TJ DDM Brno A, kterého jsme ve všech činnostech lehce přehrály a nedělaly jsme žádné zásadní chyby, proto pro nás zápas skončil snadným vítězstvím 2:0 (25:15, 25:8). V zápase jsme si všichni zahrály a byl to dobrý rozjezd do dalších kol.

Kika Škrabalová, hráčka

Další zápas jsme odehrály s "Déčkem". Od prvního setu jsme se na soupeře snažily vyvinout tlak. Ten nám ale hlavně díky dobré hře v poli vracel balóny. Tento set skončil úspěšně pro nás. Vyhrály jsme ho 25:16. V druhém setu jsme navázaly na předešlý výkon, ale nevyhly jsme se i některým zbytečným chybám. Druhý set jsme opět vyhrály 25:16. Tento vítězný zápas nám tedy otevřel cestu do finále.

Verča Miškufová, hráčka

Poslední zápas v této soutěži jsme zakončily vybojovaným vítězstvím nad Znojmem. Byl to velice vyrovnaný souboj. První set se nám moc nedařil, celou dobu jsme byly o pár bodů pozadu, ale v koncovce přesně za stavu 18:24 jsme to otočily, hlavně zásluhou skvělého servisu mé spoluhráčky, který naše protihráčky nemohly přijmout. Set jsme vyhrály 26:24. Druhý set byl také vyrovnaný, ale byly jsme opět o pár bodů pozadu. Avšak tentokrát nám hráčky Znojma nedovolily skóre otočit. Ze začátku třetího setu se nám nedařilo a prohrávaly jsme 5:10, ale hecly jsme se a bodový náskok Znojma snížily na 14:15. Závěr setu byl velmi dramatický. Touha po vítězství byla jak na hřišti, tak i na tribunách. Fanoušci fandili ze všech sil. Podání se střídala po jednom balónu, až za stavu 19:17 jsme vyhrály.

Barunka Jedličková, hráčka


  odkaz na tabulku soutěže

 

 KY A posledn bod

 

ŽKY-D: Krajský přebor Jihomoravského kraje žákyň - Velké finále

17.3. 10:30 VK Královo Pole D
- TJ Sokol Brno I
2:1
17.3. 11:45 VK Královo Pole D
- VK Královo Pole A
0:2
17.3. 13:00 VK Královo Pole D
- TJ Lokomotiva Břeclav
0:2
Komentář:

Krajský přebor starších žákyň sezóny 2017/2018 byl v sobotu zakončen finálovým turnajem, ve kterém se představilo 8 nejúspěšnějších družstev JM kraje po 8 odehraných kolech. Náš klub měl v něm dvojí zastoupení - družstvem A, které se stalo vítězem základní části a družstvem D, družstvem ml. žákyň, které obsadilo překvapivě páté místo. Celkové umístění po základní části v podstatě dopředu určilo konečné umístění zejména prvních čtyř družstev. Pro nás potěšitelné, že vedle zaslouženého vítězství A družstva st . žákyň, se našim "mlaďoškám" podařilo se dostat mezi čtveřici nejlepších v rámci finálového turnaje a tím si pojistit celkové páté místo.

Zaslouženě.

Májinka Kašubová, trenérka

Pohlededem hráček:

První zápas jsme hráli se Sokolem. První set jsme měli velký náskok, protože se nám dařil servis a soupeři se nedařil příjem. Druhý set se nám moc nedařilo a proto jsme prohráli. V timebreaku jsme nezačali dobře, ale po výměně stran jsme dorovnali a vyhráli.
Druhý zápas jsme hráli s Áčkem. Áčko bylo ve všech herních činnostech lepší. První set jsme prohráli 25:16. Druhý set jsme hráli aktivněji a od začátku jsme se drželi vedení až do bodu 8:6, nakonec jsme prohráli.
Poslední zápas jsme hráli s Břeclaví. Měla kvalitní servis a proto měla nad námi velký náskok. Druhý set se nám dařilo mnohem víc, ale nevyhráli jsme. Celkově jsme skončili pátí.

Danka Moudrá, hráčka

Pohledem rodičů:

jen malý komentář k sobotě. Děvčata a doufám, že se mnou budete všichni souhlasit, v sobotu ostudu neudělala. Naopak dokázala, že i jako nemladší výběr v tomto turnaji, mohou hrát vyrovnané zápasy i s těmi nejlepšími a v těchto zápasech rozhodla jejich nezkušenost v boji s takto silnými soupeři. Kdo by to byl řekl, v době kdy se v průběhu sezóny potloukaly mezi druhou a třetí skupinou, že se dostanou až takto daleko. Nezbývá mě nic jiného než holkám, trenérům a i rodičům, kteří je po celou sezónu děvčata podporovali, pogratulovat ke čtvrtému místu v turnaji a k celkovému pátému místu v sezóně. Děkuji!!!

M.Moudrý

  odkaz na tabulku soutěže


 FZKY

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT