7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 15. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl ve znamení kvalifikace našich nejmladších nadějí na jejich republikové finále. Jak si vedlo družstvo výběrový mladších žákyň si můžete přečíst v následujících řádcích.

 

 

 

 

 

ŽKY-D: Kvalifikační turnaj mladších žákyň na MČR

14.4. 9:00 VK Královo Pole D
- TJ Lokomotiva Břeclav
2:0
14.4. 12:00 VK Královo Pole D
- Studio Sport
0:2
14.4. 13:30 VK Královo Pole D
- TJ Sokol Nové Veselí
2:0
14.4. 15:00 VK Královo Pole D - VSK Zlín 2:0
15.4. 10:30 VK Královo Pole D - VK UP Olomouc 2:1
15.4. 12:00 VK Královo Pole D - VK Choceň 2:0
15.4. 13:30 VK Královo Pole D - TJ Spartak Polička
2:1
Komentář:

Kvalifikace na MČR ml. žákyň

Uplynulý víkend se na osmi místech republiky rozhořel boj o účast na MČR. Ve zmíněných 8 skupinách soupeřilo 40 družstev, z nichž jen 16 týmu mělo šanci na postup a možnost bojovat o titul MČR v kategorii ml. žákyň. Los nás zavedl do skupiny hrané v Novém Veselí, kde jsme se postupně utkaly s družstvy:


1) VK Královo Pole - Břeclav 2:0

Velmi jednoznačné utkání, soupeř uhrál 5 a 8 bodů v jednotlivých setech. Do hry tak mohla zasáhnout i lavička. Základní sestava, která byla v podstatě určena pro celý turnaj - nahrávačky Zuzka Navrátilová, Anetka Kučerová, na útoku Kačka Pelikánová, Terka Kučerová, na bloku Danka Moudrá a Bětka Vejtasová


2) VK Královo Pole - Studio Sport Praha 0:2

Jasné vítězství v prvním utkání družstvu spíše ublížilo. Začátek utkání se nám vůbec nepovedl. Bohužel, naše nahrávačky nezahrály alespoň svůj standart. Takže první útoky byly jen přehráním míčů na stranu soupeře. Ten situace dokonale využil, získal sebevědomí a velmi koncentrovaným výkonem nám v 1. setu nedovolil se dostat zpět do hry. Ve druhém setu, po opět ne příliš vydařeném začátku, jsme se vzchopily a stáhly stav na rozdíl jednoho bodu. Leč nepozornost rozhodčího, který nezaznamenal útoky zadních hráček z útočného pásma, znamenala opětovný odskok soupeře a my jsme již nenašly mentální sílu na obrat. Naše nejhorší utkání za poslední 3 měsíce (-11, -19)


3) VK Královo Pole - Nové Veselí 2:0

Herní trápení pokračovalo i v prvním setu, za který jsme zkazily 7 servisů, zejména v první půli. Naštěstí družstvo podržely Pelda Pelikánová s Bětkou Vejtasovou. Set jsme nakonec vyhrály s 9 bodvým náskokem, ve druhém, pro nás již po klidnějším průběhu, jsme umožnily soupeři korigovat výsledek až v samotném závěru na 25:17.


4) VK Královo Pole - Zlín 2:0

Sobotní porci zápasů jsme ukončily soubojem se Zlínem, který na kvalifikaci přijel sbírat zkušenosti.  Jednozančné vítězství (7,5).


5) VK Královo Pole - Olomouc 2:1

Nedělní zápasy jsme začínaly se soupeřem, který spolu s námi a Poličkou měl ještě šanci se prát o druhé postupové místo. Nastoupily jsme v klasické sestavě, vlítly do prvního setu jako uragán a soupeře smetly, především zásluhou skvělého servisu (5). Staré dobré pravidlo, "není nic horšího, než lehce vyhraný set, se opět potvrdilo. Po dobře rozehraném začátku druhého setu, přišla znovu chvílka nejistoty a nepřesností. Soupeř spodním servisem nás dostal do potíží, tj. nedokázaly\ jsme přesně přihrát a tímpádem ani nahrát, ani zaútočit. I přes změny v sestavě se nám set uhrát nepovedlo (-21). Do tiebreaku jsme udělaly zásadní změnu. Kačku Peldu Pelikánová z místa útočnice přešla společně s Anet Kučerovou na náhru a druhá nahrávačka Zuzka Navrátilová na útok. Tato změna přinesla oživení, více jistoty a klidu do našich rukou, což vedlo k potřebnému vítězství.


6) VK Královo Pole - Choceň 2:0

Předposlední utkání nám přivedlo do cesty další družstvo, které přijelo na zkušenou. Bezproblémové utkání s možností dát příležitost hráčkám z lavičky (5,10).


7) VK Královo Pole - Polička 2:1

Na postup nám v posledním utkání  stačilo vyhrát. Nově přeskládaná sestava v prvním setu nedala šanci a umožnila mu uhrát jen 14 bodů. Zápas opět vypadal na jednozančnou záležitost.  Jenže jsme umožnily soupeři na začátku setu se dostat do vedení a nejistota byla zpět. Především na přihrávce. Velkou bojovností však děvčata stav 21 .24 srovnala.  Po oddechovém čase soupeře dvě naše chyby - servis do autu a následný útok po velmi dobré nahrávce skončil v síti - znamenal druhý tiebreak. Ten jsme začaly velmi dobře a po celou dobu jsme si udržovaly náskok. Jeho závěr velmi dobře zvládla Kája Zezulová, která za stavu 14:10 přišla na servis místo nejisté Danky Moudré. Nejenže podání dala, ale výborně zapracovala v poli, díky čemuž soupeř následný míč neuhrál (10).


Turnaj bohužel, úplně nezvládaly naše nahrávačky velkým pocitem zodpověnosti, Danka Moudrá i Terka Kučerová zaostaly za svými výkony z průběhu sezóny. Nejlepší hráčkou, která potvrdila svou výkonost a univerzálnost, byla Kačka Pelikánová. Z mého pohledu nejlepší hráčka celého turnaje. Nezklamala ani Bětka Vejtasová, která se vrací po zdravotních problémech. Její herní pauza se projevila pouze na přihrávce. Všechny střídající hráčky splnily svou roli na výbornou, současně celá lavička byla spolu s velkou podporou našich ULTRAS hnacím motorem holek na hřišti.

I když to nebyl z naší strany optimální výkon, přesto musím děvčata pochválit za bojovnost a velkou snahu porvat se samy se sebou. Postup na MČR je určitě zasloužený.

Mája Kašubová, trenérka

   odkaz na tabulku

 

 Foto D. Pelikán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT