7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 16. týdne

Logo_Ozveny_tydneTento víkend byl ve znamení kvalifikace nejstarších žákovských nadějí na jejich republikové finále. Jak si vedlo družstvo výběrových starších žákyň si můžete přečíst v následujících řádcích.

 

 

 

 

 

U15: Kvalifikační turnaj starších žákyň na MČR

20.4. 9:00 VK Královo Pole A
- VSK Zlín
2:0
20.4. 12:00 VK Královo Pole A
- Studio Sport
2:0
21.4. 13:30 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Frýdek Místek
2:0
21.4. 15:00 VK Královo Pole A
- VK Prostějov
2:0
21.4. 10:30 VK Královo Pole A
- TJ Sokol Česká Třebová
2:0
22.4. 12:00 VK Královo Pole A
- TJ Slavia Hradec Králové 2:0
22.4. 13:30 VK Královo Pole A
- SK Volejbal Kolín
2:0
Komentář: Od pátku 20. dubna do neděle 22. dubna probíhala v tělocvičně Sportovního gymnázia Ludvíka Daňka kvalifikace na Mistrovství České republiky tarších žákyň. Královo pole reprezentovaly na nahrávce Radka Mokrá a Kateřina Pelikánová, na bloku Ela Koulisiani, Adéla Röderová, Lucie Oujezdská a Anička Neterdová, na útoku tvrdily muziku Monika Novotná, Lucie Veselá, Tereza Ježková, Lucie Šmardová, Hanka Vybíralová, Barča Hudečková, Veronika Miškufová a Bára Jedličková. Technickou podporu týmu tvořili Natálie Gardavská, Nikola Schwarzová, Kristýna Škrabalová, Eliška Vesselá a Irena Kahleová. Prvním soupeřem nám bylo družstvo VSC Zlín, které notně otálelo se svým příjezdem a poměr sil na hřišti vyzníval jasně v náš prospěch. První výhra 2:0. Ve druhém – večerním utkání jsme narazili na vicemistra Prahy Studio Sport. Ve vyrovnaných koncovkách se štěstí přiklonilo na naši stranu a připsali jsme si důležité vítězství 2:0.

V sobotu nás čekaly ambiciózní sokolky z Frýdku-Místku, ale naše hra byla soustředěná a vítězství 2:0 nás přibližovalo k postupovým metám. Po dobrém obědě v restauraci U Dřeváka jsme jasně přehráli Prostějov 2:0 a příležitost ke hře dostaly i hráčky z lavičky. Večerní utkání s Českou Třebovou mohlo rozhodnout o našem definitivním postupu, a tak k tomu i děvčata přistoupila a po sebevědomém výkonu jasně soupeře přehrála. Prim na bloku hrála Ela Koulisiani, výhra 2:0 znamenala jistotu postupu.

Nedělní utkání s Hradcem Králové bylo hlavně ze strany ostatních družstev velmi sledováno. Děvčata nic nenechala náhodě a po jednom z nejlepších výkonů si připsala šesté vítězství 2:0. V posledním utkání dostaly příležitost všechny hráčky z lavičky a svým výkonem nám zamotaly úvahy o nominaci do základní sestavy na MČR. 11.-13. května v hale na Vodově budou probíhat boje Mistrovství České republiky starších žákyň a naše děvčata z VK Královo Pole budou bojovat o svůj první velký volejbalový úspěch. Těšíme se na velkou podporu diváků a všechny Vás srdečně zveme.

Za realizační tým Aleš Novák a Martin Holubec
   odkaz na tabulku

 

 Foto D. Pelikán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT