7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49. týdne

Logo_Ozveny_tydne O víkendu proběhlo 2. kolo Českého poháru starších žákyň v Uherském Hradišti, kde se naše U-15 poměřila s domácí Ostravou, Uherským Hradištěm, Hradcem Králové, Prostějovem, Lanškrounem a Olomoucí. Také se v neděli odehrálo poslední smíšené kolo Poháru 7. tříd.

 

 

 

 

 


 
 

U-15: Český pohár starších žákyň Ostrava - 1. sedmička

8.12. 9:30 VK Královo Pole A
- UP Olomouc
2:0
8.12. 11:00 VK Královo Pole A
- TJ Slovácká Slavia UH
1:2
8.12. 14:45 VK Královo Pole A - Slavia Hradec Králové
2:1
8.12. 16:00 VK Královo Pole A - VO TJ Lanškroun
2:0
9.12. 9:00 VK Královo Pole A - VK Prostějov
2:0
9.12. 10:30 VK Královo Pole A
- TJ Ostrava
2:0
Komentář:

VK Královo Pole - Olomouc 2:0

Barca Hudeckova :

Zápasem s Olomoucí jsme začali už 3. kolo Českého poháru. První set jsme vyhrály i přes to, že jsme nepodaly náš nejlepší výkon, bylo to asi proto, že jsme byly ještě lehce rozespalé, vzhledem k našemu brzkému vstávání. Myslím že jsme měli kvalitní servis a přihrávku. Druhý set jsme také vyhrály. Opět to nebyl jeden z nejlepších výkonů na tomto turnaji, ale i tak toto vítězství bylo cenné. Kvalitně jsme přihrávaly a hrály jsme obětavě v poli. Na útoku jsme mohly být trochu agresivnější. Zápas jsme tedy vyhrály 2:0

VK Královo Pole - Uherské Hradiště 1:2

Zuzka Navratilova :

2. zápas tohoto turnaje jsme hrály s Uherským Hradištěm. Zatím to byl náš nejtěžší soupeř, ale věřily jsme si. První set jsme už od začátku prohrávaly, snažily jsme dohnat jejich náskok, ale měly dobrý servis, příjem i útok a tak jsme 1 set prohrály 18:25.

2. set jsme zahájily o něco lépe, hrály jsme lepší volejbal a o něco vyrovnaněji. Celý průběh byl napínavý, ale snažily jsme se stav otočit. V koncovce jsme zabojovaly, zatlačily na servise, zlepšily příjem i obranu, lépe útočily a tento set s radostí vyhrály 25:17.

Rozhodoval tiebreak, v kterém jsme přestaly hrát i po tak dobrém výkonu a Uherské Hradiště nás jednoduše přehrálo jak na servise, tak na útoku a rozhodující set jsme prohrály s opravdu velkým náskokem Uherského Hradiště. Tento zápas rozhodl o našem konečném umístění v tabulce a to 2. místě.

VK Královo Pole - Hradec Králové 2:1

Terka Kucerova :

S Hradcem jsme hráli třetí zapas byl to třetí zápas po sobě takže už síly trochu docházely. Nastoupili jsme se základní sestavou s Vesi na nahrávce a s Kačkou na smeči. První set se jsme měli přihráno, ale nepovedlo se nám moc složit balón. Jediný kdo nam dělal problém na síti byla soupeřova blokařka, s číslem 11, která se nám nepodařila zablokovat. Nakonec jsme první set vyhrály ,ale těstně. Druhý set jsme si nedokázali přihrát a kazili jsme hodně servis. Proto jsme taky druhý set prohrály , ale také v koncovce. Tiebreak jsme začali celkem dobře hned od začátku jsme solili servis , potom nám tam dali dvě esa a už jsme šli dolů , ale sebrali jsme se a nakonec jsme vyhrali 2:1

VK Královo Pole - Lanškroun 2:0

Daniela Moudra :

V sobotu jsme hráli třetí zápas s Lanškrounem. Do zápasu jsme nenastoupili v základní sestavě. První set jsme se s nimi tahali o každý bod. Nešla nám příhrát smeč jedné hráčky, která balón hrála do zadní části hřiště. Občas jsme zkazili servis. Set skončil 25: 20. Druhý set se velmi podobal tomu prvnímu. Dařila se nám smeč a blok. Druhý set skončil 25: 21.

VK Královo Pole - Prostějov 2:0

Kaca Pelikanova :

První zápas druhého dne jsme hrály s Prostějovem. První set jsme začaly vyrovnaně tahaly jsme se s nimi o každý bod vždy jsme zakončily výměnu krásným útokem nebo blokem a vzápětí jsme udělaly zbytečnou chybu. Tak to bylo skoro do půlky setu pak jsme zatlačily servisem a set jsme dotáhly do vítězného konce 25:19. Začátek druhého setu si soupeř držel dva body náskok kvůli našim chybám. Potom šla na podání Terka Kučerová a nasázela jim pár es a k její šňůře se přidaly i ostatní díky tomu jsme soupeře dostaly pod sebe a stav už jsme si potom pohlídaly a set jsme vyhrály 25:15 .

VK Královo Pole - Ostrava 2:0

Lucie Vesela :

1. set
První set TJ Ostrava zahájila dobrým servisem a ideálním příjmem, ale nedokázala složit míč, což byl jejich největší problém. Královo Pole naopak ze začátku dělalo zbytečné chyby, ale dokázalo je během hry minimalizovat. A diky tomu dokázalo vyhrát první set.

2.set
Druhý set byl mnohem napínavější a vyrovnanější, protože TJ Ostrava se rozehrává a ukázala svoje kvality. Pro Královo Pole bylo mnohem těžší je porazit, protože začalo kazit servis. Ale nakonec Ostrava v koncovce polevila a Královo Pole toho využilo a diky tomu také zvítězilo.

   odkaz na tabulku

 

 

ŽKY-M: Pohár 7. tříd

9.12. 9:30 VK Královo Pole M
- ZŠ Okružní Zlín
2:0
9.12. 11:00 VK Královo Pole M
- Sokol Úujezd u Brna
2:1
9.12. 14:45 VK Královo Pole M
- Vítovice
2:0
Komentář:

V neděli 8. prosince se na Základní škole Tyršova v Rousínově uskutečnilo 3. kolo Poháru 7. tříd.
První soupeřem pro nás byla ZŠ Okružní ze Zlína. Začátek prvního setu se nám příliš nedařil, ale za stavu 3:10 pro soupeře jsme získali balón a díky servisu jsme se na soupeřky dotáhly a získaly 1. set. 2. set už jsme nenechaly náhodě a ovládly ho 25:17.
Jako druhé se nám postavily dívky ze Sokola z Újezda u Brna. 1. set se nám také moc nedařil, jelikož jsme přestaly hrát a tak jsme prohrály. Ve druhém setu jsme se vzchopily a i po pár chybách na příjmu jsme neztratily naději a vyhrály set v celku velkém bodovém rozdílu. A proto nás čekal tiebreak. Díky servisu Veroniky Chajdové jsme vyhrály s velkým bodovým rozdílem 15:1 a tak jsme zápas po nevydařeném začátku vyhrály 2:1 na sety.
Posledním soupeřem byli, jako třešnička na dortu, domácí chlapci z Vítovic (Rousínova). S vidinou postupu jsme do zápasu vlétly a po obou vyrovnaných začátcích setů jsme koncovky vždy ukořistily pro sebe a nakonec celý turnaj ovládly třemi vítězstvími, která pro nás znamenají postup do III. výkonnostní skupiny.
Za družstvo VKKP Brno Milénova

Markéta Laníková (kapitánka), Kristýna Němcová a Mgr. Šárka Sklenářová (trenérka)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT