7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 13. týdne

Logo_Ozveny_tydne Tento víkend byl ve znamení finále Poháru 7. tříd, jak si vedly naše děvčata si můžete přečíst v následujících řádcích

 

 

 

 

 


 
 

ŽKY-M-A: Finálový turnaje Poháru 7. tříd

31.3. 9:00 VK Královo Pole M-A
- VK Znojmo Přímětice
1:2
31.3. 10:45 VK Královo Pole M-A
- VSC Zlín
2:0
31.3. 11:30 VK Královo Pole M-A - TJ Sokol Brno I
2:0
31.3 14:00 VK Královo Pole M-A - TJ Lokomotiva Břeclav 0:2
31.3 16:00 VK Královo Pole M-A - VS Drásov 0:2
Komentář:

Finálový turnaj Poháru 7. tříd ve volejbale
V neděli 31. 3. nastal po celé sezóně den D – finálový turnaj Poháru 7. tříd. Po „základní části“ držela naše děvčata pevně 5. příčku celkového pořadí, takže cíl byl jasný: „ potvrzení této 5. příčky“.
V prvním zápase nás v systému dvou oprav čekal tým Znojma – Přímětic, který se nám letos nepodařilo ani jednou porazit a stejně tomu bylo i teď. První set jsme sice získali pro sebe, další ale s velkou ztrátou ztratili a v závěru v tiebreaku prohrávali už 8:14. Při podání Verči Chajdové se nám ale podařilo stav takřka srovnat 13:14! Leč jedna chyba rozhodla o prohře v závěru tak napínavého utkání. Čekají nás tedy opravy.
První zápas oprav: 2:0 proti VCS Zlín – takřka bez problémů kontrolované utkání z naší strany. Dále pak 2:0 proti Sokolu Brno, který byl tabulkově před námi, a vítězstvím v tomto utkání jsme si zajistili postup do semifinále! Úžasný úspěch! Ocitli jsme se mezi TOP 4 týmy Poháru.
První semifinálový zápas proti Břeclavi nám ukázal, kam až sahá kvalita volejbalu mladších žákyň. Prohra 2:0 nám přiřkla souboj o třetí místo proti nepříjemnému, ale hratelnému družstvu Drásova. Škoda, že se nám tento zápas vůbec nepovedl zvládnout takticky a v hlavách. Svázaní a labilní v jednoduchých činnostech jsme nejprve prohráli první set, poté jsme mohutně ztráceli i v setu druhém. Děvčata ale nechtěla ukončit sezónu takovým debaklem. Zaťala drápky a vymáčkla se sebe poslední zbytky sil a set vyrovnala. V těsné koncovce nám pak Drásov utekl takřka z „lopaty“ dvěma malými chybami a vyhrál 23:25, čímž si pro sebe zajistil bronzové medaile.
Pro nás závěrečné utkání bylo velké zklamání, na druhou stranu, kdyby na začátku sezony někdo řekl, že obsadíme v celém dívčím Poháru 4. místo, bude to úspěch. Podařilo se nám předčít kvalitní družstva jako Znojmo – Přímětice a Sokol Brno I., za což děvčatům děkuji.


Za družstvo VKKP Brno Milénova,
Mgr. Šárka Sklenářová, trenérka

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT