7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 39.týdne

Logo_Ozveny_tydneNaše výběrové družstvo starších žákyň U-15 o víkendu vstoupilo do kvalifikace Českého poháru starších žákyň, které se uskutečnilo v Bílovci. Jak se družstvu dařilo a zda se dostali do nejlepší výkonnostní skupiny se dozvíte v následujícím článku.

 

U-15: Kvalifikace Českého poháru starších žákyň

28.9. 9:00 VK Královo Pole
- Polička
2:0
28.9. 10:30 VK Královo Pole
- VAM Olomouc
2:0
28.9. 12:00
VK Královo Pole - Rtyně
2:0
28.9. 14:00 VK Královo Pole - Vyškov 2:0
29.9. 10:00 VK Královo Pole - Uherské Hradiště 2:0
29.9. 11:30 VK Královo Pole - VK Znojmo 2:0
Komentář:

Druhý zápas jsme odehrály s VAM Olomoucí.
Za náš tým jsme nastoupily v této sestavě: na náhře Nataška Rusková, kterou v polovině druhého setu vystřídala Mia Vrbová, na smeči Zuza Navrátilová a Nela Majetková, na bloku Maruš Láníková a Bára Srnská a Terka Grabovská na postu univerzála.
Ze začátku jsme měli problém na přihrávce, ale překonali jsme to a bez problémů vyhrály první set 25:20.
Druhý set se nám ze začátku opět nedařil, prohrávaly jsme asi o pět bodů, ale na servisu jsme to později dotáhly a i díky naším smečařkám tento set vyhrály 25:16 a tím pádem i celý zápas 2:0 na sety.

Barča Srnská, hráčka

 

Začaly jsme v sestavě: Náhra-Natka Rusková na Smeči Zuzka Navrátilová a Nelča Matějková a na Bloku byla Barča Srnská a Marky Láníková....V prvním setu jsme vedly 14:9 jenže jsme zkazily 5 servisů po sobě k tomu navázalo pár chyb a špatných příjmů a soupeř vedl 17:15....Naštěstí jsme pak v poli příjmem zvedly a uhrály set až do konce 25:22. Ve druhém setu to bylo velice podobné....Velice pomáhala Rtyni Anička Pragerová která si poradila s hodně těžkými míči...Nakonec jsme dotáhly a výbornýmy výkony v poli i servise jsme set zvítězily též 25:22...Výhra byla 2:0

Sofča Kydalová, hráčka

 

Zápas proti Uherskému Hradišti, který jsme hráli v neděli v Pustějově jsme vyhráli 2:0.
Oba sety se nám docela dařilo v poli aji v útoku akorát jsme občas přestali hrát a soupeři bodovali více jako my.
V hlavní sestavě hráli na smeči Zuza Navrátilová a Nelča Matějková na bloku Danka Moudrá s Bárou Srnskou na náhře Natka Rusková a na postu univerzálkyTerka Grabovská
Uherské Hradiště měli silné bloky takže jsme se snažili bránit hlavně střed.
Nakonec jsme uspěli v obou setech a zápas vyhráli.

Nataška Rusková, hráčka

 

Posledním soupeřem celého víkendu pro nás bylo Znojmo. Nastoupily jsme proti nim v této sestavě: na náhře Nataška Rusková, kterou v druhém setu vystřídala Mia Vrbová, na smeči Zuza Navrátilová a Verča Chajdová, blokovaly Danča Moudrá a Bára Srnská a na postu univerzála hrála Klárka Jonášová.
Věděly jsme, že soupeřky mají dobrý servis. Ten se nám začátkem prvního setu nedařilo moc dobře přijímat ale to se později zlepšilo a my tak bez větších problémů ovládly první set.
Druhý set uz byl o něco vyrovnanější. Soupeřkám se dařil útok z hlavního kůlu, který my jsme bohužel nedokázaly zablokovat, ani vybrat v poli. I my jsme začaly smečovat lépe a to jak na středu, tak i v kůlu. Nakonec jsme set vyhrály 25:23 a tím i celý zápas 2:0 na sety.

Verča Chajdová, hráčka

 

Družstvo U-15 díky výsledkům v kvalifikaci se zasloužzeně probojovalo do 1. výkonostní skupiny Českého poháru starších žákyň v moravské skupině.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT