7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44.týdne

Logo_Ozveny_tydneO víkendu naše žákovská a dorostenecká družstva odehrála mnoho utkání, kdo vyhrál, kdo prohrál a jak hodnotí jednotlivá utkání hráčky a trenéři, si přečtěte v následujících několika řádcích.

 

 

 

 

 

JKY-KP + KKY-KP: Krajský přebor juniorek a kadetek Jihomoravského kraje

3.11. 10:00 VK Královo Pole JKY
- VS Drásov
3:1
3.11. 14:00 VK Královo Pole JKY
- VS Drásov
3:1
2.11. 9:00 VK Královo Pole KKY - Kuřim 2:0
2.11. 10:30 VK Královo Pole KKY - TJ Junior Brno 2:1
2.11. 12:00 VK Královo Pole KKY - TJ Lokomotiva Břeclav 2:0
Komentář:

JM-JKY VS Drásov - KP Brno 1:3
Hráli jsme 3.11.2019 v Drásově. První zápas jsme vyhráli 3:1. Druhý zápas jsme hráli taky 3:1. A to takhle.
První set jsme hráli celkem dobře, akorát nám dělaly trochu problém servisy. A to nás stálo trochu větší úsilí v koncovce, která byla vyrovnaná, ale nakonec jsme ji vyhráli. Ve druhém setu se nám to moc nepovedlo, rozhodčí pískal proti nám a Drásov nebyl schopný se přiznat k pár tečím, takže jsme pak nebyli zkoncenrtované a set jsme v koncovce prohráli. Ve třetím setu jsme byli více nahecované než v druhém setu a dokázali jsme je rychle porazit , nedostali se ani na 15 bodů. Ve čtvrtém setu jsme na ně znovu najeli, i tady pískal proti nám, ale tím jsme se už nerozhodili a set jsme vyhráli.

Eliška Jurdáková, hráčka

JM-JKY VS Drásov - KP Brno 1:3
V neděli 3.11. jsme odehrály zápas proti týmu VS Drásov. Obě družstva měla velkou motivaci vyhrát. Ale řekla bych, že my měly větší, jelikož jsme s Drásovem měly trochu nevyřízené účty z minulé sezóny. První set jsme sehrály velmi vyrovnaný, byly zde i pěkné delší výměny. Spoustu soubojů probíhalo na síti, kde se nám dařilo blokovat a set nakonec dopadl v náš prospěch. V druhém setu se soupeři nedařilo a tak pro nás bylo jednodušší je porazit. Potom přišel třetí set, kde jsme začali více chybovat. Měly jsme problém zpracovat servis jejich nejlépe podávající hračky a tak jsme jim v koncovce podlehly. To nás nezastavilo a v dalším setu jsme si to už nenechali líbit a celkově jsme tak Drásov porazili 3:1.

Terezie Vichová, hráčka

Juniorsko-kadetský tým pod záštitou názvu JKY absolvoval náročný víkend, který čítal 5 utkání. Po rozhozeném začátku týdne jarními prázdninami vše úspěšně gradovalo sobotními utkáními první skupiny a kadetek a vygradovalo to nedělními utkáními s juniorkami Drásova. Oba dva herní dny jsme zvládli a ustáli roli lehkého favorita. Především proti kvalitnímu soupeři z Drásova jsme museli zarputile bojovat o každý míč a o to více sladší byla odměna v podobě dvou vítězství nad doposud neporaženým týmem v juniorské kategorii. Díky tomuto víkendu máme aktuálně týmovou bilanci 18ti soutěžních utkání a 18ti vítězství a v obou kategoriích jsme na prvním místě. Těší mě především bojovnost a projev družstva, které předvádělo v prozatím herně nejsložitějším víkendu. Rovněž mě velmi těší zařazení mladých hráček do hry a jejich nebojácné výkony.

Petr Pavlica, trenér

   Tabulka soutěže

 

 

U-15: 1. liga kadetek skupina E

2.11. 10:00 VK Královo Pole U-15
- Česká Třebová
0:3
2.11. 14:00 VK Královo Pole U-15
- Česká Třebová
0:3
Komentář:

VK Královo Pole - Česká Třebová 0:3

první zápas jsme odehrály v sestavě blok Barča Srnská a Eliška Dvořáková, náhra Naty Rusková, univerzálka Terez Grabovská, smeče Verča Chajdová a Milda Laifrová a libero Lucka Hrdličková. V prvním setu jsme se docela rozehraly, ale nedavaly jsme servis, a tak tento set skončil stavem 18:25. Ve druhém setu se nám nedařil příjem. Místo Milči Laifrové na smeč nastoupila Sofi Kydalová, ale i přesto prohráváme druhý set 16:25.

VK Královo Pole - Česká Třebová 0:3


Na náš druhý zápas jsme nastoupily v sestavě blok Barča Srnská a Eliška Dvořáková, náhra Nataška Rusková, univerzálka Terez Grabovská, smeče Verča Chajdová a Ráďa Janková a na liberu Milda Laifrová. První set jsme odehráli se stavem 17:25 ale do druhého zápasu jsme nastoupily s bojovnou náladou ale pokazily jsme koncovku a prohrály jsme ho 25:27. V druhém setu se nám taky hodně pozměnila sestava, Terez Grabovská místo na post univerzálky nastoupila na blok místo Barči Srnské a na univerzálku nastoupila Klárka Jonášová, taky se v tomhle setu vystřídala Verča Chajdová za Sofi Kydalovou. Do třetího setu jsme nastoupily ve stejné sestavě jako v, které jsme dohrály 2. set, bohužel 3. set jsme prohrály 20:25 a jely jsme domů s prohrou 0:3

Terka Grabovská, hráčka

   Tabulka soutěže

 

ŽKY-M: Krajský přebor kadetek Jihomoravského kraje

2.11. 10:00 VK Královo Pole Milénova
- Jehnice
2:0
2.11. 12:00 VK Královo Pole Milénova - Velká Bíteš
0:2
2.11. 14:00 VK Královo Pole Milénova - Vyškov 0:2
Komentář:

Krajský přebor kadetek – druhé kolo

KP Milénova x TJ Sokol Jehnice (2:0)

Dnešní sobotní zápas protiSokolu Jehnicím jsme se štěstím vyhrály. Hrály jsme po delší době a také po delším volnu, takže to moc nebylo podle našich představ. Začátek prvního setu jsme nevnímaly a vypadalo to, jako bychom byly duchem úplně jinde. Ke konci jsme se pak konečně trošku probudily a první set jsme v koncovce vyhrály. Do druhého setu jsme nastoupily s větším nasazením. V půlce setu jsme zase klesly a nehrály. Bylo to velmi těsné, ale naše trenérka nás nakopla a na hřiště jsme
nastoupily v lepší formě. Podařilo se nám tedy vyhrát i druhý set. Tento zápas jsme podcenily a nepředvedly zdaleko to, co jsme chtěly.

Kratochvílová a Fruhwirtová, hráčky

 

KP Milénova x TJ Spartak Velká Bíteš (0:2)

Do druhého zápasu jsme nastoupily v obměněné sestavě kdy příležitost dostaly i mladší hráčky. Sice jsme prohrály oba sety, ale i tak jsme se snažily. První set byl celkově lepší, ale i v druhém setu se našly pěkné výměny. V tomto zápase šlo hlavně o to, upevnit si postavení, což se nám podařilo. I přesto, že jsme prohrály, tak jsme ze sebe vydaly co šlo a celkově ze zápasu máme slušný pocit.

Petláková a Sedláčková, hráčky

 

KP Milénova x Volejbal Vyškov (0:2)


Ve třetím zápase nás čekal nejtěžší soupeř. První set jsme si to moc nepřipouštěly a bojovaly o každý míč. Podařilo se nám počapat spoustu míčů v poli, ale i přes naši velkou bojovnost a snahu jsme bohužel prohrály. Druhý set už jsme se soupeřem nedokázaly držet krok. Zatlačil nás svým velmi dobrým servisem. V koncovce druhého setu jsme se ještě probraly a začly opět obojovat, bohužel bylo už moc pozdě a my zápas prohrály.

Kaslová a Míčková, hráčky

   Tabulka soutěže

 

ŽKY-D: Pohár 7. tříd Jihomoravského kraje

3.11. 10:00 VK Královo Pole ŽKY-D
- Jehnice
2:0
3.11. 12:00 VK Královo Pole ŽKY-D
- Velká Bíteš
2:0
3.11. 14:00 VK Královo Pole ŽKY-D
- Vyškov 2:0
Komentář: Jediné prohrané utkání v rámci kvalifikace s chlapeckým družstvem Volejbalu Brno nás zařadilo do druhé skupiny-čtveřice, kterou tvořily výše zmíněná družstva.
Všechna tři utkání měla v podstatě stejný průběh. Nervozní začátek prvního setu, který vedl k našim nevynuceným chybám (zkažený servis, útok do autu, žádná komunikace na kurtu) a následně po uklidnění jasná dominace.
Děvčata technicky převyšovala ostatní družstva, ale zaostávala, zejména v konfrontaci s děvčaty ze ZŠ Milénova, v projevu radosti ze hry. Svou emoční reputaci si napravila až v posledním utkání s chlapci ze ZŠ Milénova, které mělo ten správný náboj. Po zbytečných chybách jsme si koncovku druhého setu vlastními nevynucenými chybami zbytečně zdramatizovaly, ale vítězství v setu jsme v poměru 25:22 uhájily. Herní převaha našeho družstva v celém turnaji umožnila všem nominovaným děvčatům zasáhnout do hry.
Až se zbavíme zbytečné nervozity, která pramení i z pocitu "jen neudělat chybu", bude výkon družstva daleko sebevědomější. Všechny hráčky zaslouží pochvalu za přístup, na všech je vidět postupný progres, posun vidím ve hře míče zadarmo i zlepšení v chápání herního systému. Na závěr chci zmínit jednu akci, která měla vysoké parametry žákovského volejbalu. Byla v režii našich dvou nahrávaček Markétky Jilkové a Míši Pelikánové. První po míči zadarmo nahrála a druhá z "handy" po rychlé nahrávce míč složila. Doufám, že tuto kombinaci uvidíme často.


M. Kašubová, trenérka
   

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT