7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42.týdne

 O víkendu pokračovala družstva mládeže ve svých soutěžích, juniorky A dvakrát vyhráli v 1.lize žen a bez porážky vedou tabulku. Juniorky B ve své soutěži paběrkují a teprve podruhé dokázaly zvítězit. Kadetky v extralize okusily první porážku s Přerovem, A žákyně vyhrály obě utkání 1.ligy kadetek v Ivančicích a žákyním B se podařilo postoupit do první skupiny krajského přeboru.

 


JUNIORKY-A:
  1.liga žen - sk.B

16.10. 18:00 Mor. Slavia Brno - SG Brno B 1:3 (-21,19,-17,-14)
Komentář:
Další kolo 1.ligy žen odehrálo družstvo v tomto složení: Vitoulová, Svobodníková, Širůčková, Otrubová, Pospíšilová, Melichárková, Valtrová, Rozkydálková, Straková, a Tesařová. Utkání bylo velice kvalitní a oba týmy předváděly pohledný volejbal. Na straně Moravské Slavie se představilo několik bývalých hráček KP. I přes větší zkušenost domácích se dokázaly prosadit naše mladé volejbalistky, když nejvíce se dařilo Strakové a Svobodníkové. (Ondřej Marek)
   
17.10. 9:00 Mor. Slavia Brno - SG Brno B 1:3 (17,-22,-22,-22)
Komentář:
Druhý zápas byl více vyrovnaný, Moravská Slavia pro sebe dokázala získat první sadu a i v té druhé byla dlouho lepší. V průběhu druhého setu přišla na hřiště Melichárková, která zavelela k obratu. Poté děvčata vyhrála tři dramatické koncovky a zaslouženě zvítězila. Mezi nejlepší hráčky opět patřila Straková společně s Melichárkovou. Klobouk dolů před triem Straková, Rozkydálková a Melichárková, které ve třech dnech odehrály tři těžká utkání (ExŽ, 2x1.liga Ž). Svoji premiéru v druhé nejvyšší soutěži si na postu trenéra odbyl Radim Vlček, který ukázal pevné nervy ve třech těžkých koncovkách.  (Ondřej Marek)


JUNIORKY-B:  Extraliga juniorek - sk.B 

18.10. 10:00 SG Brno - Opava 3:0 (21,19,13)
Komentář:
V neděli 18.10.09 pokračovalo družstvo juniorek „B“  5. a 6. zápasem v extralize juniorek. Sestava pro první utkání: na kůlech hrály kapitánka Jana Vaňková, Katka Tesařová a Markéta Štrychová, blokovaly Nina Bubláková s Alenou Otrubovou, libero Andrea Meluzínová a na nahrávku přišla pomoci z A družstva žen Jana Vitoulová. V záloze byly Tereza Fialová, Kristýna Řiháková a z kadetek Terka Vorlová. Opavanky začaly utkání velmi odvážně na podání, které jim až nečekaně vycházelo. Často se soupeři podařilo odtáhnout naše založení útoku daleko od sítě a Jana Vitoulová musela nahrávat velkou část 1. setu z nestandardních míst. Vzhledem k jejím nahrávačským kvalitám ale nebyl problém spoluhráčkám připravit co možná nejlepší pozici pro zisk bodu. Od střední části 2. setu se družstvo perfektně srovnalo s přihrávkou a začal fungovat 1.sled středem sítě. Od této chvíle jsme již měli nad soupeřem jasnou převahu a utkání v pohodě dotáhli k hladkému vítězství 3:0. (Vašek Starý)
   
18.10. 13:00 SG Brno - Opava 2:3 (21,18,-13,-19,-14)
Komentář:
Ve druhém utkání nahradila zkušenou nahrávačku mladá Vendula Jančíková. Terku Vorlovou vyměnila Valentýna Kuchařová. Hlavně vinou spousty nevynucených chyb jsme ztratili kontrolu nad soupeřem. Nepomohlo ani několik střídání. Musím ale pochválit Valentýnu Kuchařovou za odvedenou práci v útoku. O něco méně se jí už dařilo na přihrávce. Rozhodující set jsme začali lépe, ale po změně stran se nám nepodařilo proměnit několik šancí v útoku. Soupeř si v samotném závěru na síti vedl lépe a koncovku uhrál těsným rozdílem 16:14 a celkově 3:2 ve svůj prospěch. (Vašek Starý)


KADETKY:
  Extraliga kadetek - sk.B

17.10. 10:00 SG Brno - PVK Přerov 3:1 (22,12,-21,23)
Komentář:
Dopředu jsme byly seznámeny s faktem, že nás Přerov potřebuje porazit. S velkým nasazením jsme nastoupily do hry a na lavičce měly jen jednu střídající hráčku. První dva sety jsme hrály slušně, ale ve třetím přišla krize, které soupeřky využily a proměnily v jejich výhru. Ve 4. setu jsme bojovaly o každý míč, a potom co se zranila nahrávačka Kristýna Cabanová, musela na post náhrávačky nastoupit univerzálka Sába Menšíková a dohrát nepříjemnou koncovku. Poprala se s tím poměrně dobře a vyhrály jsme 3:1 (Simona Holečková)
   
17.10. 13:00 SG Brno - PVK Přerov 1:3 (-16,-11,23,-23)
Komentář:
Druhý zápas dopadl naprosto opačně. První dva sety jsme skoro neútočily, neskládaly a obrana na síti byla špatná. Ve 3. setu se obrátila karta a začaly jsme hrát s nadšením a větším odhodláním, celý set jsme si držely minimálně dvoubodový náskok a s velkou radostí vyhrály. Ve čtvrté sadě jsme v úspěšnosti pokračovaly, ale nevydařila se koncovka, a tak nám Přerov vrátil porážku z prvního utkání. (Simona Holečková)


ŽÁKYNĚ-A:
  1.liga kadetek - sk.F

17.10. 10:00 Ivančice - SG Brno 0:3 (-15,-23,-11)
Komentář:
V Ivančické šatně se musely přemnožit mouchy Tse- tse a poštípat všechny hráčky. Spavá nemoc zasáhla nejen hráčky, ale i lavičku. Ještě štěstí, že si trenérka a asitent  v šatně jen pověsili kabáty a tím aspoň oni mouchám nedali šanci. Radost z uhraného míče na hřišti byla tak vlažná, že ji holkám nikdo nevěřil. Studená hra naštěstí na soupeře stačila. Byli jsme lepší díky podání a útoku. Nahrávačka však mnohokrát mohla děkovat smečařkám, že jí uhrály, co jim připravila.
(Lubomír Uher)
   
17.10. 13:00 Ivančice - SG Brno 0:3 (-21,-16,-15)
Komentář:
V prvním setu druhého zápasu byl první technický time za stavu 8:0 pro nás a signalizoval zlepšení. Zdá se, že tou správnou vakcinou byli tatínek a sestra nahrávačky. Určitě prospělo i zamíchání v sestavě, kdy smečařka šla na blok a naopak. Tato změna se neprojevila hned. Zareagovat z pozice hráčky není jednoduché, ale dle mého názoru byla změna ku prospěchu. Náhra byla pestřejší a když se hráčky po uhraném míči semknuly ve středu hřiště a společně se radovaly, tak jim to věřili nejen diváci, ale i trenérka a já. (Lubomír Uher)


ŽÁKYNĚ-B:
  Krajský přebor žákyň - sk.I

17.10. 9:00 KP Brno - D. Břeclav 2:0
      - PSK Přímětice B 2:0
      - Újezd 2:1    
  Celkové pořadí:   1místo - postup do skupiny I.
Komentář:
V sobotu 17. října jsme se vydali opět do Přímětic, kde jsme před 14-ti dny po třech prohrách sestoupili do druhé čtverky. Holky však na předchozí neúspěch rychle zapomněly a poměrně hladce, po třech výhrách a ztrátě jediného setu, si vybojovaly postup zpět do první čtverky!  (Nikola Štourač)


ŽÁKYNĚ-B:
  Krajský přebor kadetek

18.10. 10:00 SG Brno C - Sokol Husovice 0:3
Komentář:
V neděli 18. října nás čekala dvě utkání v krajském přeboru kadetek proti TJ Sokol Husovice. První zápas se odehrál pouze v režiji hostů kdy celek žákyň Králova Pole podlehl 0:3. (Nikola Štourač)
   
18.10. 13:00 SG Brno C - Sokol Husovice 3:2
Komentář:
Po přestávce však holky z Köniku začly bojovat. První set byl velice vyrovnaný až do koncovky. Rozhodla ho nepozornost v závěru, ale bylo to velice důležité nastartování družstva! V podobném duchu se odehrával i druhý set a čekala nás nelehká situace. Obracet zápas z velice nepříznivého stavu 0:2 na sety. Holky se však nedaly a vrhly se na soupeřky doslova hlava nehlava! Najednou jich bylo plné hřiště a celý tým doslova vstal z mrtvých! Po urputném boji se nakonec podařilo zápas nejen dotáhnout do tie-breaku, ale navíc ho i vyhrát a v posledním zkráceném setu soupeři dovolit jen sedm bodů! Tímto si celek žákyň B vybojoval svojí premierovou výhru v kraji kadetek a uzavřel tak velice úspěný dvoudenní maraton. (Nikola Štourač)



Foto: Luboš Uher (ŽKY-A)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT