7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45.týdne

 O tomto víkendu se opět naplno rozběhly soutěže mládeže. Juniorky bojují na dvou frontách a na obou úspěšně, v 1.lize žen vedou tabalku a v Extralize juniorek si připsaly dvě důležitá vítězství nad Ostravou. Cennou výhru vezou také kadetky z Olomouce. Družstva žákyň se zúčastnila kvalifikace na ČP, A družstvo se kvalifikovalo do II.osmičky a B družstvo obsadilo pěkné 5.místo, bohužel nepostupové.

 

ŽENY-A:  1.liga žen - sk.B

6.10. 18:00 SG Brno B - VK Opava 3:0 (11,22,21)
Komentář:
Děvčata k utkání o první místo nastoupila velice kocentrovaně a za pouhych třináct minut vyhrála první sadu, když velký podíl na vítězství měla Svobodníková se svým výborným servisem. Další dva sety byly už o poznání vyrovnanější, Opava se zlepšila a hlavně dobrým podáním dělala domácím problémy. I přesto se naše hráčky dokázaly  prosazovat útokem a zaslouženě zvítězily. (Ondřej Marek)
   
7.10. 9:00 SG Brno B - VK Opava 3:2 (-26,19,-23,22,13)
Komentář:
Druhý den se našemu celku nepodařilo zopakovat stejně kvalitní výkon. Vázla přihrávka, Jana Vitoulová měla horší pozici pro nahrávku a smečařky často chybovaly při svých útocích. Celkový obraz hry byl upracovaný a ospalý z obou stran. Z tohoto důvodu můžeme být rádi za důležité vítězství. (Ondřej Marek) 


JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - sk.B

7.10. 10:00 SG Brno - Mittal Ostrava 3:0 (16,16,17)
Komentář:
První utkání jsme odehráli bez střídání v sestavě Pavla Vincourová, Maruška Toufarová, Kamila Součková, Věrka Marešová, Anička Širůčková, Klára Viklická a Bára Valtrová. Všechny hráčky podaly zodpovědný výkon a soupeře udržovaly v patřičném odstupu. Na liberu se dařilo Báře Valtrové. (Aleš Novák)
   
7.10. 13:00 SG Brno - Mittal Ostrava 3:0 (21,14,18)
Komentář:
Ve druhém utkání si svou premiéru v Brněnském juniorském dresu odbyla Míša Bartoňová, na hřiště přišly i Tereza Jiroušková a Markéta Štrýchová. Utkání bylo více vyrovnané, ale výkonností rozdíl byl znatelný. V útoku i na bloku dominovala Anička Širůčková a velmi dobrý výkon podala Markéta Štrýchová. (Aleš Novák)


KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.B

7.10. 10:00 UP Olomouc - SG Brno 1:3 (22,-19,-16,-17)
Komentář Kadetky nastoupily do zápasu v oslabené sestavě, hrály bez libera, přijímaly ve dvou smečařkách. Začátek zápasu podcenily a první set prohrály. Do dalších setů nastoupily bojovnější,  s výbornou obranou na síti a s důrazným servisem, proto zaslouženě vyhrály. Ve hře byly k vidění pěkné výměny a kadetky odehrály jeden z nejlepších zápasů v sezóně. (Klára Měřínská)
   
7.10. 13:00 UP Olomouc - SG Brno 3:2 (18,-21,18,-19,11)
Komentář:

Do druhého zápasu nastoupila děvčata s velkou únavu,  nehrály bojovně a špatně se koncentrovaly. Za stavu 2:1 pro Olomouc se zvedly a jasně vyhrály čtvrtý set. V tie-breaku hrála Olomouc velmi dravě a po brněnských nevynucených chybách, si vítězství vybojovala a měla obrovskou radost. Pro naše kadetky to byl dobře odehraný zápas a velký smutek se v jejich očích velmi projevil. Vynikající výkon v obou zápasech předvedly smečařka Martina Jansová a blokařka Lucie Herbočková. (Klára Měřínská)


ŽÁKYNĚ-A:  Český Pohár - kvalifikace 5.-7.11.

5.11.   KP Brno A - PVK Prostějov B 2:0
      - Hradec Králové 2:1
      - Opava 0:2    
6.11.    KP Brno A - Junior Brno 2:0
      - PVK Prostějov 2:1
      - Přímětice 0:2
7.11.   KP Brno A - Lanškroun 2:0
      - KP Brno B 1:2
     
Komentář:

 


Ve dnech 6.-8.11. probíhala v Bílovci moravská kvalifikace Českého poháru žákyň za účasti 24 družstev rozdělených v základní části do 6 skupin. Ta se celá odehrála v pátek. Postupně se děvčata bez větších problémů vypořádala se všemi soupeři (Prostějov B, H. Králové, Opava) 2:0 (150:78). Naší největší předností byl útok a servis, kterým jsme protivníky dostávaly pod tlak.
Na základě pátečních výsledků byly vytvořeny 4 šestičlenné skupiny, ve kterých se již přímo bojovalo o postup do ČP. Po povinném vítězství s Juniorem Brno přišlo utkání s družstvem VKP Prostějov, které nám na jednu stranu přineslo vítězství v poměru 2:1 ve velice pěkném a na žákovské poměry kvalitním utkání. Na druhou stranu bylo přineslo velkou ztrátu v podobě zranění hlavní smečařky a lídra družstva Katky Nálezkové, pro kterou tímto turnaj skončil. Jak  ukázal následující zápas s tradičním soupeřem z Přímětic (0:2), v útočné fázi bylo bez ní družstvo poloviční, přestože na soupeře mělo. Bohužel problém nebyl v dovednostech našich děvčat, ale v psychice - vypořádat se s tím, že opora družstva na hřišti není. Navíc došlo ještě k jednomu zranění - naše "účko" Ulrýšek si zlomil palec, takže možnosti na střídání v útočné fázi byly nulové. Nedělní výsledky ukázaly, že tato porážka nás stála účast v první osmičce poháru. Vítězství 2:0 nad Lanškrounem třetí den turnaje přineslo menší zlepšení v herním projevu družstva "bez Katky". V posledním utkání kvalifikace, kde již bylo o všem rozhodnuto, dostaly příležitost ty hráčky, které na turnaji zasahovaly do hry minimálně.
V sesterském souboji s naší rezervou, družstvem B, předvedly ustrašený výkon a po zásluze s nadšeně a obětavě hrajícím a zápas od zápasu se lepšícím souborem pod taktovkou trenéra Nikoly Šťourače prohrály (1:2).
Turnaj ukázal, že družstvo do zranění K. Nálezkové, si věřilo, předvádělo velmi slušný volejbal, který budil u soupeřů respekt. Cíl se splnit nepodařilo, první kolo ČP začneme  ve druhé osmičce. (Marie Kašubová)


ŽÁKYNĚ-B:  Český Pohár - kvalifikace 5.-7.11.

5.11.   KP Brno B - Frýdek-Místek 0:2
      - VK Prostějov A 0:2
      - Vejrostova 0:2    
6.11.    KP Brno B - PVK Prostějov 0:2
      - Lanškroun 0:2
      - Přímětice 0:2
7.11.   KP Brno B - Junior Brno B 2:1
      - KP Brno A 2:1
     
Komentář:
Pátek 6.11.09 - První ze tří dnů kvalifikace do Českého poháru žákyň se nesl v duchu rozkoukávání, zvykaní na nové prostředí a hlavně rozehrávání. Čekala nás poměrně  obtížná skupina proti sehranějším soupeřům (Frýdek Místek, VK Prostějov, DDM Brno - Vejrostova). Jako první nás čekal Frýdek Místek (0:2). Podařili se nám sehrát dva velice vyrovnané sety, ale stále nás tížil stejný problém, jako v minulých zápasech a to koncovka. V té se pokaždé projeví herní vyzrálost soupeře a tím jí zlomí ve svůj prospěch. Druhý zápas jsme odehráli proti Prostějovu (0:2). Ten nás poměrně hladce přehrál v obou setech o více než deset bodů. V tomto utkání jsme měli veliké problémy hlavně s přihrávkou prudkých plachtících podání a potřebný náskok vždy obstarala jediná hráčka Prostějova. Poslední utkání pátečního dne bylo proti jasnému favoritu DDM Brno Vejrostova, který také naši skupinu vyhrál. Průběh utkání však byl úplně opačný, než jaký se čekal. Holky se na lídra kupiny vrhly nebojácně a s pořádnou dávkou bojovnosti a první set se lámal opět ve vypjaté koncovce! I ve druhém setu se nedalo mluvit o jasné převaze DDM, ale i přes předvedeý urputný výkon jsme podlehli i v tomto utkání 0:2.
Sobota 7.11.09 - Z posledního místa v pátečních rozřazovácích nás čekala nelehká šetičlená skupina v podobě PVK Prostějov, Přimětic, Lanškrounu, Junioru Brno a našeho A-družstva žákyň. První sobotní utkání bylo proti PVK Prostějov (0:2). Jeho průběh byl pro soupeře poměrně hladký a v podstatě jsme ani nekladli žádný odpor. Vyzvednout musím především neuvěřitelně obětavou hru v poli Prostějova. A to ne jen v našem utkání! Toto družstvo posléze vyhrálo naši skupinu. Druhé utkání blo proti stálici na volejbalovém nebi z Přímětic (0:2). Bitva připomínala boj Davida s Goliášem, kdy hráčky B družstva žákyň vlítly na Přímětické odchovankyně doslova hlava nehlava a velkou část utkání uhrály ve vlastní režii. Oba sety se opět rozhodly v koncovkách a ani v tomto utkání se nám nepodařilo prolomit smůlu, která se nás tak dlouho držela. Poslední sobotní zápas byl už v pozdních odpoledních hodinách proti Lanškrounu (0:2). První set byl neuvěřitelný a skončil poměrem 24:26 pro Lanškroun. Opět neuvěřitelné nasazení děvčat, ale opět se nepodařilo přetavit ve výhru. Druhý set už byl značně poznamenán únavou z předchozích vypjatých utkání.
Neděle 8.11.09 - Nedělní den se nesl v duchu očekávání. V prvním utkání nás čekal brněnský Junior (2:1), který stejně jako my čekal na první víkendovou výhru. Ta však připadla žákyním z KP Brno. První set jsme vyhráli bez větších problémů. Duhá sada se ale nesla v duchu zbytečných chyb, především v závěru utkání na servisu. Tie-break však už opět byl pod naší taktovkou a mohli jsme se tak radovat z první výhry. Posledním kvalifikačním utkáním byl sestrovražedný souboj proti našemu A-družstvu žákyň. Zápas měl pro nás fantastický průběh! Nejen, že jsme se soupeřem drželi krok, ale první set jsme dokonce vyhráli! Druhá sada však byla v režii "Áčka". Tlačili nás především skvělým servisem, naopak my jsme soupeři pomáhali bezzubým přehráváním prsty a bagrem a zmatkem v obraně v poli. A tak nás čekal Tiebreak. Do něj jsme se doslova vrhli po hlavě a bez sebemenšího strachu, nebylo co ztratit. Vycházel nám především riskantní servis a útok, kdy i míč z těžkých pozic nebyl jen zadarmo odevzdaným balónem. A tak se stalo, že i z nepříznivého stavu 12:13 jsme dotáhli zkrácenou hru do vítězného konce! Holkám opravdu přísluší velké uznání za urputnost, bojovnost a nasazení!
I přes dvě vítězství jsme však skončili na 5. nepostupové příčce. Nyní nám už nezbývá než čekat, jestli nebudeme mezi "šťastnými" nepostupujícími a jestli se někdo neodhlásí. Podle mého názou bychom si postup do Českého poháru určitě zasloužili. (Nikola Štourač)


ŽÁKYNÉ B:  Krajský přebor kadetek

8.11. 10:00 KP Brno C - Volejbal Vyškov 1:3 (-4,-21,15-17)
Komentář:

V neděli 8.11.09 také proběhlo utkání krajského přeboru kadetek. Bohužel soupeř nepřistoupil na přeložení a tak utkání musel sehrát značně oslabený kádr žákyň B. Ty se však se soupeřem dustojně poprali a v obou utkání se holkám podařil uhrát set. I těmto holkám patří velký podíl na úspěchu v kvalifikaci na Český pohár! (Nikola Štourač)

   
8.11. 13:00 KP Brno C - Volejbal Vyškov 1:3 (-17,-20,14,-16)
Komentář:
Svým jménem všem děkuji za nezapomenutelný víkend plný strhujících emocí a všem holkám patří můj bouřlivý potlesk. (Nikola Štourač)

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT