7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 46.týdne

 Čtyřicátý šestý víkend se nesl ve znamení vítězství. Juniorky dokázaly vyhrát čtyři utkání (dvě v 1.lize žen a dvě v Extralize juniorek). V první lize žen si stále udržují 1.místo a dvě vítězství na půdě Šternberku je posunula na 2.místo v Extralize juniorek. Dařilo se také kadetkám, které dvakrát porazily Nový Jičín a posunuly se na druhé místo tabulky. Žákyně střídají dobré výsledky s hrošími, ale i tak si udržují pěknou druhou příčku v 1.lize kadetek.
 

 

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  1.liga žen - sk.B

13.11. 18:00 Nový Jičín
- SG Brno B
2:3 (23,-18,18,-22,-12)
Komentář:

V pátek 13. jsme změřili síly s velezkušeným týmem žen Nového Jičína. A nebyla to procházka růžovým sadem. Základní sestava: Pavla Vincourová, Věrka Marešová, Kamila Součková, Míša Bartoňová, Klára Viklická, Maruška Toufarová a Bára Valtrová. První set jsme po sérii chyb prohráli v koncovce 23:25. Ve druhém setu se zranila Kamila Součková na prstě levé ruky a příležitost dostala Tereza Jiroušková. Byla to právě ona, která po prohraném třetím setu zvedla prapor z popela a až do konce utkání ho držela nad hlavou, i když byly chvíle kdy na bojišti stála sama a její spoluhráčky byly ukryty v zákopech. Vítězství 3:2 bylo vydřené, ale zasloužené. (Aleš Novák)

   
14.11. 10:00 Nový Jičín
- SG Brno B
0:3 (-15,-22,-24)
Komentář:

Po páteční výhře se děvčata dobře najedla v místní pizzerii a do růžova vyspala v penzionu Gól. Bylo to vidět na jejich výkonu. Sestava byla stejná jako na konci prvního utkání, ale výkon byl o třídu výš a v průběhu utkání nebylo pochyb kdo se stane vítězem. Dobrou formu znovu potvrdila Tereza Jiroušková a vysloužila si tím pozvánku na nedělní sraz juniorské reprezentace. Pavla Vincourová se zdokonalizovala v úlivce na druhou, která se stává postrachem soupeřů, Maruška Toufarová přidala razanci v útoku, Bára Valtrová odhodila nervozitu a vzala přihrávku jako pole svého zájmu. Vítězství 3:0 nás hodně přiblížilo k našemu cíli tj. umístění v první trojce a postup mezi 6 nejlepších družstev 1.ligy žen. (Aleš Novák)


JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - sk.B

15.11. 10:00 Sokol Šternberk - SG Brno
1:3 (-17,-22,21,-21)
Komentář:

V neděli nás čekalo vedoucí družstvo extraligy juniorek. I přes tento fakt byla brněnská děvčata favoritkami a jen mimořádný výkon mohl „olomoucká“ děvčata přivést k vítězství. Ráno před odjezdem onemocněla Bára Valtrová a na postu libera ji nahradila Markéta Teichmanová, která se po zranění kotníku postupně vrací na palubovku. Na blokařském postu družstvo posílila Anička Širůčková, hráčka kádru extraligy žen. Dále jej doplnily Pavla Vincourová na nahrávce, Klára Viklická na bloku, Tereza Jiroušková a Věrka Marešová na smeči a na postu diagonální hráčky nechyběla Maruška Toufarová. Lavička zbyla na Kamilu Součkovou, Míšu Bartoňovou a Markétu Štrýchovou.

Celé utkání se neslo v tréninkovém tempu. Anička se snažila tvrdě útočit prvním sledem, ale vycházely z toho účinné sklepky do otočky, Vinci pilovala rychlou nahrávku za hlavu, což jsem ji zatím nenaučil, Míša testovala své „kladivo“, které by chtěla předělat na hbité kladívko. Po výpadku ve třetím setu děvčata dokráčela k vítězství 3:1.(Aleš Novák)
   
15.11. 13:00 Sokol Šternberk
- SG Brno
0:3 (-23,-18,-12)
Komentář:

Druhé utkání dostala více příležitosti Míša Bartoňová, jinak však zůstala stabilní sestava. Šternberská děvčata po pohovoru s trenérem Radkem Patschem (jinak šťastným otcem malé Terezky) předváděla velmi dobrý juniorský volejbal, který by jim asi s jiným soupeřem přinesl tížené vítězství. Brňanky musely zařadit vyšší převodový stupeň, aby dobře hrající šternberandy dostaly pod sebe. Dobrá věc se podařila a vezeme i z druhého utkání vítězství tentokráte 3:0. Anička se začala výrazně prosazovat v útoku a mohla Járovi Cimrmanovi ukázat „Tudy vede cesta“. Třetí set proměnily Pavla Vincourová a Tereza Jiroušková v nácvik podání a jedovatá plachta Pavly a dělové smečované podání Terezy sely hrůzu v řadách soupeře. Po vítězství nám patří druhé místo,  uvidíme jak dlouho tam vydržíme. (Aleš Novák)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.B

14.11. 10:00 SG Brno
- Nový Jičín
3:0 (26,14,25)
Komentář

První zápas začal velice dobře, ale ze stavu 16:9 pro nás se soupeřkám podařilo vyrovnat. V koncovce sady jsme naštěstí vyhrály 28:26. Do druhého setu jsme šly natvrdo a set jsme vyhrály bez problémů 25:14. Třetí dějství bylo opět vyrovnané a podařilo se nám vyhrát 27:25. První zápas byl z naší strany nedůrazný a nepřesný. Opět nám pomohla Marťa Jansová, která hrála výborně. (Klára Langová)

   
14.11. 13:00 SG Brno
- Nový Jičín
3:0 (12,11,10)
Komentář:

Druhý zápas jsme si šly vyloženě pro výhru.Vyhrály jsme ze staváka (12,11,10) a myslím, že všechny hráčky hrály dobře a  důrazně.  Blokařky  skládaly balony přímo a bez problémů. Kikina nahrávala pěkně a smečařky skládaly balon, jen co jim přišel pod ruku. Akorát paní trenérka na druhé straně trochu vyvádělaJ. Jinak tohle utkání se mě líbilo. (Klára Langová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - sk.F

14.11. 10:00 Břeclav
- SG Brno B
0:3 (-15,-16,-21)
Komentář
Zraněními a virózou oslabené družstvo se jelo poprat o důležité body, jejichž význam se projeví zejména v druhé části soutěže. Po K. Nálezkové kapitánské žezlo a tzv. první housle na útoku převzala Klára Uhlířová a na svůj věk (r. 96) si v této roli nevedla špatně.
V prvním utkání se děvčatům od samého počátlu podařilo soupeře dostat pod tlak především kvalitním servisem (20 b.). Tím nám stouplo sebevědomí, a ikdyž jsme nepředvedly bezchybný výkon, nepřipustily jsme, aby se soupeř dostal zpět do hry. Výsledkem toho bylo 22 nevynucených chyb na straně Břeclavi. Slušný výkon na nahrávce předvedla Anička Pospíšilová, které však pořád chybí větší dravost ve hře.
(Marie Kašubová)
   
14.11. 13:00 Břeclav
- SG Brno B
3:0 (19,20,22)
Komentář:

Do druhého utkání z naší strany nastoupily jménem sice stejné volejbalistky, ale výkonem cizí hráčky. Na hřišti bohužel, nebyl nikdo, kdo by dokázal strhnout ostatní k bojovnému výkonu. Nevedlo se příliš první nahravačce Aničce. Nutno však podotknout, že jí spoluhráčky předvedenou hrou, resp. nekvalitním příjmem (25%úspěšnost) příliš nepomohly.Soupeř tentokrát daleko více využíval ulívek, se kterými jsme se nedokázaly vypořádat. Projevila se u něj v tomto utkání větší herní vyzrálost. Ve třetím setu se hra sružstva přece jen trošku zlepšila, ale chyběla silnější vůle se o vítězství poprat.
(Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  KP starších žákyň

14.11. 10:00 Vyškov
- SG Brno D
2:0
Komentá

V sobotu 14.11.09 se mladší žákyně „D“ účastnily opět turnaje Krajského přeboru starších žákyň. Sestava: Patricie Blahová, Veronika Blahová, Veronika Černíková, Kristýna Pavlovská, Anna-Marie Houserová, Lucie Koželková, Hana Ledahudcová, Tereza Pospíšilová, Nikola Malá, Klára Miholová, Danka Resová. (Václav Starý)

   
14.11. 13:00 Novolíšeňská
- SG Brno D
2:1
Komentář:

Věkový rozdíl byl znatelný, přesto se nám podařilo vybojovat jeden set nad ZŠ Novolíšeňskou. Za pochvalu stojí odvaha a bojovnost, se kterou holky nastupují proti starším a zkušenějším soupeřům.  (Václav Starý)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT