7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny vikendu 48.týdne

 Juniorky A si v první lize žen zkomplikovaly situaci, porážkou od Univerzity Brno a už nemají postup mezi nejlepších šest družstev ve své moci. Budou se muset spolehnout na vitězství Moravské Slavie Brno v Opavě a současně zvítězit  v Uherském Hradišti. Kombinovaná sestava juniorek vedená Vaškem Starým dokázala přivést dvě cenná vítězství z Nového Jičína. Žákyně "C" pracují na herním systému s jednou nahrávačkou, ale zatím se jim moc nevede.

JUNIORKY-B:  1.liga žen - sk.B
26.11. 19:00 SG Brno B - UNI Brno 0:3 (-17,-20,-14)
Komentář:

Ve čtvrtek 26.11.09 pokračovala dalším kolem 1.liga žen. Juniorky „B“ zde změřily síly s Univerzitou „B“. Bohužel neměly k dispozici žádnou nahrávačku, jejíž kvality by odpovídaly takto vysoké soutěži. Družstvo se snažilo, ale bez založení kvalitního útoku stále tahalo za kratší konec a hladce podlehlo 0:3. Chválím Báru Valtrovou za pozitivní přístup a stále bojovného ducha. (Václav Starý)

   
27.11. 19:00 SG Brno B - UNI Brno 2:3 (21,19,-24,-23,-14)
Komentář:

  (Aleš Novák)

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - sk.B
29.11. 10:00 Nový Jičín - SG Brno 1:3 (-13,19,-22,-17)
Komentář:

Již 17. a 18. kolem prošly juniorky Králova Pole. Tentokrát v Novém Jičíně. Družstvo bylo složeno ze tří tréninkových skupin. Ondra Marek půjčil Janu Vitoulovou a Aničku Širůčkovou. Aleš Novák uvolnil Báru Valtrovou, Marušku Toufarovou, Kamilu Součkovou a po delším zranění již uzdravenou Peťu Pospíšilovou. Dále družstvo doplnily Jana Vaňková, Markéta Štrychová, Alena Otrubová a Simona Holečková z juniorek „B“. Vzhledem k vývoji tabulky bylo více než potřebné získat co nejvíce bodů. První set jsme v hale prosvícené sluncem zvládli na výbornou. Dobrým servisem a kvalitní obranou nejlepší útočnice z řad Nového Jičína  jsme ukončili set poměrem 25:13. V dalším dějství soupeř zlepšil podání a dostal se na vítěznou vlnu. Jeho rozjeté tempo jsme nedokázali zastavit a druhý set jsme ztratili. Další vývoj utkání byl již v naší režii a zaslouženě jsme vyhráli 3:1. Černou skvrnu na utkání dělá ale zranění Kamči Součkové. (Václav Starý)

   
29.11. 13:00 Nový Jičín - SG Brno 2:3 (-8,-20,-22)
Komentář:

Ve druhém utkání jsme ještě přidali na servisu. Jana Vitoulová precizně rozdělovala nahrávky, ze kterých se dařilo ničit obranu soupeřek. Utkání jsme zvládli hladce 3:0 a povedlo se tedy odvézt z Nového Jičína plný počet bodů. (Václav Starý)

 

ŽÁKYNĚ-C:  krajský přebor kadetek 
27.11. 10:00 Břeclav - KP Brno C 3:0 (16,6,13)
Komentář:
Pro odehrání předposledního dojkola krajského přeboru kadetek byl po přesunutí zvolen netradiční páteční den. Obě utkání byla postižena rozsáhlou marodkou na obou stranách (v našem podání dokonce v přímém přenosu, kdy nám onemocněla Martina Sedláčková a do druhého zápasu už nastoupit nemohla). Nejlépe z obou zápasů hodnotím první set. Bylo vidět, že do něj nastoupily holky, které už se velice dobře sžily s novým postavením. To se nejvíce projevilo na odehrávání balónů "zadarmo", které jsme tvrdě vraceli zpět a přetvařeli je na naše body. Pozitivně hodnotím také příjem a celkově, už herní projev působil o úroveň vyspěleji. Další dva sety už hodně připomínaly minulé zápasy. Hodně se projevilo to, že nastoupily hráčky, které toho s novým postavením nemají hodně odehráno, anebo dokonce i některé, kterého po hrály vůbec poprvé. To se projevilo hlavně tak, že veškeré soustředění hráček bylo upnuto na postavení a komplet odešly veškeré individuální herní činnosti.  (Nikola Štourač)
   
27.11. 13:00 Břeclav - KP Brno C 3:0 (12,10,14)
Komentář:
Celý druhý zápas byl hodně podobný jako závěr prvního zápasu. Urputné soustředění na to, kdo kam se má vůbec postavit zabránilo tomu klást soupeři přijatelný odpor. Velmi negativně hodnotím to, jak rychle odcházela veškerá soustředěnost holek na naší straně. Myslím, že by v této věkové kategorii už neměl být problém to, pamatovat si aspoň to, po kom mám jít na servis. Přínosem jsou aspoň zkušenosti, které jsou momentálně hodně důležité. (Nikola Štourač)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT