7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3.týdne

 Žákyně po spanilé jízdě v Českém poháru postupují do první osmičky. Dařilo se také kadetkám, které přivezly dvě vítězství z Českých Budějovic. Naopak ani jednou nedokázaly vyhrát juniorky.

 

 

 

JUNIORKY-B:  1.liga žen - sk.II

23.1. 17:00 Uherské Hradiště
- SG Brno B
3:1 (18,-23,18,19)
Komentář:

Zápas s Hradištěm jsme vyhořely především v herní komunikaci. Problémy začínaly už od přihrávky servisu, která byla buď přesná nebo právě naopak. Nahrávačka Kristýna Cabanová dnes příliš nezvládala spolupráci s hlavním kůlem, útok středem byl procentuálně mnohem úspěšnější. Na postu univerzálky hrála Nina Bubláková, což je blokařka týmu. Nezkušenost na tomto postu se taky promítla do bodového deficitu. V určitých úsecích zápasu by se dala vyzdvihnout práce v poli a servis. Středovým hráčkám se bohužel nedařilo dobře bránit čtverky a stavět bloky na střed. Do příště se musí zapracovat na obraně středu a sehrání nahrávačky s hlavním kůlem. (Bára Valtrová) 

 

JUNIORKY-B:  Extraliga juniorek - sk.II

24.1. 10:00 TU Liberec
- SG Brno 3:2 (22,-17,-24,25,14)
Komentář:

Zápas proti Liberci byl celkově hodně improvizovaný. Nastoupilo se v sestavě s Klárou Kroupovou, která měla přes 2 roky herní pauzu na nahrávce a liberem Barborou Valtrovou na smeči. Na střed se z kůlu přemístila smečařka Štrychová, která družstvo v některých chvílích podržela na přihrávce a na síti také reagovala celkem dobře. Nahrávačka Kristýna Cabanová v prvním zápase kvůli zranění kotníku dostřídávala pouze na servis a výrazně pomohla v koncovce. V závěru 2. setu družstvo vyhořelo na útoku z kůlu a neproměnilo slibně rozehraný set. Dobrou práci na pravém kůlu odvedla univerzálka družstva kadetek, která přišla vypomoct na tyto dva zápasy. První dva sety se nám podařilo utrhnout hodně bodů z bloku. Bohužel hůř jsme zvládaly technické údery soupeřů. V tiebreaku se soupeř více rozsmečoval a těsně nás přehrál. Výkon nebyl vůbec špatný. (Bára Valtrová)

   
24.1. 13:00 TU Liberec - SG Brno 3:0 (11,25,13)
Komentář:

Druhý zápas nastoupil Liberec posilněný čtyřmi hráčkami z družstva žen. Rozdíl byl vidět hlavně na naší zhoršené přihrávce. Velký problém nám dělal jejich sehraný útok středem. Přesto jsme měly celý druhý set navrch my. Koncovku nám prohrálo pár nevynucených chyb na přihrávce. Barbora Valtrová se oproti prvnímu setu prosazovala v kůlu výrazně častěji. Kvůli zdravotním problémům musela na skoro dva sety dolů z placu Jana Vaňková, místo které nastoupila na smeč Kristýna Cabanová. Blokařka Simona Holečková zahrála oba zápasy velice odvážně a nebála se hrát ani v koncovkách. Klára Kroupová předvedla na dlouhou pauzu velmi slušný výkon. (Bára Valtrová)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.I

22.1. 10:00 České Budějovice
- SG Brno 2:3 (18,23,-20,-17,-12)
Komentář:

Kadetky se 22.1.2010 se utkaly v prvním zápase nadstavbové části z Českých Budějovic. I přes chvilkové nedostatky se kadetkám za pomocí 3 juniorek podařilo zvítězit. V prvním setu pomohla Sabina Menšíková zvítězit v koncovce. Další dva sety pak kadetky i přes menší problémy dokázaly vyhrát. (Valentýna Kuchařová)

   
22.1. 13:00 České Budějovice - SG Brno 0:3 (-13,-22,-14)
Komentář:

Ve druhém zápase kadetky prohrály třetí sadu díky individuálním chybám  a nesoustředěnosti. Celkově kadetky zápas vyhrály a to díky zlepšené koncentraci. (Valentýna Kuchařová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český Pohár - II.osmička Bílovec

22.1.   KP Brno A - Šternberk 2:0
      - Třebíč 2:0
      - Ostrava 2:0   
23.1.    KP Brno A - Olomouc 2:0
      - Újezd u Brna
2:0
      - Lanškroun 2:0
24.1.   KP Brno A - Hradec králové
2:0
       

     1.místo
Komentář:

 


Druhé kolo moravské části ČP žákyň proběhlo v oblíbeném Bílovci. Naše družstvo bojovalo bohužel, pouze ve druhé osmičce. Děvčata se předvedla ve velmi dobrém světle. Své soupeře většinou převyšovala o třídu. Svým nasazením a obrovskou chutí po vítězství od prvních míčů jasně ukazovala, kdo je pánem na hřišti. Škoda jen, že jsme v plné sestavě nehrály 1. kolo. Svým výkonem patříme v současné době na přední místa 1. osmičky.Uhrát v průběhu setu více jak 15 bodů se podařilo pouze družstvu Olomouce. Samozřejmě že jsme nehrály bez chyb - nejčastější problém postavení hráček v poli. Dominovaly jsme na síti a na servisu. Výkonem nezklamal nikdo, nejvíce bodující hráčka Klára Střížová na postu diagonální hráčky. (Marie Kašubová)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT