7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 5.týdne

 Pátý víkend v roce 2010 se nesl v duchu tradičních a vypjatých soubojů s pražským Olympem. Naše děvčata se s tímto odvěkým rivalem rozešla smírně 2:2 na zápasy. V tomto minisouboji se vedlo družstvu kadetek, které dokázalo obě utkání vyhrát. Naopak se nedařilo juniorkám, které dvakrát soupeři podlehly.

 

 

 

JUNIORKY-B:  1.liga žen - sk.II

6.2. 17:00 SG Brno B - Nový Jičín
0:3 (-12,-20,-18)
Komentář:

Juniorky „B“ nastoupily v sobotu proti Novému Jičínu v 1.lize žen. Sestava byla velmi provizorní a to se projevilo na hřišti hned od prvních míčů. S horší přihrávkou se nedařilo založit kvalitní útok. Na síti měl soupeř převahu zvláště v útoku středem sítě. I přes veškerou snahu jsme nenašli účinný lék na protihráčky a utkání jsme prohráli 0:3 (-12,-20,-18).(Václav Starý)


JUNIORKY-A:
  Extraliga juniorek - sk.I

6.2. 18:00 Olymp Praha
- SG Brno 3:1 (20,17,-15,22)
Komentář:

V sobotu 6.února jsme poprvé v letošní sezóně (a asi ne naposled) změřili síly s juniorkami Olympu Praha. Svaz uvolnil hráčky pro potřeby oddílů a Brno i Praha mohly nastoupit se všemi reprezentantkami (chyběly hráčky zařazené do extraligových družstev žen).

Na nahrávce nastoupila Pavla Vincourová (Vinci), na smeči Tereza Jiroušková (Ucho) a Markéta Teichmanová (Maky), na bloku Míša Bartoňová (Baťůžek) a Lucie Herbočková (Herby), post diagonální hráčky zaujala Marie Toufarová (Máří) a na postu libera nastoupila Barbora Valtrová (Bára) lavičku obsadila Sabina Menšíková. Utkání bylo nesmírně bojovné a dramatické a vy se na něho můžete podívat ze záznamu na adrese:

http://volejbal.tvcom.cz/video/4179-pvk-olymp-praha-vs-kb-brno-extrliga-juniorek-volejbal.htm

První, druhý a čtvrtý set zvládly lépe děvčata s Olympu a zaslouženě zvítězily 3:1. V naše hra hlavně první dva sety byla o našich chybách první set jsme  na chyby vyhráli 13:5 a druhý set dokonce 13:3 !!! Po delší nemoci nastoupila Maruška Toufarová a tréninkový výpadek byl na její hře velmi znát úspěšnost v útoku 27% ani jeden zablokovaný míč je na reprezentační univerzálku nelichotivá bilance.  Svůj den neměla ani nahrávačka Pavla Vincourová 6 zkažených podání na 1 eso je špatná bilance a ani distribuce nahrávek nebyla volena dobře (středové hráčky s úspěšností kolem 60% dostali 20x možnost útočit, ostatní útočnice s úspěšností kolem 30% útočili 110x !!!).  A na závěr jsem si nechal přihrávku, které jsme věnovali na tréninku velký prostor Bára Valtrová 61%, Jiroušková 67% a nejlépe Markéta Teichmanová 81% excelentní bilance přihrávky. (Aleš Novák)

   
7.2. 12:00 Olymp Praha - SG Brno 3:0 (20,19,21)
Komentář:
(Aleš Novák)

 


KADETKY:  Extraliga kadetek - sk.I

6.2. 16:00 Olymp Praha - SG Brno 2:3 (15,23,-27,-13,-12)
Komentář:

Do Prahy jsme odjížděly na zápas s Olympem s nadějí, že přivezeme vítězství. Po zahájení prvního setu se ukázalo, že to nebude tak jednoduché. Soupeřky nás zatlačily do defenzivy. Na co jsme šáhly to jsme pokazily. Zřejmě si svojí daň vybralo zdlouhavé cestování do Prahy. První set jsme prohrály celkem jasně 25:15. V druhém setu jsme začaly plnit trenérovi pokyny a hra dostala jinou tvář. Hra byla vyrovnaná, ale i vinou špatného podání jsme set prohrály 25:23. Ve třetím setu se hra dařila. Střídavě po našich i soupeřových chybách jsme vybojovaly set na svoji stranu v poměru 29:27, když se nám podařilo odvrátit tři mečboly Olympu. Tato výhra ovlivnila další vývoj zápasu. Ve čtvrtém setu jsme s přehledem převálcovaly Olymp 13:25. Dařilo se přitlačit na servisu, zlepšila se nahrávka, hra v poli a dařilo se v útoku téměř všechno. Do tie-breaku jsme nastoupily s daleko lepší morálkou než soupeřky. Přehrály jsme je 12:15 a tudíž jsme vyhrály celý zápas. (Tereza Vorlová)

   
7.2. 10:00 Olymp Praha - SG Brno 1:3 (-22,-16,22,-18)
Komentář:

Nedělní zápas jsme začaly v daleko větším klidu. Tlačily jsme soupeřky dobrým podáním a výbornou organizací hry v poli. Vše završily dobré výkony smečařek a s převahou jsme set ukončily 22:25. Ve druhém setu díky chybám soupeřek jsme dál hru tlačily k vítězství. Tento set jsme ukončily v pohodě 16:25. Tato pohoda se obrátila proti nám ve třetím setu. Soupeřky zpřesnily hru a my jsme daleko více kazily. Musely jsme neustále dotahovat, ale nestačilo to a set jsme prohrály 25:22. Za neustálé podpory diváků se nám podařilo hru oživit a od začátku setu jsme soupeřky tlačily k chybám. V sériích několika es jsme set i zápas dovedly k vítězství. 18:25. Co dodat?! Obě výhry jsme si určitě zasloužily a s pocitem dobře vykonané práce odjely domů. (Tereza Vorlová)

 

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ D:  Krajský přebor starších žákyň

6.2. 10:00 ZŠ Vejrostova - KP Brno 2:1
Komentář:

Mladší žákyně „D“ sehrály v sobotu další kolo Krajského přeboru starších žákyň. Soupeřem jim byly družstva ze ZŠ Vejrostova a ZŠ Novolíšeňská. Oba soupeři byly až o 3roky starší. Naše hráčky předvedly perfektní kolektivní výkon. Skvěle komunikovali při vybírání v poli i na přihrávce. I přes velký věkový rozdíl se již dařilo hrát vyrovnanou partii. Bohužel zatím se šťastnější koncovkou pro soupeře. To se budeme hned příště snažit pozměnit a prodat již několika měsíční poctivou práci v tréninku. (Václav Starý)

   
6.2. 12:00 ZŠ Novolíšeňská - KP Brno 2:0
Komentář:



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT