7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 6.týdne

 Juniorky A dokázaly dvakrát vyhrát v první lize žen a odpoutat se tak ze dna tabulky. Žákyně A zvítězily ve všech utkání Českého poháru, což jim zajistilo 1.místo a postup do II.osmičky. Velmi dobře si také vedou žákyně D, které v poháru 7.tříd porážějí chlapecká družstva.

 

 

JUNIORKY-A:  1.liga žen - sk.II

13.2.17:00Nusle Praha
-SG Brno B
2:3 (23,-24,17,-21,-9)
Komentář (Aleš Novák)
  
14.2.10:00SG Brno B-Nusle Praha3:0 (24,19,22)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme nastoupily pouze s osmi hráčkami na soupisce. V základu nastoupila Pavla Vincourová (N), Marie Toufarová (U), Romana Staňková (S1), Tereza Jiroušková (S2), Teichmanová Markéta (B1), Klára Vyklická (B2) a na liberu nastoupila Barbora Valtrová. Lavičku obsadila Kamila Součková, která dostřídávala v koncovkách na servis. Celý zápas se odehrával pod naším vedením. My jsme nedělaly výrazné chyby a soupeřky již nekladly takový odpor jako při včerejším utkání. Vyhrály jsme tedy v poměru 3:0 na sety. Vyzdvihnout bych chtěla velmi slušný výkon na přihrávce, jindy nepřihrávající hráčky, Romany Staňkové, která většinou působí na postu univerzálky a také celkový týmový výkon družstva. (Kamila Součková)

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český Pohár - III.osmička, 13.2


 KP Brno A -Ostrava2:1
   -Lanškroun2:0
   -Chodov2:0   

  -Třebín2:0
   -Olomouc2:1
   -Liberec2:0
  1.místo - postup do II.osmičky
Komentář:

 


První celorepublikové kolo ČP nás přivedlo do Českých Budějovic, kde jsme se postupně utkaly se šesti soupeři v rámci 3. osmičky, a to s výsledkem Ostrava 2:1, Lanškroun 2:0, Chodov 2:0, Třebín 2:0, Olomouc 2:1 a Liberec 2:0. Turnaj měl pozitivní vliv především na sebevědomí družstva, které si ověřilo, že i bez hlavních opor (K. Nálezková, T. Vorlová) je schopno vítězit. Ověřilo si, že dokáže i nepříznivý vývoj utkání otočit a soupeře přimět k rezignaci. Nejkvalitnější výkon a téměř strojově přesnou hru předvedla děvčata v neděli v utkání s Libercem, který měl v případě úspěchu ještě šanci na postup do 2. osmičky. Postup z prvního místa je naprosto zasloužený. Nejlepší hráčkou levoruká Lucka Ulrýšek Ulrychová, která odehrála celý turnaj na postu smečařky.  (Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  Pohár 7.tříd

14..2.9:00KP Brno D-Volejbal Brno0:2
   -Novolíšeňská2:1
   -Znojmo0:2    
Komentář

Ml. žákyně „D“ zakončily základní část Poháru 7.tříd. Opět potvrdily dominanci v dívčí složce. Novolíšeňskou „A“ porazily v rozhodujícím setu 16:14. Hlavní opory byly kapitánka Pavla Vitoulová a Johanka Nováková. Vynikající výkony předvádí mladičká Patricia Blahová (ročník 98).   (Václav Starý)

 

Foto: Luboš Uher


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT