7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 11.týdne

 Velice úspěšný víkend mají za sebou družstva mládeže, kdy ani v jednom utkání neokusila hořkost porážky. Celky juniorek a kadetek si po hladkých výhrách zajistila účast v semifinále play-off. Žákyně A dokázaly zvítězit v krajském přeboru starších žaček a postupují na Mistrovství ČR této kadegorie.  Dvě cenné výhry si přivezly žákyně B, když dokázaly v obou utkání porazit Kuřim v krajském přeboru kadetek.
 
 
 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - čtvrtfinále play-off

19.3. 15:30 SG Brno - PVK Přerov 3:1 (16,17,-20,19)
Komentář

Prvním soupeřem v play off extraligy juniorek bylo družstvo PVK Přerov, které vede již několik sezón zkušený coach Miroslav Lakomý. Naši základní sestavu tvořily Pavla Vincourová, Maruška Toufarová, Tereza Jiroušková, Markéta Teichmanová, Klára Vyklická, Anička Širůčková a na liberu nechyběla Bára Valtrová.První dva sety jsme hráli soustředěně bez vážnějších chyb a skóre v náš prospěch narůstalo. Přispívalo k tomu i dvojstřídání, kdy na podání přicházela nahrávačky Jana Vitoulová a síť šla posílit další kmenová hráčka A týmu žen Romana Staňková. Ve třetím setu nám vázla spolupráce na přihrávce a ani organizace útoku nebyla ideální až příchod Jany Vitoulové na nahrávku a Romany Staňkové na smeč znamenal obrat k lepšímu, ale na vítězství ve třetím setu to nestačilo. Čtvrtý set byl pod naší kontrolou a s přehledem jsme si pohlídali vítězství. Co mě zaujalo, bylo výrazně vylepšená naskočená plachta u Jany Vitoulové a soustředěný, bezchybný výkon smečařky Romany Staňkové. Vedeme 1:0 a potřebujeme ještě jednou vyhrát.    (Aleš Novák)

   
20.3. 11:00 SG Brno - PVK Přerov 3:0 (14,14,19)
Komentář:

V sobotu pokračovala série play off druhým utkáním. Naše sestava doznala drobných změn. Nahrávačka Pavla Vincourová, diagonální hráčka Maruška Toufarová, blokařky Anička Širůčková a Míša Bartoňová, na smeči Romana Staňková a Tereza Jiroušková, libero Bára Valtrová.Utkání pro nás nezačalo zrovna nejlépe po 4 nejistých zákrocích odešla ze hřiště Tereza Jiroušková a nahradila ji Markéta Teichmanová a v půlce prvního setu se zranila Pavla Vincourová a zbytek utkání od nahrávala Jana Vitoulová. Děvčata se uklidnila a s přehledem vyhrála tři sety po sobě a zajistila si tak postup mezi 4 nejlepší celky extraligy juniorek. Výborný výkon v útoku předvedla Maruška Toufarová a na přihrávce a poli Bára Valtrová.Nyní nás čeká reprezentační přestávka, ve které se juniorský výběr ČR zúčastní kvalifikace na Mistroství Evropy v Polsku. A 11.dubna nás čeká velmi silný soupeř a to TU Liberec. Druhou semifinálovou dvojici tvoří Olymp Praha a Slavia VŠ Plzeň.   (Aleš Novák)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek - čtvrtfinále play-off

20.3. 19:00 SG Brno - Madeta Č. Budějovice
3:0 (18,13,11)
Komentář

První zápas nastoupily hráčky Viklická, Herbočková, Teichmanová, Nálezková, Kuchařová, Menšíková a na liberu Součková. Hráčkám se vedlo už od samého začátku. Držely Madetu pod tlakem a nenechaly je ani v nejmenším nadechnout. Pár chyb nastalo, ale tým zachoval chladnou hlavu a hravě odztrátoval. Byl to jeden z nejlepších zápasu za sezónu. (Valentýna Kuchařová)

   
21.3. 10:00 SG Brno - Madeta Č. Budějovice 3:0 (23,23,14)
Komentář:

Druhý zápas nastoupila stejná sestava jako v prvním zápase. Hráčky jakoby upadly do jarního spánku a než se nadály Madeta díky tvrdému servisu získala velký náskok. Naštěstí se dařilo pomalu ale jistě odztrátovat. V polovině prvního setu nastoupila Martina Jansová místo Valentýny Kuchařové. První set byl boj, ale hráčky v koncovce obstály. Druhý set začal podobně jako první. Tentokrát vystřídala Kateřina Nálezková Lucku Herbočkovou. Naštěstí se podařilo hráčkám ve správnou chvíli zvednout z nepříjemné krize a vyhrát další set. Třetí set jakoby Madeta ztratila chuť ke hře a Brno opět zvítezilo 3:0 a tak si zajistilo postup do semifinále. (Valentýna Kuchařová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  finále krajského přeboru žákyň

20.3. 10:00 VK KP Brno - Šlapanice 2:0
Komentář

Družstvo Šlapanic bylo naším nejlehčím soupeřem, kterého jsme hladce přehrály a zvítězily 2:0. (Katka Nálezková)

   
20.3. 12:00 VK KP Brno - Přímětice 2:0
Komentář:

V druhém utkání už nás čekal těžší soupeř. V průběhu hry jsme ale nabyly velkou převahu. Na smeči se dobře vedlo Terce Vorlové a zvítězily jsme opět hladce 2:0. (Katka Nálezková)

20.3. 14:00 VK KP Brno - Vejrostova 2:0
Komentář

Nejtěžší soupeř nás čekal ve finále – DDM Vejrostova. Toto družstvo vyhrálo základní soutěž krajského přeboru žákyň, a proto si na nás věřily i v závěrečném turnaji. Nám se však podařilo odblokovat jejich hlavní útočnou sílu na středu a po malém zakolísání jsme se vrátily do hry dobrým servisem. A finálové utkání dotáhly do vítězného konce. Zvítězily jsme 2:0 a díky výhře ve finálovém kole postupujeme do kvalifikace na přebor republiky žákyň. (Katka Nálezková)

   

 

ŽÁKYNÉ-B:  krajský přebor kadetek

21.3. 10:00 DDM Hippo Kuřim - KP Brno C 1:3 (-15,21,-13,-25)
Komentář

Tuto neděli jsme nastoupili proti týmu DDM Hippo Kuřim. Je to náš konkurent v tabulce a tak jasný cíl bylo vyhrát alespoň jedno utkání. Do prvního utkání jsme vlétli jak draci a soupeř netušil co se děje, ovšem vzápětí ve druhém setu nás soupeř "sfoukl jak svíčku". Holky se však nedaly a koncentrovaným výkonem se vrátily do hry a dokázaly, že už se tak snadno nepoloží jako v utkáních na začátku sezóny. Poslední set byl velmi dramatický, ale naštěstí se vydařilo střídání a koncovka se úspěšně dohrála.  (Michael Gottwald)

   
21.3. 12:00 DDM Hippo Kuřim - KP Brno C 1:3 (27,-20,-19,-15)
Komentář:

  45 minut pauza a čekal nás zápas číslo dvě. V prvním setu jsme nezvládli koncovku (nutno říci, že jedna z hráček, která střídala na servis za stavu 24:23 pro soupeře má ještě asi teď rozklepané ruce, ale servis dala a dobrý:). Od druhého setu však soupeř začal funět a nestíhat a naše hráčky toho okamžitě využily (a ani se nesnažily "vytáhnout soupeře z bažiny" jak mají v oblibě)k pohodlné jízdě ke druhému vítězství. Hráčky mohu jen pochválit za dobrý výkon. Ano tuto neděli jsme hráli volejbal a trenér neveřil vlastním očím.(Michael Gottwald)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT