7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 12.týdne

 Juniorky a kadetky mají před semifinále Extraligy reprezentační přestávku a pokračují až 17 a 18.4. Žákyně "A" vyhrály druhou skupinu Českého poháru v Bílovci. "B" žákyně se po dvou výhrách odpoutaly ze dna tabulky Krajského přeboru kadetek a žákyně "D" si třetím místem ve finálovém turnaji 7.tříd zajistily postup na Mistrovství Moravy mladších žákyň.

 

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český Pohár - II.osmička, 27.-28.3. Bílovec


  KP Brno A - PVK Prostějov 2:0
      - Přerov 2:0
      - Frýdek-Místek 1:2   

    - VK Prostějov 1:2

    - UP Olomouc 2:0
      - Č. Kostelec 2:1
      - DDM Brno 2:0
   1.místo
Komentář:

 

To jsou výsledky ze záverečného kola celorepublikového ČP žákyň. Druhá osmička byla velmi vyrovnaná. I přes dvě těsné prohry, a právě díky nim, jsme skupinu vyhrály. Bohužel, chybělo nám jedno kolo na možnost uspět v první osmičce. Turnaj přesto splnil očekávání. Zejména proto, že jsme do Bílovce odjížděly bez dvou opor - ústřední nahrávačky A. Pospíšilové a universálky K. Střížové.
S postem tvůrkyně hry se nad očekávání velmi dobře vypořádala "Ivifuk" Sedláková. Tradičně dobrý výkon předvedly kapitánka Klára Uhlík Uhlířová a Lucie Ulrýšek Ulrychová na smeči. Pochvalu zaslouží i další - Jana Dlapová, která díky své univerzálnosti, pomohla družstvu ve složitějších herních situacích, Lucie Lapešová, jež odehrála většinu utkání na "U" a překvapivě Martina Valtrová na pro ni netypickém postu blokařky. Samozřejmě, že děvčata se dopouštěla chyb, v některých momentech přímo triviálních (postavení), které nás stály vítězství (viz tiebreak s VK Prostějov). Tentokrát však kladné momenty převažovaly. Přesto nás čeká ještě hodně práce. Závěrečné kolo ČP ukázalo, že zejména v plné sestavě, musí s námi všchni počítat - nejen v kvalifikaci na Přebor republiky, ale doufáme, že i přímo v závěrečných bojích. (Marie Kašubová)


ŽÁKYNĚ-B:
  Krajský přebor kadetek

28.3. 10:00 VK KP Brno C - Lokomotiva Břeclav 3:1 (23,-17,26,19)
Komentář

Tak a doma už si nezahrajem. Tuto neděli jsme hráli poslední domácí zápas s týmem TJ Lokomotiva Břeclav. Tým byl oslaben o tři hráčky, které hrály pohár sedmých tříd a zároveň posílen o Lucku Kraťochovou. Po více než třech měsících jsme měli i svoji oficiálně zvolenou kapitánku, která se navrátila po zlomenině ruky. První set trenéři očekávali, že Brno bude "smáznuto" (přeci první zápasy máme slabší). K překvapení všech jsme, ale první set vyhráli. Ve druhém jsme polevili, ale to bylo způsobeno horší náhrou. Od třetího se však, ale naše posila (Lucka) rozhodla, že když je ta nejstarší a má funkci posily, tak nebude čekat až ji holky obslouží, ale že ona sama půjde do všeho co jde a tímto "urvala" třetí i čtvrtý set pro Brno a tím pádem i celkové vítězství. (Michael Gottwald)

   
28.3. 13:00 VK KP Brno C - Lokomotiva Břeclav 3:1 (-17,13,17,16)
Komentář:
Po hodině jsme nastoupili k druhému zápasu. První set nikoho nepřekvapil, že jsme prohráli (rozhodně ne trenéry). Ovšem od druhého setu jsme rozjeli k poměrně jednoduchému vítězství a po druhém setu přestala Břeclav řádně bojovat a jen čekala až my to dohrajem. Trenér opět zděšen zdali jsme schopni to vyhrát, přeci jen když soupeř nevzdoruje, tak jsme mu dříve byli schopni podat pomocnou ruku a z bažiny ve které už byl soupeř po krk, ho vytáhnout, ale to bylo dříve. Holky celý zápas zvládly pozorně a trenér dík tomu přišel o hodně čokololád. Tím pádem velmi rád můžu říci:" Už nejsme poslední." A abych nezapomněl - ano dnes jsme opět hráli volejbal a ne plácanou. (Michael Gottwald)


ŽÁKYNĚ-D:  Pohár 7.tříd

28.3. 9:00 KP Brno D - Volejbal Brno
1:1
      - PSK Přímětice
1:1
      - ZŠ Komen. Letovice
2:0
    (semifinále)
- TJ Znojmo
1:2
    (o 3.místo)
- ZŠ Novolíšeňská A
2:0
           
     3.místo  
 
Komentář V neděli bojovaly ml. žákyně "D" ve finálovém turnaji Poháru 7. tříd. Složení družstva: Johanka Nováková, Terka Diatková, "Paťas" Patrícia Blahová, Verča Černíková, Kristýna Pavlovská, Katka Flajšingerová, Anna Marie Houserová a kapitánka Pavla Vitoulová. V základní skupině se projevila velká nesehranost. I přes počáteční slabší výkon se nejlepší ml. žákyně VK KP Brno dokázaly probojovat do závěrečného play-off. Soupeřem nám byli chlapci ze Znojma. Nutno podotknout, že Znojmo prochází celý rok soutěží bezkonkurenčně. Naše holky ale zabojovaly a dokázaly utkaní dovést až do tie-breaku. V něm si ale hoši počínali zkušeněji a zaslouženě vyhráli. V utkání o 3. místo jsme obhajovali pozici nejlepšího dívčího družstva v soutěži. To se povedlo a Novolíšeňskou jsme vyprovodili jasně 2:0 na sety. Družstvo si tímto vybojovalo právo startu na Mistrovství Moravy ml. žákyň, které se bude konat 22.-23. května v Bílovci. Všechny hráčky chválíme za bojovnost, nasazení a sportovní srdíčko. Poděkování patří i ostatním hráčkám družstva KP Brno "D", které zajišťovaly technickou stránku turnaje. (Václav Starý a Josef Pavlovský)

 


Foto: Luboš Uher



Foto: Richard Wiesner


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT