7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 15.týdne

 O tomto víkendu hrála své soutěže pouze družstva žákyň. Družstvo žákyň A obsadilo 2.místo na turnaji Přeboru ČR v Havlíčkově Brodě a zajistilo si postup na závěrečný turnaj o Přeborníka ČR. Celek B žákyň dvakrát podlehl Strážnici v krajském přeboru kadetek a obsadil konečné 9.místo. Nakonec žákyně D obsadily 6.místo v minivolejbale.
 
 
 

ŽÁKYNĚ-A:  Přebor ČR-skupina C, Havlíčkův Brod 9.-11.4.


  KP Brno A - TU Liberec
0:2
      - Náchod 2:1
      - Havlíčkův Brod
2:1   

    - Opava 2:0

    - Zlín 2:0
      - PVK Přerov
2:0
      - Slavia-Kometa Praha
2:0
   2.místo a postup do finálového turnaje
Komentář:

 

Havlíčkův Brod byl jedním ze čtyř měst, kde se odehrávala kvalifikace PČR žákyň a boj o čtyři postupová místa znamenající účast ve finále PČR.  Šest vítězství a jediný neúspěch s neporaženým Libercem nás posunul do závěrečných bojů o mistra republiky. První tři týmy (Liberec, KP Brno, H. Brod) předváděly, zejména ve vzájemných soubojích, velmi pěkný volejbal. Naše družstvo se rozjíždělo trošku pomaleji, zejména v pátečních zápasech. Mělo to však svou příčinu. Kadetské posily Katka  Nálezková a Terka Vorlová se s námi připravovaly minimálně, resp. vůbec,  příprava byla narušena reprezentačními povinnostmi obou jmenovaných a ústřední nahrávačky Aničky Pospíšilové. Je smutné, že při plánování reprezentačních akcí se nerespektují termíny, kdy vrcholí žákovská sezóna. I když ne vždy se všechno dařilo, každá z hráček si během turnaje prošla menší krizí, družstvo jako celek zanechalo dobrý dojem a poslalo vzkaz ostatním, že se s námi  musí počítat. Pochvalu zaslouží všechny hráčky, nejen ty, které tvořily základní sestavu. Katka N. a Terka V. byly skutečnými posilami a některé jejich akce ve spolupráci s Aničkou P. byly vskutku oku lahodící. Pozadu nezůstávala ani kapitánka Klárka "Uhlík" Uhlířová. Nejvyrovnanější výkon a spolehlivost ve všech herních činnostech předvedla Lucka "Ulrýšek" Ulrychová. Za tři týdny se v Novém Jičíně budeme rvát o co nejlepší umístění. (Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  finálový turnaj v minivolejbale, Pohořelice 11.4.

11.4.
  KP Brno 1      22.místo
    KP Brno 2
     14.místo
    KP Brno 3
     16.místo
    KP Brno 4
     6.místo
Komentář:

 

V neděli se zúčastnily mladší žákyně "D" finálového turnaje v minivolejbale. V turnaji v Pohořelicíh bojovalo 40 nejlepších družstev podle průběžného pořadí. Hrálo se "novým" systém, kdy do každého kola byly vzájmeně losovány dvojice, které mají v průběžném pořadí vždy stejný počet vítězství.

Žákyně "D" byly rozděleny do čtyř družstev:

D1 - Petra Němčanská, Lada Šturmová, Nikola Malá a Klára Miholová

D2 - Daniela Resová, Hana Ladahudcová, Tereza Pospíšilová a Veronika Vojáčková

D3 - Linda Jiříkovská, Veronika Bláhová, Lunka Koželková a Anna-Marie Houserová

D4 - Patrícia Bláhová, Veronika Černíková, Kristýna Pavlovská a Katka Flajšingerová

Každé družstvo hrálo šest zápasů. Družstvo D1 nakonec vybojovalo v konkurenci 40-ti družstev 22.místo, družstvo D3 16.místo a družstvo D2 14.místo. Družstvo D4 vybojovalo šesté místo, nejlepší z dívčích družstev. Nutno říci, že nad síly děvčat byly především chlapecká družstva. Družstvo D3 ztratilo v posledním kole slibné vedené nad kluky z Milénky, což je stáno umístění v první osmičce. V celkovém pořadí ročníku 09/10 v JM Mini bylo registrováno 52 týmů. Družstvo D4 si pojistilo celkové čtvrté místo (v první šestce jediné dívčí družstvo !!). D3 skončilo celkově na dvanáctém místě, D2 na 22.místě a D1 na 18.místě. Holky se v konkurenci tolika týmů neztratily. Trošku jim chybí více sebevědomí při zápasech s "papírově" silnějšími, hlavně chlapeckými družstvy. V některých zápasech měly holky již při zahájení ztrátu několika bodů… Minivolejbal hrály v letošní sezóně ročníky 1997 a mladší. Pozitivní je, že v našem družstvu D4 jsou všechny holky 98 a mezi ostatními je 97 pouze několik. Všechny holky chválíme za předvedené výkony a výbornou účast ve všech turnajích.

(Josef Pavlovský)

 

ŽÁKYNĚ-B:  Krajský přebor kadetek

11.4. 10:00 Jiskra Strážnice - VK KP Brno C 3:2 (-17,24,-24,28,8)
Komentář
Sezóna nám skončila. Tuto neděli jsme nastoupili k posledním dvěma zápasům této sezóny. Proti nám se postavilo družstvo Strážnice a při pohledu na jednu z hráček (téměř stejné výšky jako trenér) nás mrazilo v zádech. Ovšem rozcvička a zápas jsou vždy jiné. První set jsme díky silnému servisu a naší pozornosti v poli (i trenérka hostí nás chválila) jsme s přehledem vyhráli. Jenže pak přišel set druhý a začali jsme hrát jak na houpačce. Druhý set jsme si vlastními chybami prohráli. Třetí set jsme již prohrávali 18:8, ale změna nahravačky a posléze její servis stav zcela otočil a set jsme zázračně vyhráli. Na 4.set bych jako trenér nejraději okamžitě zapomněl. Od začátku setu jsme vedli. Koncovka za stavu 23:19 pro nás už vybízela k radosti hostí a domácí se již po nosní dírky topili v bažině, ale my neradi máme jasné výsledky, a když je šance tak jim tu pomocnou ruku dáme. Set jsme prohráli 30:28. Tie break bez komentáře. Vůle už byla zlomená a ačkoliv holky hecovaly a bojovaly o každý míč, tak soupeř už byl na koni a vše mu vycházelo. (Michael Gottwald)

 

   
11.4. 13:00 Jiskra Strážnice - VK KP Brno C 3:0 (13,19,22)
Komentář:
Po půl hodině jsme nastoupili k druhému utkání. Stejně jako před pár týdny se Šanovem bylo na družstvu vidět, že morálka je dole (i když všechny tvrdily, že ne, ale trenér už je zná). Zápas to nebyl špatný, ale bohužel se nám nedařilo dobře přihrávat a to se podepsalo na celkovém výkonu družstva. Závěrem bych chtěl říci, že holky to neměly jednoduché v této sezóně. Změna trenéra uprostřed soutěže není rozhodně jednoduchá záležitost, ale holky se s tím popraly statečně a až na pár výjimek všechny volejbalově rostly. Tudíž je chci zde pochválit a poděkovat, že to se mnou vydržely a odvděčily se sobě i mně tím, že jsme neskončili poslední. HOLKY DĚKUJI. (Michael Gottwald)



Foto: Richard Wiesner

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT