7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 16.týdne

 Juniorské a kadetské soutěže pokračovaly semifinálovými zápasy play off. Juniorky se rozešly smírně s družstvem Liberce a ve středu hrají rozjodující utkání v Liberci. Nedařilo se kadetkám, které prohrály v Ostravě a budou hrát pouze o 3.místo.
 
 
 
 
 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek

17.4. 17:00 SG Brno
- TU Liberec
1:3 (18,-21,-21,-11)
Komentář

V sobotu 17.dubna jsme zahájili semifinálovou sérii play off juniorek prvním utkáním s družstvem TU Liberec.  Zahajovací sestava našeho týmu byla: Nahrávačka Jana Vitoulová, smeč Tereza Jiroušková, Markéta Teichmanová, blok Míša Bartoňová, Klára Vyklická, Maruška Toufarová na postu diagonální hráčky a na liberu Bára Valtrová. První set nastoupili hosté s velkým respektem a my jsme ve volném tempu dokráčeli k vítězství 25:18. Na začátku druhého setu jsme se dopustili několika nevynucených chyb, ze soupeřek spadl respekt a začaly produkovat velmi kvalitní volejbal, kterému jsme se nedokázali přizpůsobit. Liberec vítězí 25:21 a 25:21. Čtvrtý set již naprosto kralovala liberecká děvčata a naše hra postrádala kvalitu i nasazení, které je potřeba pro změnu vývoje nepříznivého stavu. Liberec vítězí 25:11 a ujímá se vedení v sérii 1:0. Z tohoto utkání lze vyzvednout kvalitní a stabilní výkon Markéty Teichmanové a Báry Valtrové. (Aleš Novák)

   
18.4. 10:00 SG Brno - TU Liberec 3:2 (-20,23,-19,14,6)
Komentář:

V neděli 18. dubna nás čekal stejný soupeř. Naše sestava doznala značných změn: Nahrávka Jana Vitoulová, smeč Pavla Rozkydálková, Markéta Teichmanová, blok Ivona Svobodníková, Anička Širůčková, diagonální hráčka Vendula Straková a libero Bára Valtrová. Družstvo posílily hráčky stabilně hrající v kádru našeho A družstva žen, které v sobotu vybojovaly pětisetovou bitvu ve Frýdku Místku, a jak by řekli staří Římané, odjížděly „Se štítem“ GRATULACE k postupu mezi dvě nejlepší ženská družstva České republiky. První set byl z naší strany hodně volný a jen těžko jsme se prosazovali proti soustředěně hrajícím soupeřkám, u kterých hlavní roli dirigenta skvěle plnila nahrávačka Lucka Smutná. Prohra 23:25. Druhý set byl velmi vyrovnaný a v koncovce jsme byli šťastnější my 25:23. Třetí set znovu dominovala Liberecká děvčata 19:25 a naše situace začala vypadat kriticky. Ve čtvrtém setu bylo vidět, že děvčata jsou na pětisetová utkání připravena jak kondičně tak psychicky a výsledek 25:14 a tiebreak 15:6 jasně hovoří o naší herní převaze. Stav série vyrovnán na 1:1 a ve středu 21. dubna pojedeme do Liberce na rozhodující utkání. Vítěze tohoto utkání čeká ve finále extraligy juniorek družstvo Olympu Praha, které si dvěma vítězstvími 3:0 zajistilo postup již v sobotu.  Jako trenér bych chtěl ocenit hlavně morálku všech zainteresovaných děvčat, která musela odložit oslavy postupu do finále extraligy žen a věnovat se regeneraci sil do dalších volejbalových bodů, které jsou velmi významné pro náš oddíl. (Aleš Novák)

 


KADETKY:  Extraliga Kadetek

17.4. 17:00 Mittal Ostrava
- SG Brno 3:1 (22,12,-27,17)
Komentář

První set byl bojovný a šly jsme si za vítězstvím, ale prohrály jsme. Další set mě přišlo, že jsme dostaly strach z toho, že to prohrajeme a přestaly jsme hrát. Nebyly jsme schopni složit balon. Do třetího setu jsme šly odhodlaně a chtěly jsme výhru a taky jsme ten set vyhrály, bohužel ve čtvrtém setu jsme chtěly tak moc, že to nešlo a první zapás jsme prohrály. (Langová K.)

   
18.4. 10:00 Mittal Ostrava - SG Brno 3:0 (20,11,13)
Komentář:

Přijela na pomoc Viki a Kamča, ale i přes to mě přišlo, že jsme nebyly důrazní.  Pár pěkných balonů jsme složily, ale nestačilo to k vítězství. Skoro vždy nás odpodávala Michalíková, měla hroznou šňůru, která se pak už nedohnala. Bohužel jsme to prohrály. (Langová K.)



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT