7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 19.týdne

 O víkendu 7.5.-9.5.2010 se družstvo mladších žákyň "D" zúčastnilo třídenního turnaje v Přerově. Turnaje se zúčastnilo celkem 16 družstev mladších žákyň, z toho byly čtyři týmy ze Slovenska. Náš celek skončil na pěkném 7.místě.

MLADŠÍ ŽÁKYNĚ-D:  turnaj PŘEROV 7.-9.5.


 KP Brno  -U. Hradiště
2:0
   -H. Králové
0:2
   -Prostějov
2:0 

  -Olomouc1:2

  -Nový Jičín
2:0
   -PVK Přerov
2:0
   -Nové Zámky
0:2
    -Lanškroun
0:2
    -U. Hradiště
2:0
  7.místo
Komentář:

 

O víkendu 7.5.-9.5.2010 se družstvo mladších žákyň "D" zúčastnilo třídenního turnaje v Přerově. Turnaje se zúčastnilo celkem 16 družstev mladších žákyň(1.9.1996 a mladší), z toho byly čtyři týmy ze Slovenska. Družstvo jelo ve složení : Pavla Vitoulová (96),  Johana Nováková (97), Tereza Diatková (97), Anička Houserová (98), Daniela Resová (98), Katka Flejšingerová (98), Kristýna Pavlovská (98), Lucka Koželková (98), Patrícia Blahová (98) a Veronika Černíková (98). Naše mladé družstvo se takového turnaje účastnilo poprvé a bylo otázkou, jak se se silnou konkurencí a převážně staršími děvčaty vyrovná. Týmy byly rozděleny do dvou 8-mi členných skupin, kde hrál každý s každým.

Pátek

KP - Uherské Hradiště  2:0. Jak se později ukázalo, hned na začátek velmi silný soupeř, který v naší skupině obsadil 2. místo. Holky získaly cenné vítězství po velmi dobrém výkonu celého týmu. Ve druhém setu rozhodla Pája Vitoutolová, která dala devět tvrdých servisů v řadě.

KP - Hradec Králové  0:2.  Velmi těžký soupeř, který bez ztráty setu vyhrál skupinu. Všechny hráčky bojovaly, ale na těžký servis a tvrdý útok jsme odpovědět nedokázaly.

Sobota

KP - Prostějov A  2:0. Překvapivě hladké naše vítězství. Zejména v prvním setu hrály holky výborně v poli a měly dobrý servis. Výkon se dá hodnotit jako výborný.

KP - Olomouc  1:2.  Silný soupeř měl především výškovou převahu a výborný servis. I proto byl získaný druhý set překvapením. Později se ukázalo, že tento set byl v konečném pořadí velmi důležitý. Opět velmi dobrý výkon.

KP - Přerov  2:0.  Proti slabšímu soupeři hrály především mladší holky a přesvědčivě uhrály "povinné" vítězství.

KP - Nový Jíčín  2:0. Výborný výkon. V tomto zápase hrálo družstvo velice dobře jak v poli, tak v útoku. Od začátku holky držely proti bojovnému soupeři mírný náskok, který proměnily v další vítězství.

KP - Nové Zámky 0:2. Tým byl oslaben o Terku Diatkovou a tak jsme nastoupili se čtyřmi "mladšími" v základní sestavě. Proti silnému družstvu holky bojovaly, ale soupeř byl nad naše síly.

V základní skupině holky získaly čtyři vítězství. Vzhledem ke kvalitám soupeřů lze hodnotit dosažené výsledky jako výborné.

Neděle (skupina o 5.místo)

KP - Lanškroun  0:2. Již bez Terky holky nestačily zejména na síti proti výškové převaze soupeře. Po bojovném výkonu prohra.

KP - Uherské hradiště  2:0. Do posledního zápasu holky nastoupily s cílem nechat na hřišti zbytky sil. Hrál se pěkný volejbal s dramatickou koncovkou prvního setu. Uherské Hradiště již vedlo 23:18. Po oddechové čase šla na podání Johy a po krásných výměnách dovedla set do vítězného konce. Ve druhém setu již soupeř zejména psychicky nedokázal vzdorovat naší velmi dobré hře a jasně jsme vyhrály!

Celkově lze výsledy hodnotit jako velmi dobré. Většina týmů byla složena z holek ročníku 1996. U Slovenských týmů snad ještě starších :). Ukázalo se, že náš mladý tým dokáže hrát s každým, což je do dalších let velmi pozitivní. Také víme, co zlepšovat a na co především zaměřit poslední tréninky před Mistrovstvím Moravy, které bude již 21.5. Turnaj vyhrálo zaslouženě družstvo z Levic, které po pěkné bitvě zdolalo ve finále děvčata z Prostějova. Děkujeme holkám za předvedené výkony a také vzorné chování a rodičům za podporu!

(Václav Starý)


Foto: Martin Koželka

 

facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT