7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 40.týdne

 Juniorky A zahájily 1.ligu žen dvěma výhrami nad Moravskou Slávií Brno. Žákyně B okusily chuť vítězství v utkání krajského přeboru s Vyškovem, ale bohužel v prvním utkání podlehly DDM Brno. Žákyně D v nabitém víkendovém programu vydřely v sobotu jedno vítězství a udržely se v elitní čtyřce krajského přeboru. V neděli dokázaly bez jediné porážky vyhrát kvalifikaci poháru 7.tříd – gratulujeme!!!

 

 

JUNIORKY - A:  1.liga žen

1.10. 18:00 SG Brno - MS Brno
3:2 (-22,-19,11,24,9)
Komentář

Zápasem s Moravskou Slávií jsme otevřeli dveře do nového ročníku 1.ligy žen. První dva sety byly z naší strany plné chyb z nesoustředěnosti. A tak si Slávia vytvořila velmi solidní vedení 2:0 na sety. Ve třetím setu ovšem naše hráčky předvedly velmi precizní výkon zejména na servisu a set s přehledem vyhrály. Ve čtvrtém setu však opět nastalo naše obvyklé delirium a za stavu 24:20 pro "Morendu" už nikdo asi nedoufal v tie break. Holky ovšem velmi precizně zahrály na servisu a pak zejména na bloku a zrodil se nám tie break. Počáteční lehké vedení MS 3:1 děvčata nijak nerozhodilo a soustředěným výkonem si bez problému urvaly tie break a tím i celý zápas na svoji stranu. (Michael Gottwald)

   
2.10. 10:00 SG Brno - MS Brno
3:1 (23,13,-14,15)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme nastoupily s mnohem větším nasazením, odrazilo se to také na výsledku, kdy jsme vedly o hodně bodů, ale na konci setu jsme polevily a soupeřky nás dotáhly. Naštěstí jsme vyrovnanou koncovku zvládly a šly do vedení 1:0. Druhý set se jasně odehrával pod naším vedením a bez větších problémů jsme zvýšily na 2:0. Ve třetím setu odešlo naše soustředění, z toho pak vyplynulo obrovské množství našich chyb, a to hlavně na přihrávce. Prohraným třetím setem jsme se však nenechaly odradit, zapracovaly jsme, čtvrtý set jsme jasně vyhrály a ukončily zápas v poměru 3:1 na sety. (Kamila Součková)

 

ŽÁKYNĚ  - B:  krajský přebor žákyň

2.10. 10:00 VK KP Brno - DDM Brno
0:2
Komentář

První kolo KP-ZKY nás zavedlo do Vyškova. První zápas jsme hráli s DDM Brno. Začali jsme lépe. Od stavu deset se ale karta obrátila. Soupeř začal lépe podávat, zatímco my jsme podání kazili. Ani šňůra podání Jany Furkové v závěru druhého setu neodvrátila porážku. Prohráváme 2:0. (Luboš Uher)

   
2.10. 13:00 VK KP Brno - DDM Vyškov
2:0
Komentář:
Druhý zápas proti DDM Vyškov. Soupeř patří mezi slabší a tak holky zažívají radost z prvního vítězství v soutěži. Vítězíme 2:0. (Luboš Uher)

 

ŽÁKYNĚ-D:  KP  žákyň 

2.10. 10:00 KP Brno D
- ZŠ Novolíšeňská
2:1

12:00 KP Brno D - VK Pegas Znojmo 0:2

14:00 KP Brno D - Minerva Boskovice
0:2
Komentář:

V sobotu jsme hrály první kolo Krajského přeboru. Kvalifikaci se nám podařilo nečekaně vyhrát a tak jsme se dostaly do první skupiny. Daly jsme si za úkol, že se zkusíme v první skupině proti starším holkám udržet. Postupně jsme se utkaly s ZŠ Novolíšeňskou A (2:1), VK Pegas Znojmo (0:2) a Minervou Boskovice(0:2). Hned v prvním zápase jsme zahrály velmi dobře a tým z Novolíšeňská bojovností a dobrou hrou nečekaně porazily. V dalších zápasech jsme již na soupeře nestačily, ale získaly jsme hodně zkušeností při hře proti silným soupeřům. Udržení v první skupině Krajského přeboru všichni bereme jako velký úspěch.   (Týna Pavlovská)

 

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd

3.10. 10:00 KP Brno D
- VK KP Brno F
2:0

12:00 KP Brno D - Hippo Kuřim 2:0

14:00 KP Brno D - Volejbal Brno
2:0
Komentář:

V neděli jsem hrály kvalifikaci poháru 7.tříd. Ve skupině, která se hrála v hale na Vodové, jsme hrály proti VK KP Brno F, DDM Hippo Kuřim a klukům z Volejbalu Brno. Našim úkolem bylo kvalifikaci vyhrát a také jsme chtěly, aby hrály všechny holky. V prvním zápase proti KP Brno F jsme pokazily jedno podání a set vyhrály 25:1. V dalších setech už hrály všechny holky a KP Brno F (2:0) i Hippo Kuřim (2:0) jsme porazily. V posledním utkání nás čekal nejsilnější soupeř – kluci z Volejbalu Brno. Nastoupily jsme v nejsilnější sestavě a první set vyhrály jasně 25:7. Druhý set již v promíchané sestavě byl vyrovnaný 25:23, ale i tak jsme vyhrály 2:0. Turnaj se nám líbil, úkol jsem splnily – vyhrály jsme a zahrály si všichni.   (Týna Pavlovská)

Víkend hodnotíme velice pozitivně a všem hráčkám děkujeme za předvedené výkony. (trenéři Pavlovský, Starý)

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT