7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 42.týdne

 Juniorky A stále kralují první lize žen, kterou vedou bez jediné porážky. Kadetky okusily poprvé hořkost porážky, když v jednom utkání nestačily na družstvo Přerova. Ostatní celky střídají dobré výsledky s horšími.

 

 

 

JUNIORKY - A:  1.liga žen skupina B

15.10.18:00VCM Brno
-Opava
3:0 (21,21,22)
Komentář:

V pátek se odehrál náš zatím nejrychlejší zápas v 1.lize žen. I když jsme zápas vyhrály, nebylo to nijak jednoduché. Dlouho jsme si zvykaly na nestandardní hru soupeře, aby toho nebylo málo odešlo nám první účko kvůli bolesti zad. Její zástupkyně však svoji roli zvládla a potrápila soupeře zejména kvalitním servisem. (Valentýna Kuchařová)

  
16.10.10:00VCM Brno-Opava3:1 (-22,19,20,26)
Komentář:

První set jsme hrály nepozorně, neskládaly jsme na bezblok a chybovaly jsme na servisu. Druhý set byl o něco lepší, začaly jsme se prosazovat i na kůlech. Na třetí set nastoupila na náhru Kamila Součková, která je na tomto postu teprve začátečník. Všichni jsme se jí snažily pomoct, hrály jsme kolektivně, a proto to byl asi nejlepší set z celého zápasu. Poslední set jsme se zbytečně se soupeřem tahaly v koncovce, udělaly jsme hodně nevynucených chyb hlavně na podání a v bránění středových hráček, které se přes nás prosazovaly díky nepevně postavenému bloku. I když výhra 3:1 je úspěch, tak nám tento zápas ukázal, kolik práce ještě bude potřeba,  abychom odstranily všechny zbytečné  a nepozorné chyby. (Klára Vyklická)

 

JUNIORKY - B:  Extraliga juniorek skupina B

16.10.10:00So Frýdek-Místek
-SG Brno3:0 (17,24,15)
16.10.14:00So Frýdek-Místek-SG Brno3:1 (-25,22,13,13)
Komentář:

V sobotu 17. října jsme jeli na extraligový zápas juniorek do Frýdku - Místku. V sestavě nás bylo 9 a to: Nina Bubláková, Simona Haluzová, Lucie Kraťochová, Klára Kroupová, Dominika Czuczová, Klára Měřínská, Markéta Štrychová a dvě hráčky z juniorek A : Veronika Šnellyová a Martina Jansová. V obou zápasech se nám bohužel moc nedařilo na příjmu. Středem sítě jsme tedy útočili minimálně. Měli bychom zlepšit příjem. Na druhou stranu se mi líbily některé útoky od smečařek. Myslím si, že jsme prohráli proto, že jsme dělali hodně zbytečných chyb, ale také, že nejsme na takovou úroveň soutěže zvyklé. Utkání jsme prohráli 0:3 a 1:3. (Simona Haluzová)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek skupina B

16.10.10:00SG Brno
-Přerov 2:3 (23,-20,15,-11,-12)
Komentář

1. Zápas se nám vůbec nevydařil. Neměly jsme žádnou herní činnost, na které bychom se mohly zvednout a náš výkon byl málo bojovný. Soupeřky nás přehrály hlavně nasazením a lepším servisem, který se nám v prvním zápase vůbec nedařil a proto jsme je přinutily jen k minimálním chybám, za to na naší straně jich bylo přespříliš. (Katka Nálezková)

  
16.10.14:00SG Brno-Přerov3:0 (15,19,18)
Komentář:

2. Zápas jsme začaly hned od začátku s větším nasazením, lepším servisem a obětavější hrou v poli. Sice jsme chyby stále dělaly, ale bylo jich podstatně méně a proto jsme se dostaly do lepší psychické pohody a náš herní projev byl mnohem lepší než v prvním zápase. (Katka Nálezková)

 

 

JUNIORKY - B:  Krajský přebor žen II.třídy skupina A

17.10.10:00SG Brno B
-Loko Břeclav B
3:0 (22,22,25)
Komentář

V neděli 17.10 2010 jsme pokračovali v soutěži proti Břeclavi. Nepříjemná věc pro nás bylo oba zápasy odehrát v šesti. Na nahrávce hrála Klára Kroupová, na smeči Markéta Štrychová a Klára Měřínská, na bloku Dominika Czuczová a Nina Bubláková a na účku Lucie Kraťochová. Zápas byl vyrovnaný, ale přesto jsme vyhráli 3:0. (Lucie Kraťachová)

  
17.10.14:00SG Brno B
-Loko Břeclav B
3:2 (16,-18,-22,19,8)
Komentář:
Na druhý zápas jsme nastoupili stejně. Bylo to o něco více vyrovnanější než v prvním utkání. Ve druhém a třetím setu nás soupeř zatlačil servisem a ujal se vedení v utkání 2:1 Byla na nás znát únava, ale přesto jsme bojovali dál. Opět nás trošičku trápila přihrávka, ale nakonec jsme vyhráli v pátém setu 15:8. (Lucie Kraťachová)

 

ŽÁKYNĚ - A:  1.liga kadetek skupina B

17.10.10:00DDM Brno
-SG Brno B0:3 (-18,-23,-25)
Komentář

V tomto kole jsme se potkali s kvalitnějším soupeřem. Dobrým servisem, blokem a vcelku úspěšným útokem (49%) jsme v prvním utkání družstvo DDM předčily. Určitou šanci na zvrácení stavu v koncovkách druhého a třetího setu dával soupeřkám náš ne příliš kvalitní příjem ( za celé utkání 16 chyb). V rozhodujících momentech rozhodla kvalita útoku, soupeř se dostal pod tlak a chyboval. Na síti si nejlépe vedla Pája Vitoulová, servisem soupeře hodně trápila Lucy Kubíková, která byla statisticky nejužitečnější hráčkou utkání. (Marie Kašubová)

  
17.10.14:00DDM Brno-SG Brno B3:2 (-15,20,21,-16,12)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme nastoupily velmi sebevědomě. Příležitost dostaly i další hráčky. Těm se však od druhého setu přestalo dařit, více chyb na servisu pak vedlo k tomu, že následující 2 sety jsme soupeři nestačily. Obrat v utkání se nám téměř podařil dotáhnout do vítězného konce. Za stavu 12:9 v tiebreaku jsme po dvou nevynucených chybách umožnily soupeřkám vrátit se do hry a následně nedokázaly si  poradit na příjmu se skákanou plachtou. O proti minulému víkendu náš herní výkon byl vyzrálejší, v tomto utkání nezvítězil lepší. Nejužitečnější hráčkou byla Zuza Vávrová. (Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ - B:  Krajský přebor kadetek skupina B

17.10.10:00KP Brno C
-Novolíšeňská
0:3 (-10,-9,-17)
17.10.14:00KP Brno C-Novolíšeňská0:3 (-20,-13,-10)
Komentář:
Nedělní dvojkolo proběhlo v tělocvičně na Botanické. Soupeřem byly volejbalistky z Novolíšeňské. Oba zápasy probíhaly podobně. Pokud jsme přihráli, byli jsme vyrovnaným soupeřem. Bohužel vždy přišla série pokažených příjmů a soupeř odskočil na již nedohnatelný rozdíl. Škoda, že se v sobotním zápase zranila Linda Jiříkovská a Terku Zahálkovou, Kristýnu Fraňkovu skolila nemoc. Což je polovina hráček základu. Naše holky se snažily všechny, nejvíc vyčnívala Jiřka Kubešová, která odvedla velice slušný výkon. (Luboš Uher)

 

ŽÁKYNĚ - B:  Krajský přebor žákyň IV. skupina 

16.10.10:00KP Brno A
-Vyškov A
0:2
Komentář

První zápas jsme hráli s Vyškov žákyně A, který jsme prohráli 0:2 . Byl to ale skoro vyrovnaný zápas , uteklo nám vždy jen o pár bodu. Dělali jsme mnoho zbytečných chyb například jsme přestali dávat podaní, nebo jsme si zavolaly dvě a ani jedna to nevybrala. Dobrá věc je, že už jsme neměli takový problém s příjmem, jaký jsme měli.. (Kristýna Fraňková)

  
16.10.14:00KP Brno A-Vyškov B
2:0
Komentář:
Druhý zápas jsme hráli s Vyškov žákyně B. Tento zápas jsme vyhráli 2:0. Hráli jsme stejně jako při prvním zápasu, jenže náš protivník dělal o mnoho větší chyby než my . Ale v druhém zápasu jsme začali dávat skoro všechny podání, takže jsme zápas začínali za stavu 7:1 což bylo dobré. (Kristýna Fraňková)

 


ŽÁKYNĚ-D:  Krajský přebor žákyň I. skupina 

16.10.10:00KP Brno B -Boskovice
0:2

12:00KP Brno B-Ivančice 2:1

14:00KP BrnoB-Přímětice
0:2
Komentář:

V sobotu 16.10.2010 jsme hrály druhé kolo Krajského přeboru starších žákyň. Hned první zápas jsme hrály proti "NEJSILNĚJŠÍMU" soupeři a to byly holky z Boskovic. První set jsme nastoupily v nejsilnější sestavě a bojovaly jsme o každý balón a skoro vůbec jsme nechybovaly. Sice nějaká ta chybička tam byla, ale nebyla tak moc výrazná. Set jsme sice prohrály 25:22, ale braly jsme to pozitivně. Druhý set jsme úplně "vypustily"! Už jsme dělaly hodně zbytečných chyb jak na přihrávce tak i někdy na útoku. Set jsme prohrály 25:10. Bylo to pro nás velké zklamání, protože jsme mohly hrát vyrovnaně!! Jenom se musíme naučit, že když pokazíme balón, tak tu chybu hned musíme vypustit z hlavy, aby jsme nepokazily i třeba balóny hrané zadarmo. Druhý zápas jsme hrály proti holkám, které vyhrály druhou skupinu (Ivančice). Hned první set jsme hrály hodně špatně, protože jsme si myslely, že holky porazíme s velkým náskokem, ale "hodně" jsme se mýlily. Proto první set jsme v koncovce těsně prohrály. Byla to velká škoda. Druhý set jsme se hodně snažily bojovat o každý balón. Nakonec se snaha vyplatila a druhý set jsme vyhrály jasně. Potom jsme hrály rozhodující set. Na začátku jsme to holkám z Ivančic hodně zkomplikovaly velkým náskokem. Tento zápas byl náš jediný, který jsme vyhrály. Třetí a zároveň poslední zápas jsme hrály proti holkám z Přímětic. První set jsme prohrávaly 13:4 a myslely jsme si, že se to nedá dotáhnout. To jsme se také hodně mýlily, protože za chvíli jsme skoro dorovnaly a tím se ukázala naše bojovnost. Zbytek setu jsme hrály vyrovnaně, ale přece jen vyhrály Přímětice. Z prvního setu jsme nebyly zklamané, protože jsme měly radost, že jsme skoro vyhrály. Jenomže druhý set byl pravý opak!!! Tento set se nám nepodařil vyhrát a prohrály jsme 25:14. Bylo to také kvůli únavě. Musíme se naučit bojovat i ve velké únavě a stále hrát na 100%. Nakonec  jsme se udržely v první čtverce. Je to obrovský úspěch, protože tuto soutěž můžeme hrát ještě následné 2 roky.   (Patricie Blahová)

Tento turnaj se mi moc líbil a určitě jsme se i hodně zdokonalili. První zápas proti favorizovaným Boskovicím jsme po boji prohráli první set 22:25. Druhý set jsme trochu "vypustili". Byla to veliká škoda, protože jsme na tohoto soupeře výkonnostně i technicky "měli". Nakonec jsme jim dovolili hrát jenom jejich hru. Zápas jsme prohráli 2:0 na sety. Další zápas jsme hráli proti Ivančicím. Zápas jsme podcenili. Tento soupeř sice neměl nejlepší smeče, ale ulívky byly promyšlené a záludné. Tento set jsme zbytečně prohráli. Další set jsme zabrali a vyhráli jsme s přehledem. Nakonec jsme vyhráli tie-break. Zápas skončil 2:1 na sety. Další zápas se hrál se Znojmem. Tento soupeř byl už zkušený. Zápas byl skoro bez boje a to byla veliká chyba. Možná to bylo tím, že po předchozích náročných zápasech jsme byli unavené, ale to nás neomlouvá, mohli jsme více zabojovat. Tento zápas vyhrálo jasně Znojmo 2:0. Podle mého názoru se máme pořád v čem zdokonalovat. Příští turnaj musíme ještě víc zabojovat! Ale jinak jsme se určitě snažili. Sice to někdy kolísalo, ale odvedli jsme super práci a po dřině jsme se mezi staršíma holkama udrželi v elitní 1. skupině a to je úžasné. Už se moc těším na další turnaj, kde se budeme snažit předvádět co nejlepší výkony. (Anička Houserová)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT