7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45.týdne

 Mládežnickým družstvům VK KP Brno se v soutěžích velice daří. Družstvo juniorek bez jediné porážky vede tabulku 1.ligy žen. Společně s juniorským béčkem jsou na 1.místě v extralize juniorek. Kadetky si drží pěkné druhé místo v extralize kadetek. Žákyně A se pohybují na špici 1.ligy kadetek. Další žákovská družstva sbírají cenné zkušenosti v krajských soutěžích a vedou si zde nadmíru dobře.

 

 

 

 

JUNIORKY - A:  1.liga žen skupina B

5.11. 18:00 Uherské Hradiště
- SG Brno 1:3 (-20,19,-20,-16)
Komentář:

V pátek jsme otevřeli náš další "nenáročný" víkend zápasem se Slováckou slavií. První set probíhal dle očekávání a klidným tempem jsme jej ukončili. Soupeř nekladl moc odpor a to nás velmi ukolíbalo do dalšího setu, kdy soupeř zlepšil hru v poli a na síti a dokázal nás v druhém setu porazit. To nás, ale probralo z letargie a i když jsme nehráli úplně přesně, náš výkon stačil na další (v řadě již dvanácté) vítězství. (Michael Gottwald)

   
6.11. 10:00 Uherské Hradiště - SG Brno 0:3 (-17,-18,-10)
Komentář:

V sobotu jsme opět nastoupili proti stejnému soupeři ze dne minulého. Zápas tentokrát celou dobu probíhal pod naší taktovkou a nenechali jsme soupeře na pochybách kdo, že je zatím v tabulce bez porážky. Zejména ve třetím setu jsme ukázali, že když chceme a hrajeme s maximálním nasazením, tak má soupeř problém vůbec dostat se na deset bodů v setu. Jedinou kaňkou zápasu bylo zranění Věrky Marešové, které po skákané plachtě podklouzly nohy a narazila si záda. Doufejme, že to nebude vážné a že se co nejdříve zapojí zpět do tréninkového procesu. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek skupina B

7.11. 10:00 SG Brno - Přerov 3:2 (23,16,-13,-17,13)
Komentář:

V neděli pokračoval náš program dvěma zápasy proti silnému soupeři z Přerova. První dva sety jsme soustředěným výkonem dotáhli do vítězného konce. Pak však nastal zkrat a soupeř se nastartoval k velkému trháku, ještě k tomu podpořeného naším velmi špatným příjmem (dostali jsme 19 es za tento zápas). Jako naše spása se ukázala jak silná vůle vyhrát tie break, tak naprosto famózní podpora ze strany rodičů, kteří opravdu vydatně fandili a holky i zejména díky ním každý balón slavili a byla radost sledovat co vše se dělo na hřišti. Tento zápas však byl i pro holky velmi poučný, kdy si opět dokázaly, že dokud rozhodčí neukončí zápas, tak žádný výsledek není nehratelný. (Michael Gottwald)

   
7.11. 14:00 SG Brno - Přerov 3:0 (13,12,16)
Komentář:

Druhý zápas jsme začali po hodinové pauze a nedá se našim děvčatům absolutně nic vytknout. Od prvních míčů na soupeře vlétli a nepřestaly, dokud nebyl konec. Na holkách byla vidět velká chuť ukončit zápas co nejrychleji, protože síly docházely. Za celý víkend jsme tedy opět nepoznali porážku. Máme za sebou tedy druhý velmi náročný víkend, který nás opět velmi potěšil a děvčata tedy na další víkend mají zasloužené volno. (Michael Gottwald)

 

KADETKY:  Extraliga Kadetek skupina B

6.11. 10:00 Havlíčkův Brod
- SG Brno 0:3 (-14,-20,-17)
Komentář:

V sobotu jsme sehrály zápas s extraligovým nováčkem, od začátku jsme mely průběh utkání pod kontrolou, dařily se nám všechny činnosti kromě podání, ale zvláště na bloku jsme dosáhly vysoké úspěšnosti. Soupeře jsme přehrály hlavně kolektivní hrou a vůlí vyhrát. (Barbora Najbrtová)

   
6.11. 14:00 Havlíčkův Brod - SG Brno 0:3 (-10,-12,-15)
Komentář:

Druhý zápas jsme hlavně nesměly polevit, ale myslím si, že to byla jednostranná záležitost. Soupeř díky vlastním chybám nevzdoroval našemu víceméně vyrovnanému a soustředěnému výkonu. Je dobré, že k atmosféře na hřišti pomáhá lavička a naši fanoušci. Určitě soupeř nepatřil mezi ty slabší, ale dokázaly jsme je porazit:). (Barbora Najbrtová)

 

ŽÁKYNĚ - A:  1.liga kadetek skupina B

6.11. 10:00 Mikulova Praha - SG Brno B
3:0 (8,18,20)
Komentář:

 (Marie Kašubová)

   
6.11. 14:00 Mikulova Praha
- SG Brno B
3:1 (10,-23,10,10)
Komentář:

 (Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ - B:  krajský přebor starších žákyň skupina C

6.11. 10:00 KP Brno
- Vyškov B
2:0
Komentář:

Projevilo se zlepšené podání, na které jsme se při tréninku zaměřili. Zlepšil se i příjem, hlavně jsme nastoupili v skoro kompletní sestavě. Vítězíme!!!! (Luboš Uher)

   
6.11. 14:00 Pohořelice - KP Brno 2:0
Komentář:

Opět se ukázalo, že nám dělá problém hrát proti soupeři, který ulívá na druhou i na první. Rozhodlo i podání, které měl soupeř lepší. Prohráváme v koncovkách. (Luboš Uher)

 

ŽÁKYNĚ - B:  krajský přebor kadetek skupina B

7.11. 10:00 KP Brno C
- Břeclav A
0:3 (-15,-9,-11)
Komentář:

Průběh zápasu neodpovídá počtu bodů v setech. Probíhaly dlouhé výměny, kde naše holky celkem slušně zahrály v poli i podání oproti minulým zápasům kazily minimálně. Herně bych chtěl vyzdvihnout standardně vysoký výkon Jiřky Kubešové na všech postech.  Na to aby se dalo napsat, že jsme byli soupeřovi vyrovnaným soupeřem je brzy, ale výkonem mě potěšily i ostatní hráčky. Soupeřkám, některým o dva tři roky starším, o hlavu vyšším jsme důstojně vzdorovali. Naší nejslabší činností se ukázala nahrávka. Takže hodně práce před námi. (Luboš Uher)

7.11. 14:00 KP Brno C - Břeclav A 0:3 (-12,-11,-11)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor starších žákyň 

6.11. 10:00 KP Brno D - Šlapanice
2:1

12:00 KP Brno D - Znojmo-Přímětice 2:1

14:00 KP Brno D - Boskovice 0:2
         2.místo  
Komentář:

První byl zápas proti Znojmu. V  1.setu jsme dělaly hodně nevynucených chyb a projely ho. Ve druhém setu jsme nasadily těžkou přesilu a porazily jsme je celkově 2:1 na sety. Druhý zápas jsme hrály proti Šlapanicím, první set jsme prohrály 25:23. Po smolné koncovce jsme ale druhý set bojovaly naplno a za každou cenu jsme chtěly vyhrát. To se nám taky povedlo. Celkové skóre bylo 2:1 na sety pro nás. Třetí zápas jsme hrály proti Boskovicím, které nevyhrály ani jeden set. V prvním setu se nám moc nedařilo a prohrály jsme ho. Dostaly v něm příležitost i hráčky z lavičky. V druhém setu jsme vystřídaly, abychom to vyhrály, ale to jsme si moc nepomohly. Byly jsme všichni unavení, přesto jsme se snažily vyhrát, to se nám bohužel nepovedlo. V koncovce jsme těsně podlehly soupeřkám z Boskovic. Jinak celkově turnaj byl super a podaly jsme určitě velice dobrý výkon a mooooc jsme se zlepšily. Výsledkově 2.místo je zatím nejlepší umístění. Nutno podotknout, že hrajeme proti starším soupeřům. (Bára Jakubcová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor v minivolejbale

7.11.   KP Brno D - Kuřim
25:5


KP Brno D - KP Brno F
25:0


KP Brno D - ZŠ Milénova "A"
16:14
    KP Brno D  - Třebíč 15:8
    KP Brno D  - Junior Brno
15:9
         3.místo  
Komentář:

Dnes jsme hrály 2. kolo minivolejbalu. V základní skupině jsme hladce porazily Hippo Kuřim 25:5 a VKKP Brno F 25:0. Dál nás čekali kluci ze ZŠ Milénova A, které jsme porazily 16:14 a holky z Třebíče. Vyhrály jsme a probojovaly jsme se do první čtverky. Tam jsme narazily na kluky ze Znojma, myslely jsme si, že je potkáme až ve finále o 1. místo. Porazily nás 15:12 a nás už jen čekal boj o 3. místo. S Juniorem Brno A jsme dotáhly vše do vítězného konce. Výsledek v konkurenci 35 družstev bereme za úspěch. Dnešní turnaj se nám celkem povedl, ale musíme se ještě více sehrát a porazit kluky ze Znojma. (Veronika a Patricia Blahová)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT