7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49.týdne

 Čtyřicátý devátý volejbalový víkend byl napěchovaný řadou kvalitních utkání. Více informací a popis jednotlivých zápasů najdete v tomto článku.

 

 

JUNIORKY - A:  1.liga žen skupina B

3.12. 18:00 SK Opava
- SG Brno 0:3 (-23,-23,-21)
Komentář:

Další z našich soupeřů byla Opava. Která nám dělala problémy především v začátcích jednotlivých setů, ale během jejich průběhu jsme se dostávaly k vlastní hře a tlačily jsme servisem, který nás v napjatých situacích podržel oproti příjmu, ten byl bohužel podprůměrný oproti našemu standardu. Ale v koncích setů jsme byly pozornější, přesnější a agresivnější, něž náš soupeř, což rozhodlo, že jsme dokázaly zvítězit 3:0. (Marie Toufarová)

   
4.12. 10:00 SK Opava - SG Brno 0:3 (-22,-23,-22)
Komentář:

V druhém zápase byly všechny sety poměrně vyrovnané. Na rozdíl od předchozího zápasu jsme však skvěle přihrávaly. Pokaždé jsme si tedy dokázaly udržet mírný bodový náskok a ukončit zápas v pouhých třech setech. Další víkend jsme opět zvládly na jedničku bez prohry a příští týden náš čeká náš Brněnský sok v podobě Univerzity Brno. (Kamila Součková)


JUNIORKY - B:  Extraliga juniorek skupina B

4.12. 10:00 SG Brno - Frýdek-Místek 2:3 (-14,14,-22,22,-11)
Komentář:

Na zápas proti Frýdku-Místku jsme nastoupily v sestavě: Simona Haluzová(N), Nina Bubláková(U), Markéta Štrychová(S), Klára Měřínská(S) ,Kateřina Tichá(B), Michaela Bartoňová(B) a Lucka Kraťochová(L), již v 1.setu střídala Klára Kroupová(N). Začátek zápasu nám utekl, nedařilo se nám jak na příjmu, tak i na útoku a to se také odrazilo na výsledku prvního setu. Druhý set byl přesným opakem, byla tam bojovnost a chuť vyhrát a v tomto duchu pokračoval celý zápas.  V tiebreaku měl víc štěstí soupeř a i přes naši snahu a nasazení nás porazil. (Nina Bubláková)

   
4.12. 14:00 SG Brno - Frýdek-Místek 3:1 (14,-18,14,18)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme nastoupily s touhou vrátit soupeřkám porážku z minulého zápasu. Bojovnost v prvním setu byla známka toho, že nás prohra z předchozího zápasu hodně mrzela a i výsledek tomu pak odpovídal. Spokojeny se snadnou výhrou z prvního setu, jsme začaly polevovat v pozornosti, hromadit vlastní chyby a prohra druhého setu byla na světě. Další sety jsme se plně soustředily na hru,nenechaly Frýdek, aby se rozehrál a dotáhly jsme zápas k zasloužené výhře. (Nina Bubláková)


KADETKY:
  Extraliga kadetek skupina B

2.12. 10:00 SG Brno - Mittal Ostrava
3:0 (17,15,14)
Komentář:

Zápas s Ostravou nás velmi překvapil. Před začátkem zápasu jsme si myslely, že to bude zápas, který se rozhodne až v tie-breaku, ale nakonec jsme vyhrály 3:0. Dařilo se nám podání, příjem i útok. Oproti Ostravě byl náš výkon soustředěný a bojovný. V tomto zápase nám pomohla na síti, v poli a na podání Kamča Součková a Lucka Herbočková. (Klára Uhlířová)

   
2.12. 14:00 SG Brno - Mittal Ostrava 3:0 (19,24,7)
Komentář: Do druhého zápasu jsme nastoupily v pozměněné sestavě, ale náš výkon zůstal pořád vyrovnaný a velmi pozorný. Udržely jsme si dobrý servis, příjem a útok. V každém setu jsme si udělaly náskok a pak jsme hrály ve větší pohodě. Poslední set jsme dokonce vyhrály 25:7. Myslím, že tato výhra je pro nás velmi důležitá, protože i přes kvalitu hráček, které přivezla Ostrava, jsme je na hřišti „nepustily ke slovu“.  (Klára Uhlířová)


KADETKY:  Extraliga kadetek skupina B

4.12. 10:00 PVK Přerov - SG Brno 3:0 (23,16,23)
Komentář:

Do prvního zápasu jsme vstoupily velice nekoncentrovaně. Podvědomě jsme je podcenily a už od začátku jsme každá předváděla špatný výkon. Přehrávala nás hráčka s číslem 15, která nás velice dobře vytloukávala na bloku. Byly pozornější a ve všech činnostech důraznější. Porazily nás našimi chybami. I když jsme dotáhly koncovku prvního setu, nedokázaly jsme se zvednout. (Anna Pospíšilová)

   
4.12. 14:00 PVK Přerov - SG Brno 0:3 (-18,-16,-17)
Komentář: Ve druhém zápase jsme se vzchopily a prohru v prvním zápase jsme jim plně oplatily. Byly jsme důraznější v obraně, na útoku, v poli a nedělaly jsme tolik vynucených chyb. Začaly jsme hrát jako tým a společně jsme zápas dotáhly do vítězného konce. Nejlepší hráčkou obou zápasů byla Kateřina Nálezková.  (Anna Pospíšilová)


ŽÁKYNĚ-A:  Český pohár žákyň - I.skupina

 

   2.místo
Komentář:

 

Druhé moravské kolo ČP rozhodovalo o složení 1. celostátní osmičky. Tedy i o možnosti odehrát více těžších utkání. Toto kolo se děvčatům opravdu vydařilo, a to nejen výsledky. Jediná porážka s prozatímním lídrem poháru byla silně ovlivněna chybou rozhodčího v tiebreaku. I přes tuto skutečnost  jsme nakonec mohly "urvat" první místo, nebýt jednosetového zaváhání s Bílovcem. Důležitější však byla předvedená hra. Nebyla samozřejmě bezchybná, ale snesla vysoké měřítko. Pochvalu zaslouží celé družstvo v čele s kapitánkou Pavlou Vitoulovou. Příjemným překvapením byl výkon Terky Chmelařové, která od čtvrtého utkání musela nahradit s nemocí bojující Lucku Kubíkovou na postu blokařky a Veroniky Bárkové, které podala zatím svůj nejlepší výkon sezóny, stejně jako nahrávačka Klára Střížová. Výsledek druhého kola ČP nás katapultoval do 1. celostátní osmičky ČP. Nakonec ještě připojím veřejné poděkování rodičům Pavlu a Janě Vitoulovým a Marku Novákovi, kteří s námi pravidelně jezdí na všechny akce jako fan klub a vytvářejí děvčatům správnou diváckou kulisu. (Marie Kašubová)
4.12.
  KP Brno A - Opava
2:0
      - Nový Jičín
2:0
      - Prostějov
1:2   

    - Znojmo 2:0
5.12.
    - Bílovec 2:1
      - Přerov
2:0
      -
Lanškroun 2:0

 

ŽÁKYNĚ-B:  Krajský přebor kadetek skupina A

 

5.12. 10:00 KP Brno C - Gym. Šlapanice
0:3 (-9,-3,-13)
Komentář:

Dnes jsme hráli proti Šlapanicím. Na začátku prvního zápasu jsme byly plné života a odhodlání jim to natřít, ale postupem času a přibýváním bodů na straně soupeře, jsme do toho nedávaly skoro nic. Nebyly jsme schopni přijmout a s nahrávkou to taky nebylo moc fajn. Podání tak hrozný nebylo, ale že by to byla nějaká bomba, tak to se říct opravdu nedá. První i druhý zápas tak skončil 3:0 pro Šlapanice, ale nebyly jsme zklamaný. Jsou to prostě kadetky a ty hrajeme, abychom si potrénovaly. (Pospíšilová Tereza)

   
5.12. 14:00 KP Brno C - Gym. Šlapanice 0:3 (-11,-3,-15)
Komentář:

1.set: Po prvním zápase jsme si ještě ujasňovaly postavení a v 1.setu nám to už bylo jasnější a tím jsme i líp hrály. Jejich silnějším podáním a naším slabým příjmem jsme zase ztratily nejvíc bodů, ale ostatní hra v poli byla lepší než minule. Tento set jsme prohrály. 2.set: Další set jsme pěkně začaly a ze začátku jsme se jich držely a dokonce jsme i chvíli vedly. Celkově byl tento set lepší než ty předchozí, ale stejně potom protihráčky přidaly a zvítězily. 3.set: Tenhle set se mi líbil nejvíc a i přesto, že jsme prohrály, se snažily úplně všichny a hrály jsme výborně. Tím, že nám bylo jasné postavení v poli, které bylo dnes naším největším problémem, se o hodně zlepšila naše hra. Musím říct, že jsme se celkově zlepšily ve hře v poli (vybírání, nahrávka, smeč), ale pořád nám dělá problém příjem. Moc mně překvapila Klárka Miholová, která byla dnes poprvé nahrávačka a hrála skvěle. Jsem taky ráda, že se v tomto zápase vystřídaly na hřišti všechny hráčky. Tento zápas byl pro nás všechny velkou zkušeností, které musíme využít. (Zahálková Tereza)


ŽÁKYNĚ-D:  Jm pohár 7.tříd skupina I. 

5.12. 10:00 KP Brno D - Volejbal Brno
2:1


KP Brno D - Novolíšeňská A
2:0


KP BrnoD - Zmojmo
1:2
         2.místo  
Komentář:
Dnes jsme hrály 3.kolo P7T. Naším prvním soupeřem byli kluci ze ZŠ Milenové(Volejbal Brno). Ve třetím setu jsme vyhrály a čekal nás další zápas proti Novolíšeňské. Výhru z minulých kol jsme i ve značně kombinované sestavě jasně obhájily a moc míčů soupeřkám nedovolily. Poslední zápas byl proti klukům ze Znojma, kteří všechny předchozí turnaje jasně vyhráli. Daly jsme do zápasu vše a prohrály až ve třetím setu těsně o dva body. Myslím, že v tomto zápase jsme i přes prohru hrály velmi dobře. (Kristýna Pavlovská)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT