7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3.týdne

 Mládežnické extraligy mají za sebou dlouhodobou část soutěže. Juniorky v ní obsadily 2.místo a kadetky 1.místo. V této části extraligy probíhaly boje mezi českými týmy v jedné a mezi moravskými týmy ve druhé skupině. Každý tým absolvoval s jedním soupeřem čtyři utkání, dva doma a dva venku. Dlouhodobá část byla z hlediska umístění velmi důležitá, protože týmy, které se ve skupinách umístí na čtvrtých nebo horších místech, již nemají možnost promluvit do bojů o medaile.

První tři týmy z každé skupiny postupují do bojů o 1. až 6. místo. V juniorkách se kromě pražského Olympu a Přerova jedná o týmy SG Plzeň, VK Madeta České Budějovice, VK KP Brno a ostravský Mittal. V kadetkách kromě Olympu a SG Brno postoupily do první šestky týmy VK Madeta České Budějovice, Španielka Řepy, Mittal Ostrava a PVK Přerov Precheza.

Ve druhé části se české týmy utkají čtyřikrát proti moravským týmům, opět dvakrát doma a dvakrát venku. Výsledky z dlouhodobé části se započítávají. První čtyřka po druhé části si zahraje o titul, týmy na pátém až osmém místě budou hrát o konečné umístění, devátý a desátý tým po druhé části v extralize končí, jedenáctý a dvanáctý bude hrát baráž o extraligu s týmem I. ligy. Třináctý a čtrnáctý celek extraligu opouští.


JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek skupina B

23.1.10:00PVK Přerov-SG Brno 3:0 (16,21,21)
Komentář:

V prvním zápase se nám nedařilo naprosto nic. Soupeř byl ve všech činnostech nad námi. Odešla nám přihrávka, a to zejména u libera, které se muselo poroučet ze hry a hrálo se bez ní. Tím pádem byly na hřišti všechny 4 smečařky. Maiki s Luny dobře zastoupily na postu blokařek, kde se alespoň trošku dařilo, ale stejně to nepomohlo a nedokázaly jsme se dostat nad soupeře. (Tereza Jiroušková a Lucie Herbočková)

  
23.1.13:00PVK Přerov-SG Brno1:3 (-18,-24,15,-11)
Komentář:

Do druhého zápasu jsme šly rozhodně s větším nasazením a taky to tak vypadalo. Byly jsme hodně nad soupeřkami s vyjímkou jednoho setu, kdy se nám nedařila přihrávka, a proto jsme nemohly řádně zaútočit. Více se nám dařilo v obraně, a to zejména zásluhou tvrdého servisu, jenž soupeřky nebyly schopny přihrát. Nejvíce se vynikala Věrka Marešová, která hrála na postu univerzála, a potvrdila tak výborný výkon z prvního zápasu, který s klidem sobě vlastním odehrála na blokařském postu. (Tereza Jiroušková a Lucie Herbočková)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek skupina B

22.1.10:00SG Brno-Jiskra H.Brod3:1 (27,19,-20,17)
Komentář:

První set byl chaotický a nesoustředěný. Chyběla komunikace na obraně a díky tomu bylo dost problémů v poli. Bylo tu hodně zbytečných chyb, kterých HB využil. Ve čtvrtém setu jsme se zvedli a překonali krizi, se kterou jsme zápas začínali. (Sába Menšíková)

  
22.1.13:00SG Brno-Jiskra H.Brod3:0 (22,13,14)
Komentář:

Druhý zápas už byl o něco lepší než první. Zlepšilo se podání, což byla v tomhle zápase největší zbraň. Dobře jsme bránili na síti a nedovolili HB naplno zaútočit. Zlepšila se obrana v poli a komunikace. (Sába Menšíková)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek skupina B

22.1.10:00KP Brno B-DDM Brno
3:0 (26,23,17)
22.1.12:00KP Brno B-DDM Brno 3:1 (10,-22,21,19)
Komentář:
Obě utkání probíhala ve stejném duchu. Bez jiskry, herní invence, s řadou chyb, prostě nezáživný volejbal. Vyjma prvního setu druhého utkání jsme se velmi rychle přizpůsobily hře soupeře. Naší největší slabinou se překvapivě stal servis, na tomto poli nejhorší výkon za celou sezónu. Platí to především o prvním utkání -  17 zkažených a pouze 6 bodových servisů. Něco pozitivního přece jen lze konstatovat - o proti minulému dvojzápasu došlo k výraznému zlepšení resp. četnosti útoku středových hráček. Nejen četnosti, ale i úspěšnosti - v prvním utkání z 35 bodových smečů jde 13 na vrub blokařek, ve druhém ze 37 osm složených útoků. Vítězství sice těší, ale výkon družstva není v novém roce zatím optimální . (Marie Kašubová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor žákyň - skupina I.

22.1.10:00KP Brno B-Šlapanice
0:2


KP Brno B-Boskovice
1:2


KP Brno B-Znojmo
1:2
     4.místo 
Komentář:
Žákyně "D" vydaly do Boskovic na 6. kolo Krajského přeboru starších žákyň. Tentokrát ve velmi provizorní sestavě a bez 3hráček základní sestavy. První utkání proti Znojmu bylo ve všech herních činnostech velmi vyrovnané. Bohužel koncovka tie-breaku vyšla lépe soupeřkám a nejtěsnějším rozdílem 15:13 vyhrály holky ze Znojma. Druhý zápas proti Šlapanicím nám vůbec nevyšel. V oslabené sestavě jsme na velmi dobře hrající Šlapanice nestačili v žádné činnosti. Naopak pochvalu zaslouží hráčky za bojovnost a předvedený výkon v utkání proti Boskovicím. Bohužel rozhodující třetí set nám utekl opět v koncovce 12:15. Celkově 4.místo a sestup do druhé čtverky. (Václav Starý)

 

ŽÁKYNĚ-D:  Krajský přebor žen II.třídy skupina B

23.1.10:00Sokol Šlapanice B
-KP Brno B1:3 (-19,20,-20,-12)
23.1.13:00Sokol Šlapanice B-KP Brno B2:3 (21,18,-19,-24,-13)
Komentář:

Dnes 23.1 jsme hrály Krajský přebor žen 2.třídy.  Tento zápas jsme hrály místo juniorek B, které tuto soutěž jasně vedou.  Naše družstvo bylo oslabeno o tři hráčky základní sestavy, a proto s námi hrály tři holky z „Áčka“ žákyň (Pája, Maty a Johy).  Když nás soupeř před zápasem při rozcvičování viděl, ptal se, jestli je ve správné tělocvičně a pak se hodně usmíval.  První set jsme vyhrály a ukázalo se, že i proti ženám se dá hrát. Úsměv na tvářích soupeřek rychle zmizel. Po velmi dobrém výkonu jsme první zápas vyhrály 3:1 na sety.  Hlavně poslední set, kdy soupeř uhrál jen 12 bodů byl výborný.  První dva sety druhého zápasu nás soupeř přehrál zkušeností a tvrdým útokem a oba sety jsme prohrály. Hlavně jejich vysoká hráčka nám dělala problémy. Od třetího setu jsme opět zabraly a soupeře donutily k chybám a zápas otočily. Hlavně Pája a Maty po dobrých nahrávkách dobře a úspěšně útočily. Dramatická koncovka čtvrtého setu, který jsme vyhrály 26:24, nás hodně povzbudila.  Pátý set jsme vyhrály 15:13 a slavily hodně nečekané dvě vítězství! Všechny  jsme byly moc spokojené a juniorkám B jsem udržely první místo v tabulce bez prohry. (Kristýna Pavlovská)

 

ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor žákyň - skupina III.

22.1.10:00KP Brno A-Novolíšeňská B
2:0


KP Brno A -Vyškov A
1:2


KP Brno A-DDM Hippo Kuřim
2:1
     2.místo 
Komentář:

1: zápas Novolíšenská. Nastoupili jsme asi proti nejslabšímu soupeři, nad kterým jsme rychle vyhráli.

2. zápas Vyškov A. Druhý zápas se nám moc nedařilo. Byl to asi nejsilnější soupeř. Nebyli jsme schopné dát podání, a když jsme ho dali měli jsme přešlap. Tento set jsme prohráli. Další set jsme se vyhecovali k dobrému výkonu a vyhráli jsme. Bohužel poslední zápas zase nedopadl pro nás dobře a celkový zápas jsme prohráli.

3. zápas DDM HIPPO Kuřim. Poslední zápas jsme se vzchopili, až na druhý set, ve kterém jsme měli výpadek a vyhráli jsme. Nejvíc mě potěšila Kamča, která byla nahravačka a poprala se s tímto postem velmi dobře. Celkově jsme hráli celkem dobře. A v některých momentech to vypadalo jako hra.  

(Jiřka Kubešová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  Krajský přebor kadetek skupina II.

23.1.10:00KP Brno C-Junior Brno B3:2
23.1.13:00KP Brno C-Junior Brno B3:1
Komentář:

V neděli, 23. ledna jsme hráli proti Novolíšeňské. Protože jsme hráli soutěž kadetek, kde se hraje na 3 vítězné sety, byly oba dva zápasy velice náročné. V prvním zápase nahrávala Kamča Paulíková a Kristýna Fraňková. Podání se nám až na některé nepovedené pokusy dařilo, příjem také nebyl nejhorší a útok, který s přehledem ovládla Jiřka Kubešová, nám zajistil většinu bodů. Tento zápas jsme hráli na pět setů a zvítězili jsme. Do druhého zápasu jsme nastupovali už přece jenom více unavené a tak to vypadalo místy i ve hře. Za nahrávačku Kamču nastoupila Jana Furková a za unavenou Dádu Absolonovu šla sbírat cenné zkušenosti Šarlota Feglová. Po ne moc vydařeném začátku jsme 1. set vyhráli, a tak i 3. a 4. set. Myslím, že po velice dlouhé pauze jsme hráli velice slušně a s přehledem. (Tereza Pospíšilová)

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT