7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 6.týdne

 Juniorky A postupují v první lize žen do semifinále. Kadetky a juniorky se představily v sérii utkání na pražském Olympu, ze čtyř utkání dokázaly pouze juniorky jednou zvítězit. Juniorky B vedou tabulku krajského přeboru žen bez jediné porážky. Další výsledky naleznete níže.
 
 

 

 

JUNIORKY - A:  1.liga žen čtvrtfinále

10.2. 19:00 SG Brno - Univerzita Brno 3:0 (14,13,17)
Komentář:

V nezvyklém čtvrtečním termínu jsme vstoupili do vyřazovacích bojů 1.ligy žen. Naším soupeřem nebyl nikdo jiný než Univerzita, jeden z mála týmů, který nám vždy dělá problémy. Toto utkání sice slibovalo velký a vyrovnaný boj, ale naše děvčata neponechala nic náhodě a zejména díky výbornému servisu soupeře téměř nepustila do zápasu. Velkou měrou se na dobrém výkonu podepsala na náhře hrající Verča Nálezková v kombinaci s Máří Toufarovou, která ničila soupeřky svou tvrdou smečí. První zápas jsme tedy zvládli na jedničku a uvidíme, co přinese druhý. (Michael Gottwald)

   
11.2. 17:00 SG Brno - Univerzita Brno 3:0 (12,18,20)
Komentář:

V pátečním odpoledni jsme nastoupili ke druhému zápasu playoff. Zápas se nijak moc nelišil od zápasu čtvrtečního. Univerzita tentokráte na nás vůbec nemohla najít recept a tak děvčata klidným a rozhodným výkonem rozhodla o nejrychlejší možné výhře a zajistila si postup do další fáze playoff. Vstup do playoff jsme zvládli bravurně a doufejme a přejme jim hodně štěstí do další fáze, kde jako soupeř se proti nám postaví nevyzpytatelný celek TJ Nový Jičín. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek skupina I.

12.2. 19:00 Olymp Praha
- SG Brno 2:3 (18,13,-21,-18,-7)
Komentář:

Zápas pro nás začal naprosto tragicky, nedařilo se vůbec nic od servisu přes nahrávku a smečí konče. A tak jsme zakrátko prohrávaly 2:0, kdy nás soupeřky naprosto smázly. Do třetího setu jsme, ale nastoupily s tím, že nemáme co ztratit a že s ostudou odejít nechceme. Najednou jsme do všeho šly s mnohem větší vervou a nadšením. Dostaly jsme se do takové herní euforie, že Olympačky s naší hrou již nezvládly držet krok. Vítězství 3:2 je pro nás velmi cenné, neboť jsme dokázaly vyhrát vlastně již prohraný zápas. Pochvalu si zaslouží všichni, ale nejvíc asi Kiki a Kamča, které se svojí úlohou smečařek popraly vskutku bravurně. (Veronika Nálezková)

   
13.2. 12:00 Olymp Praha - SG Brno 3:0 (21,23,18)
Komentář:

Nastoupily jsme s odhodláním zabojovat stejně jako v sobotu a odvézt si dvě vítězství. První i druhý set jsme se s Olympem držely a bojovaly o každý bod, bohužel v koncovkách se vždy dostavila krize, na všech byla vidět únava z předešlých třech odehraných zápasů. Olymp nás přehrál hlavně hrou v poli, kdy se našim smečařkám nedařilo prosazovat. V klíčových momentech jsme si potom pořádně nepřihrály a Olymp šel do koncovek s výhodou. Ve třetím setu jsme již pak nenašli sílu k vyrovnanému boji. Tentokrát byl Olymp lepší. (Veronika Nálezková)

 

JUNIORKY - B:  Krajský přebor žen II.třídy skupina B

12.2. 10:00 TJ Sokol Újezd u Brna - SG Brno B 0:3 (-16,-10,-17)
Komentář:

Eso. Eso Eso Eso Eso Eso Eso Eso Eso......takto probíhal první zápas a i když to nevypadá, tak například první set jsme vedli už 23:6 a jen proto, že děvčata usnula na vavřínech to nebyl debakl pro soupeře. Tento zápas tedy naprosto rozhodl náš servis, kdy nebylo jediné hráčky, která by nedala aspoň jedno eso. (Michael Gottwald)

   
12.2. 13:00 TJ Sokol Újezd u Brna - SG Brno B
1:3 (21,-17,-18,-18)
Komentář:

V prvním setu jsme polevili v koncentraci a soupeř toho hned využil. Další sety jsme se zvládli vrátit k naší nátlakové hře a soupeř najednou neměl co proti nám postavit. (Michael Gottwald)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek skupina I.

12.2. 17:00 Olymp Praha
- SG Brno 3:1 (20,-10,16,15)
Komentář: Do zápasu jsme šly s přesvědčením, že my jsme Brno a porazit Prahu půjde lehce. Když Praha ale začala útočit hned od začátku a nám se nepovedlo pár balónů naše nálada upadla a nedokázaly jsme se z toho dostatečně zvednout. To, že jsme na ně ale měly, byl ukázkou druhý set, ve kterém jsme Prahu totálně přejely. Hodně jsme kazily servis a neskládaly jsme útok. (Simona Holečková)
   
13.2. 10:00 Olymp Praha - SG Brno 3:1 (23,17,-23,10)
Komentář:
 Hrály jsme v pozměněné sestavě, ale hra se mi zdála lepší. Po pár chybách jsme se ale zase vezly na nepříznivé vlně. Bojovného ducha do hřiště vnesla Žanda. Bohužel to ale nestačilo na hlučnou atmosféru haly, ani na najetého soupeře. (Simona Holečková)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek skupina B

12.2. 10:00 Hradec Králové
- SG Brno B 3:2 (-23,-21,16,21,13)
Komentář:

Do Hradce jsme jely za účelem vyhrát a myslím, že každá z nás věděla, že to tak bude. Na hřiště jsme dorazily se skluzem a byly jsme v nervu, pořádně nerozcvičení atd. V prvních dvou vítězných setech jsme sice nepředváděly standardní výkon, ale na soupeře to stačilo. Do třetího jsme šly s tím, že to potvrdíme, ale všechno se otočilo. Častý kažení servisu, umístěný ulívky od soupeře, který za boha nikdo nevzal, nevykryty míče od bloku, špatně přitažený, strašný nahrávky... Odehranému výsledku, dle mého názoru, napomohly z velké části i ne zrovna nejlepší zdravotní stavy hráček. Ani v tie-braku jsme se nedokázaly kousnout a zápas dopadl 3:2 pro HK. (Klára Střížová)

   
12.2. 13:00 Hradec Králové - SG Brno B 3:1 (-21,19,17,18)
Komentář:

Druhý zápas jsme prohrály 3:1. Myslím, že jsme dělaly spousty zbytečných a blbých chyb, které nám braly body. Přišlo mi, že jsme byly i unavené, takže už se nám moc nechtělo. První set, který jsme vyhrály byl dobrý, udělaly jsme si náskok a celkem jsme plnily to, co se nám řeklo. Ty další tři sety byly špatné, ulívky nám tam padaly jako hrušky. A nevětší náš problém byl servis. Nejlepší hráčky byly asi Maty a Vitoul. (Tereza Chmelařová)

 

ŽÁKYNĚ-B:  Krajský přebor kadetek skupina II.


12.2. 10:00 DDM Kuřim A
- VK KP Brno C
3:0 (14,7,6)
Komentář:

Moc nám to nešlo. Začali jsme v sestavě: Miholová,Pospíšilová,Feglová,Fraňková,Jiříkovská,Paulíková. Paulíková a Fraňková byly nahrávačky. Celkem nám to s těma nahrávačkama šlo. Hlavně jsme měli problém vybírat míče. (Šárlota Feglová)

   
12.2. 13:00 DDM Kuřim A - VK KP Brno C 3:0 (7,9,15)
Komentář:

Druhý zápas jsme také prohráli. Dobře jsme smečovali ale podání nám moc nešlo. Několikrát jsme vybrali hodně těžké míče. Na bloku to šlo hlavně Káji Tiokové. Soupeřky nás porazili hlavně proto, že jsme nezvládali vybírat míče a pak si je hezky nahrát. (Šárlota Feglová)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT