7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7.týdne

  V uplynulém víkendu svedly kadetky boj o první příčku v extralize. Soupeřem jim byla českobudějovická Madeta a po vyrovnané bitvě, každé z družstev získalo po jednom vítězství. Juniorky A vyhrály obě utkání a jsou na prvním místě extraligy juniorek. Také juniorky B vévodí tabulce krajského přeboru žen, kde ještě neokusily hořkost porážky. Žákyně D splnily cíl trenéra a vrátily se do první skupiny krajského přeboru žákyň.

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek skupina I.

18.2. 17:00 SG Brno - České Budějovice 3:1 (9,20,-19,20)
Komentář: Tento pátek nás čekal celek Českých Budějovic. První set byl kompletně v naší režii a soupeř se nezmohl na žádný odpor. Všichni kdo si mysleli, že to tím pádem bude rychlé se velmi mýlili. V dalším setu si totiž soupeř vypracoval náskok už 17:11, ale naše děvčata zabojovala a i druhý set si nechala připsat na své konto. Třetí měl podobný průběh jako set druhý, s tím rozdílem, že tentokrát však soupeř udržel slibné vedení. Ve čtvrtém setu se už diváci málem chystali na tie-break avšak skvostným servisem Markéty Teichmanové se jazýček vah a tím pádem i vítězství v zápase přiklonilo na naši stranu. (Michael Gottwald)
   
19.2. 10:00 SG Brno - České Budějovice 3:0 (13,22,8)
Komentář:
 V sobotu jsme pokračovali ve dvojutkání proti celku Madety. Kdo čekal podobný vyrovnaný průběh, jako v pátek musel být zklamán výkonem hostujícího družstva, protože to nastoupilo na hřiště s tak velkým respektem a strachem, že pokud naše hráčky neudělaly nevynucenou chybu bylo téměř nad jejich síly získat bod. Nutno podotknou, že naše děvčata hrála báječně a hlavně s velkou soustředěností a zejména servis byl naší královskou disciplínou. Papírové předpoklady tedy splněny a tak hurá do přípravy na celek Nového Jičína příští víkend v semifinále 1.ligy žen. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - B:  Krajský přebor žen II.třídy skupina B

20.2. 10:00 SG Brno B - Hodonín 3:0
20.2. 13:00 SG Brno B - Hodonín 3:2
Komentář:

V neděli pokračovaly juniorky "B" na své cestě k vítězství v celé soutěži. Tentokrát přijely soupeřky z Hodonína. V 1. utkání naše juniorky podaly dostatečný výkon a hladce vyhrály 3:0. Ve druhém utkání začal soupeř převyšovat především bojovnou hrou v poli. Nedařilo se skládat míče a první dva sety vyzněly v koncovkách vždy pro Hodonín. Potom ale na sebe vzala útočnou činnost Kristýna Řiháková a utkání otočila na 3:2. (Václav Starý)

 

KADETKY:  Extraliga kadetek skupina I.

18.2. 19:00 SG Brno - České Budějovice 3:2 (22,-22,-24,18,8)
Komentář:

1. Do prvního zápasu jsme nastoupily jinak než obvykle, ale nemělo to žádný vliv na naši hru a první set jsme vyhrály. V dalším setu jsme bohužel udělaly příliš mnoho chyb v obraně a tento set prohrály. Ve třetím následovalo to stejné jak ve druhém. Do čtvrtého setu jsme šly bojovně naladěny, což pomohlo naší hře a set jsme vyhrály. V tie-breaku jsme se na počátku nechaly soupeřem zaskočit, ale od stavu 3:7 jsme soupeři povolily pouze jeden bod a tie-break jsme vyhrály 15:8. Hrály jsme dobře a hlavně bojovně. Největší zbraní v rozhodujícím setu byl servis Terky Vorlové a hra na síti  Kamči Součkové. (Klára Uhlířová)

   
19.2. 10:00 SG Brno - České Budějovice 2:3 (-17,22,-19,22,-8)
Komentář:
 2. Do druhého zápasu jsme nastoupily v pozměněné sestavě. S našim výkonem to bylo jako na houpačce. První set jsme prohrály a druhý zase vyhrály. Ve třetím setu jsme sice dohnaly ztrátu, ale to nám opět nestačilo k vítězství. Ve čtvrtém setu jsme se po nepříznivém vývoji na začátku, když jsme prohrávaly 0:4, zvedly a začaly „makat“ a po boji jsem tento set vyhrály. Do tie-breku jsem šli bojovně a chtěly jsme vyhrát stejně jako včera. Bohužel jsme hned na začátku nepoložily ani jeden balon a najednou jsme prohrávaly 0:6. Zkusily jsme ještě zabojovat, ale to stačilo jen k osmi bodům. Pak následovalo několik zbytečně zkažených servisů a chyb na přihrávce. Nakonec jsme prohrály 8:15. (Klára Uhlířová)

 

ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor kadetek skupina II.

19.2. 10:00 KP Brno C
- DDM Brno B 3:2 (-19,14,30,-21,11)
19.2. 13:00 KP Brno C - DDM Brno B 3:2 (-21,20,-21,23,9)
Komentář:

Dnešní zápas byl proti Kadetkám DDM Brno začátek hry byl v 10:00 a skončily jsme v 15:20, všechny zápasy jsme vyhrály bezkonkurenčně. Chtěla bych velice pochválit Šarlotu Feglovu, která byla nahrávačkou. Velmi se nám zápasy líbily, zahrály si i hráčky, které moc často nehrají "Kristýna Hlavníčková." Pan trenér Hoblík měl z nás radost! Napravily jsme si Sobotní zápas a to pro náš tým znamenalo hodně ! (Claudie Absolonová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor žákyň - skupina II.

19.2. 10:00 KP Brno B - Břeclav
2:0


KP Brno B - Novolíšeňská
2:0


KP Brno B - Vyškov
1:2
         1.místo  
Komentář:
V sobotu 19.2.2011 jsme hrály 7. kolo krajského přeboru. Našim cílem bylo zvítězit a postoupit zpět do první skupiny a to se nám podařilo. První zápas jsme hrály proti Břeclavi. Občas nám sice dělalo problém jejich tvrdé podání, ale i přes to jsme je porazily 2:0 na sety. Druhý zápas jsme hrály proti Novolíšeňské, ten jsme taky vyhrály 2:0.Třetí zápas jsme částečně podcenily a proto jsme prohrály v tiebreaku. Myslím, že se nám docela dařilo. (Daniela Resová)

 

ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor žákyň - skupina III.

19.2. 10:00 KP Brno A - Hippo Kuřim
0:2


KP Brno A
- DDM Brno B
0:2


KP Brno A
- Slovan Ivančice
1:2
         4.místo  
Komentář:
Dnešní zápasy jsme hrály proti DDM Hippo Kuřim, DDM Brno B a proti Ivančicím. První zápas jsme hrály v 9:00 proti Kuřimi, tento zápas jsme prohrály 2x a 2 set byl skoro nerozhodně 25:23, přestaly jsme úplně hrát. Měly jsme mezery v podání a přijmu, které jsme zanedlouho zlepšily v "2" setu. Tento zápas se mi velmi líbil. Poté jsme hrály s DDM Brno B v "10:00" tento zápas jsme opět prohrály z tohoto důvodu: špatná náhra, mizerné podání, moc jsme se nesoustředily! Byl to slabý soupeř od kterého jsme se nechaly porazit a vyprovokovat!! Naše holky velmi bojovaly, musím pochválit Kamču a Janču za krásné nahrávání. Poslední soupeř byly Ivančice v "12:40" bylo to nerozhodně 1:1 a poté jsme hrály na vítězný "set ", který jsme opět prohrály. Tyto soupeřky byly pod naší úroveň víc se to nedá komentovat, měly jsme špatný den a chyběly nám hráčky. Vzaly jsme si ponaučení a příště vyhrajeme. . (Claudie Absolonová)

 


foto: Ondra Driml


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT