7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 8.týdne

 Družstvo juniorek A nekompromisně kráčí vyřazovacími boji první ligy žen. O víkendu, dvakrát porazily Nový Jičín a zajistily si tak postup do finále druhé nejvyšší soutěže. Gratulujeme a přejeme jim hodně štěstí a dobrou hru ve finále, kde se potkají s družstvem Nusle Praha.

JUNIORKY - A:  semifinále 1.ligy žen

25.2. 19:00 SG Brno - Nový Jičín 3:2 (19,-20,20,-23,5)
Komentář: Jde se boje o finále 1.ligy žen. Proti nám se na hřiště postavil nám velmi dobře známý celek Nového Jičína a my věděli, že tento zápas nebude žádná brnkačka. A boj to byl. Naším největším problémem byla přihrávka a pak zejména soustředěnost na útoku. Díky chvílemi velmi nestabilní přihrávce to Kamča Součková, hrající na náhře, neměla ani trochu jednoduché a byl to pro ni chvílemi opravdu křest ohněm. Naštěstí to zvládla a i s přispěním Verčy Nálezkové, která tentokrát musela prostřídávat kvůli nepříjemnému zánětu na palci u nohy. Došlo se do tie-breaku, kde se jasně projevila fyzická připravenost našich svěřenkyň, a my jsme neměli problém a okamžitě se ujali vedení 7:0. První vlaštovka je tedy naše a my mohli jít na kutě s vidinou postupu do finále ligy. (Michael Gottwald)
   
26.2. 10:00 SG Brno - Nový Jičín 3:0 (21,14,21)
Komentář:
 V téměř mrazivém sobotním ránu jsme nastoupili ke druhému utkání semifinále. Kdo očekával vyrovnanou bitvu, jaká se odehrála den předchozí byl zřejmě zklamán. Soupeř zřejmě nestihl dobít si "baterie" na další den a naše svěřenkyně ho od začátku až do konce válcovaly s vidinou jasného postupu do finále. Nebyla téměř činnost ve které bychom nebyli nad soupeřem a i výkon, ne tak dlouho nahrávající, Kamči byl tentokrát velmi dobrý a tím pádem jsme po zápase mohli oslavit postup do finále 1.ligy žen, kde na nás čeká celek Sokol Nusle. Hrajeme za 14 dní a tak vás vyzýváme, najděte si cestu na náš páteční zápas a pořádně nám zafanděte. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - B:  Krajský přebor žen II.třídy skupina B

26.2. 10:00 SG Brno B - Orel Řečkovice 3:0 (10,16,18)
26.2. 13:00 SG Brno B - Orel Řečkovice 3:1 (10,-23,21,17)
Komentář:

(Václav Starý)

 

ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor kadetek skupina II.

27.2. 10:00 Sokol Husovice A
- KP Brno C 3:1 (-22,15,17,14)
27.2. 13:00 Sokol Husovice A
- KP Brno C 3:1 (-16,9,17,11)
Komentář:

 Pro nedostatek hráček. (nemoc a hory) jsme požádaly o výpomoc z "Déčka": Pacinu, Verču, Hanu, Lucku. Jsou to holky šikovný, snažily, nahrály nám body, ale na výhru to nestačilo. Oba zápasy se odvíjely podobně. Po vyhraném prvním setu, po takřka bezchybném výkonu, tvrdém podání, přišel v dalším setu útlum, zhoršila se přihrávka, kazily jsme podání a bylo po zápase. Určitě si příštím zápasem tuhle prohru napravíme! (Claudie Absolonová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český pohár žákyň - I.skupina 25.-27.2.

  4 .místo
Komentář:

 

V pátek přijelo devět vytrénovaných brněnských žákyň do Bílovce na Český pohár. Tento den jsme hrály dvě utkání. Nebyla zrovna nejúspěšnější díky zbytečným chybám, ale dokázaly jsme se z nich vzpamatovat a dotáhnout alespoň jeden zápas do vítězného konce. Co se týče soboty, byl to jeden z nejlepších výkonů našeho družstva. Nastupovaly jsme s obrovskou chutí a vervou, a díky tomu se nám také dařilo a vyhrály jsme všechna tři utkání. Chyby se samozřejmě našly, ale ty dělá každý. V neděli náš výkon ale trochu klesl. Nehrály jsme už s takovou bojovností a asi díky tomu jsme obě utkání prohrály. Zápasy také vypadaly asi i podle toho jak vypadalo naše rozcvičování. Nicméně skončily jsme na průběžném bramborovém čtvrtém místě a za dva týdny budeme bojovat o postup do finále na republiku. (družstvo žákyň “A“)

  KP Brno A - Prostějov
2:0
      - Lanškroun
2:1
      - Kralupy
2:0   

    - Bílovec 2:0

    - Plzeň 0:2
      - Olymp
1:2
      -
Liberec 0:2

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT