7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9.týdne

 Juniorky A dvakrát zvítězily v Plzni a při zaváhání Olympu v Ostravě si upevnili první příčku v extralize juniorek. Kadetky po dvou porážkách v Prze klesly v tabulce na třetí místo.

 

 

 

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek skupina I.

5.3. 19:00 VŠ Plzeň
- SG Brno 1:3 (-14,17,-22,-22)
Komentář: V sobotu jsme vyrazili na zápas do vzdálené Plzně. Všichni očekávali povinné vítězství, které se nakonec dostavilo. Ovšem cesta k němu nebyla zdaleka lehká. Spíš takové prodírání trnitým keřem. Na hřišti se postupem času vystřídaly všechny hráčky. Plzeň kladla odpor, kde mohla a naše hráčky kladly odpor zejména trenérům svým houpavým výkonem. Naštěstí se v koncovkách dvou posledních setů projevila naše větší zkušenost a soupeřky nezvládaly již klásti odpor. Pochválitelný výkon předvedla na liberu dobře hrající Martina Jansová, na smeči zaskakující Kamila Součková a v útoku se velmi pěkně prezentovala Markéta Štrychová. Sobotní povinnost tedy splněna a hurá na kutě do dne dalšího. (Michael Gottwald)
   
6.3. 10:00 VŠ Plzeň - SG Brno 0:3 (-22,-25,-20)
Komentář:
Nedělního mrazivého rána jsme nastoupili opět proti soupeři Plzně. Začátek zápasu naznačoval lehký průběh, který ovšem zkomplikovala často odtažená přihrávka. A samy jsme si zapříčinily špatné výchozí situace pro zakončení balonů. I přes tyto nepříjemnosti jsme na síti odvedly vyrovnaný a soustředěný výkon. Agresivita našich smečařek a pevnost bloků nás držela nad soupeřem, zvláště se dařilo Veronice Šnellyové na postu univerzálky. A jistota úspěšného servisu, i když nepřesně umístěného, nám napomohla ke konečnému vítězství bez ztráty setu. (Marie Toufarová)

 


KADETKY:  Extraliga kadetek skupina I.

5.3. 19:00 Španielka - SG Brno 3:0 (21,21,23)
Komentář:
Zápas nezačal moc dobře, soupeř nás přehrával herně, ale i projevem. Nešel nám příjem ani jsme nedokázaly složit balony a vždy jsme se zvedly až ke konci, když jsme začaly skládat, ale nedotáhly jsme to až do konce. Šly jsme s výkonem dolů a nedokázaly jsme se z toho dostat. (Klára Langová)
   
6.3. 10:00 Španielka - SG Brno 3:1 (19,-28,18,23)
Komentář:
Druhý zápas začal dobře, ale soupeř nás přehrál svou houževnatostí a bojovností, lépe servíroval. Hru jsme si prohrály svou nedůrazností, neodhodlaností a neplněním herních činností. (Klára Langová)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek skupina B

5.3. 10:00 Demlova Jihlava
- SG Brno B 1:3 (18,-20,-22,-17)
Komentář:

Začáteční set prvního utkání, jsme díky nedůslednosti prohrály. Neplnily jsme, co jsme měly a doplatily na to. V dalších setech jsme se naštěstí vzpamatovaly a dotáhly to k výhře. Naše největší slabina byly bloky, a přítah. Náhry byly taky dost slabý, ale díkybohu to holky skládaly a uhrávaly i tak. Daleko víc jsme používaly úlivky jako útočný úder, což se tak často nevidí. Umíme hrát i lepší volejbal, ale stačilo se dostat na vlnu a soupeř kazil sám. Všichni jsme rádi, že jsme splnily úkol VYHRÁT :-). (Klára Střížová)

   
5.3. 13:00 Demlova Jihlava - SG Brno B 2:3 (-23,-19,20,19,-12)
Komentář:

V druhém zápase se změnily hráčky a za hráčky v základu tak nastoupily hráčky z lavičky. 1. + 2. set jsme ještě udržely pozornost, soupeře drtily servisem a skládaly jsme balony. V dalších setech jsme však už byly unavené a zbytečně jsme chybovaly. Našimi chybami jsme se dostaly až do tie-breaku, který jsme však nakonec vyhrály. (Tereza Diatková)

 


ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor žákyň - skupina III.

5.3. 10:00 KP Brno A - Novolíšeňská B
1:2


KP Brno A - Vyškov B
2:0


KP Brno A - Mikulov
0:2
         3.místo  
Komentář:
Ve značně promíchané sestavě, doplněné o hráčky z druhých družstev žákyň KP proběhl sobotní turnaj. Doufejme, že už skončily všechny nemoci a lyžařské kursy a do dalších  zápasů nastoupí žákyně B kompletní.  (Luboš Uher)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor žákyň - skupina I.

5.3. 10:00 KP Brno B - Přímětice
0:2


KP Brno B - Šlapanice
1:2


KP Brno B - Boskovice
1:2
         4.místo  
Komentář:
Dnes jsme hrály ve Znojmě 8. kolo Krajského přeboru starších žákyň. První zápas jsme hrály proti Příměticím, které nastoupily v nejsilnější možné sestavě. Byly lepší, takže jsme prohrály 2:0 na sety a pořád se nám nedaří je porazit. Druhý zápas jsme hrály proti Šlapanicím, ze začátku se nám dařilo, ale druhý set i tiebreak jsme nehrály naplno. Hlavně jsme špatně řešily míče zadarmo. Třetí zápas jsme hrály proti Boskovicím. Snažily jsme se, ale nakonec jsme vyhrály pouze první set a opět jsme prohrály 2:1 na sety.  (Danka Resová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd - skupina I.

6.3. 10:00 KP Brno A - Milénova
0:2


KP Brno A - Volejbal Brno
1:2


KP Brno A - Znojmo
1:2
         4.místo  
Komentář:
V posledním turnaji základní části Poháru 7.tříd bylo dopředu jasné umístění prvních 4 družstev po základní části. Díky tomu jsme mohli zkoušet různé varianty v sestavě. V prvním setu proti klukům z Volejbalu Brno jsme předváděli kvalitní hru. Dařilo se ve všech herních činnostech. Druhý set i tiebreak jsme nezvládli na přihrávce a podání a utkání prohráli 1:2. Na další utkání jsme opět nastoupili v improvizované sestavě. V tomto utkání jsme zaostali za soupeřem ve všech herních činnostech. Navíc jsme vytvořili velké množství chyb a zaslouženě prohráli 0:2 V závěrečném utkání s jednoznačně nejlepším družstvem celé soutěže (chlapci ze Znojma) jsme nastoupili v nejsilnější možné sestavě. V prvním setu jsme zvládli bez větších zaváhání všechny herní činnosti a excelentně odehráli v poli. Ve druhém setu a následně v tiebreaku se nám již tolik nedařilo na útoku a výborně hrající Znojmo si už vítězství pohlídalo.  (Václav Starý)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT