7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 13.týdne

 Perný víkend mají za sebou juniorky, kterým bohužel nevyšel vstup do baráže o Extraligu žen a po vyrovnaném průběhu utkání podlehly Šternberku. Juniorky i kadetky hrály první finálový turnaj svých extraligových soutěží. Oba celky dokázaly dvakrát zvítězit a jednou prohrály. Před závěrečným turnajem jim patří druhá příčka tabulky. Žákyně D obsadily druhé místo v poháru 7.tříd, gratulujeme.

 

 

JUNIORKY - A:  Baráž o Extraligu žen 1.kolo

2.4. 18:00 Šternberk
- SG Brno 3:0 (23,21,23)
Komentář: V sobotu jsme se po smolném zápase s Ostravou vydali směr Šternberk na první zápas kvalifikace o extraligu žen. Vezli jsme si s sebou i vlastní hooligans v podobě brněnských juniorů, kteří i když v menšině neustále fandili (a to s takovou vervou, že z palice na buben lítaly třísky) a byli slyšet mnohem více než domácí publikum. Zápas to byl poměrně vyrovnaný a bylo vidět, že soupeř nás v mnohém podceňuje. Bohužel ve všech setech nám vždy chybělo krapítek štěstí, které prostě tentokrát stálo na straně domácích a tak vždy ukončili set "zázračným" balónem o pásku. Děvčata bojovala, co se dalo a statečně vzdorovaly soupeři, avšak jeho zkušenosti byly přece jen větší a zaslouženě vyhrál. Výborně se proti extraligovému týmu prezentovala Marie Toufarová, která na účku řádila jako by se hrály juniorky. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek finále I.

2.4. 10:00 SG Brno - PVK Přerov 3:1 (-20,15,16,17)
Komentář: V sobotu jsme započali poslední křížovou výpravu za titulem v extralize juniorek. Začátek zápasu vypadal s našimi děvčaty bledě a ani nasazení nebylo zrovna ideální. Ovšem od druhého setu se ukázalo, že první set byl jen zahřívací kolo a pak již následovala spanilá jízda našich děvčat, kdy soupeř neměl zbraně na námi předváděnou hru opírající se zejména o velmi kvalitní servis. První vlaštovka tedy splněna a po hodinové pauze půjdeme na kolbiště válčit s týmem Ostravy. (Michael Gottwald)
2.4. 13:30 Mittal Ostrava
- SG Brno 3:0 (17,17,22)
Komentář: Zápas začal z naší strany ustrašeně a po kurtu chodilo stádo ovcí na porážku. Ostrava dominovala téměř ve všech činnostech a my nebyli schopni jakkoliv řádně vzdorovat. Ve druhém setu se nám přeci vrátila chuť do hry a holky začaly konečně opravdu bojovat se soupeřem vedené Verčou Nálezkovou. Bohužel, když naše mužstvo začínalo dusit Ostravu se nám zranila právě naše generálka na nahrávce Verča a tak druhý set taktéž padl do rukou hostů. Ve třetím setu se statečně na náhravku postavila blokařka Nina Bubláková a holky se semkly a snažily se jí ze všech sil pomoci. Bohužel štěstí nám nestačilo a tak ani třetí set se nepodařilo urvat pro naši stranu. Ostrava tedy zaslouženě zvítězila a nám se tak naše výprava mírně komplikuje. (Michael Gottwald)
3.4. 10:00 SG Brno - Olymp Praha 3:1 (20,-21,23,18)
Komentář: V neděli ráno jsme nastoupili proti posílenému soupeři z Prahy, ale i my jsme si dovedli dvě posily a to jmenovitě na nahrávku Pavlu Vincourovou z jejichž nahrávek naše děvčata útočila jako by vše bylo bez a v obraně na liberu skvěle hrála Bára Valtrová. Zápas to byl velmi pohledný plný napínavých výměn a razantních smečí jak od soupeře, tak i ze strany našich děvčat. Zejména pak druhý set byl opravdu volejbalovou lahůdkou, která polahodila kde kterého diváka. Na bloku v našem družstvu opravdu zářila Míša Bartoňová, která soupeřky drtila vysokými bloky a rychlým útokem středem. Druhé vítězství bylo tedy v naší kapse a i když se naše výprava komplikuje i vzhledem k vítězství Ostravy nad Přerovem, tak nic není ztraceno a bojovat se bude do posledního míče o náš vysněný cíl. Držte palce příští víkend!!! (Michael Gottwald)


KADETKY:  Extraliga kadetek finále I.

2.4. 10:00 Olymp Praha - SG Brno 1:3 (22,-18,-21,-21)
Komentář: Do prvního zápasu proti Olympu jsme nastoupily s velikou chutí Olymp porazit, ale nebyl to vyrovnaný výkon hned od začátku. V prvním setu jsme špatně přihrávaly a prohrávaly s velkým bodovým rozdílem. I přes to, že jsme bodovou ztrátu celkem dohnaly, nedokázaly jsme tento set vyhrát. Do dalšího setu jsme nastoupily více nabuzení a odhodlány vyhrát. Začalo se nám dařit ve všech činnostech. Hrály jsme jako tým, i hráčky na lavičce dobře dostřídaly. S naší chutí hrát jsme vydržely až do konce zápasu. Byl to parádní výkon. (Barbora Najbrtová)
2.4. 13:30 SG Brno - České Budějovice 0:3 (-26,-21,-18)
Komentář:  Nastoupily jsme do zápasu velmi dobře, vedly jsme dokonce i o 7 bodů! Ale právě tím jsme se uspokojily a přestaly hrát. Budějovice nás převálcovaly a my jen koukaly. Nehrály jsme tak jak proti Praze, nabuzení, s touhou vyhrát. V druhém zápase to dost chybělo. I když si myslím, že jsme byly lepším týmem, ten zápas nám prostě nevyšel. Nehrály jsme pozorně a dělaly vlastní chyby, ze kterých soupeř čerpal. 2 zápas jsme prohrály, ale nebylo všem dnům konec. (Barbora Najbrtová)
3.4. 10:00 Mittal Ostrava
- SG Brno 0:3 (-22,-23,-16)
Komentář: I po nepodařeném zápase jsme naskočily proti Ostravě slušně. Hrály jsme opět koncentrovaně a chtěly jsme hrozně vyhrát, i když jsme měly z Ostravy malinko obavy, protože přijela celkem ve slušné formě. První den všechno vyhrála. I přes všechny obavy jsme jí dokázaly porazit. Nebudu upřednostňovat ničí výkon. Hrály jsme jako tým, a tak to má být!  Děkujeme všem rodičům a příbuzným, že nás přišli podpořit, moc nám to pomohlo! Chystáme se do Budějovic a snad jedeme pokořit další vytyčené cíle! (Barbora Najbrtová)


ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor kadetek skupina II.

3.4. 10:00 KP Brno C - DDM Hippo Kuřim 0:3
3.4. 13:00 KP Brno C - DDM Hippo Kuřim 0:3
Komentář:

Dnešní zápas s DDM Kuřím se moc nevydařil, naše družstvo působilo unaveně a zpomaleně. Sem tam to vypadalo nadějně, že jsme s protihráčkami drželi krok například v druhém setu druhého zápasu, ale pak jsme se zastavili a párkrát popoběhli s body. Nejlepší a nejúčinnější podání dávala Linda Jiříkovská. Kapitánka protihráček dávala drsné podání a nám se ho většinou nepodařilo vybrat. Naše smečování se ne vždycky podařilo, někdy skončilo v autu. DDM Kuřim nás ve všech setech porazilo.Myslím si, že jsme měli šanci je porazit, tak snad příště se nám to podaří aspoň s jinými kadetkami. (Karolína Tioková)

 

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd - finálový turnaj

3.4. 10:00 KP Brno - Boskovice
2:0


KP Brno - Novolíšeňská
2:0


KP Brno - Milénova
1:1
    KP Brno  - Volejbal Brno
2:0
    KP Brno  - Znojmo 0:2
         2.místo  
Komentář:
Závěrečnou akci absolvovaly mladší žákyně „D“ v podobě Finálového turnaje. Sestava: Blahová, Patricia Blahová, Míša Pujmanová, Bára Jakubcová, Katka Flajšingerová, Danka Resová, Verča Černíková, Anička Houserová, Kristýna Turečková, Veronika Vojáčková, Lucka Koželková a kapitánka družstva Kristýna Pavlovská. V základní skupině byl cíl postoupit z prvního místa a vyhnout se v semifinále klukům ze Znojma. První utkání proti chlapcům z Boskovic zvládlo družstvo na výbornou. Po vyrovnanějším prvním setu jsme utkání dohráli v pohodě i s pozměněnou sestavou 2:0 v náš prospěch. Následovala ZŠ Novolíšeňská, která byla po základní části na druhém místě mezi děvčaty a celkově pátá, proto jsme nemohli nic podcenit a nastoupila nejsilnější sestava. V průběhu 1.setu bylo jasné, že soupeř dnes nemá svůj den. Prostupným střídáním jsme do hry zapojili všechny hráčky z lavičky. Utkání jsme zvládli jasně 2:0 a soupeřkám povolili pouze pár bodů. Posledním soupeřem byli kluci ze ZŠ Milénova. V utkání nám stačil jeden set a aktivní skóre. Za půl hodiny bylo splněno. Již po základní skupině bylo jasné, že mezi dívčími družstvy jsme na vysněném 1.místě. Od této chvíle už budeme zkoušet porážet chlapecká družstva z předních pozic. V semifinále byl na řadě Volejbal Brno. Po vyrovnanějším úvodním setu přišla šňůra bodů na naší straně a soupeři jsme dovolili pouze 6 bodů. Do finále také postoupili kluci ze Znojma. Utkání přineslo, na tak mladou kategorii překvapivě kvalitní volejbal se spoustou špičkových zákroků na síti a v poli. O kousek lepším družstvem bylo Znojmo, které těsně v koncovkách vyhrálo oba sety a zaslouženě získalo pohár. S předvedeným výkonem i výsledkem jsem více než spokojen. Zajistili jsme si tím účast na Mistrovství Moravy mladších žákyň. Všem hráčkám děkuji za předvedené výkony. Poděkování patří i rodičům, kteří nás celý rok podporovali a nezištně pomáhali s každým problémem. Držte nám pěsti na Mistrovství Moravy.  (Václav Starý)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT