7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 14.týdne

 Mistři, Mistři, Mistři, znělo v Praze po vítězném utkání juniorek nad Ostravou. Alešova parta musela na závěrečném turnaji Extraligy juniorek třikrát zvítězit a to nejlépe ve všech utkáních bez ztráty setu nebo čekat na zaváhání Ostravy. Ostrava všechna svá utkání vyhrála a před posledním vzájemným utkáním musely naše juniorky vyhrát 3:0, aby získaly zlaté medaile. To se jim po parádním výkonu podařilo - gratulujeme!!!
Také kadetky absolvovaly závěrečný turnaj své kategorie. O titulu se rozhodovalo hned v prvním utkání turnaje, kde naše družstvo vedlo 2:1 nad domácí Madetou, ale dobře rozehrané utkání nedotáhlo do vítězného konce a podlehlo Českým Budějovicím 2:3. Jelikož v dalším průběhu ani jeden ze soupeřů neklopýtnul, tak naše děvčata berou stříbro - i jim gratulujeme!!!

 

JUNIORKY - A:  Baráž o Extraligu žen 

10.4. 17:00 Střešovice
- SG Brno 3:0 (15,13,9)
Komentář: V neděli jsme nastoupili na utkání o extraligu žen. Vzhledem k mistrovskému turnaji juniorek jsme mohli nastoupit pouze s částečnou sestavou a to se za námi kvůli počtu lidí ještě hrnuly naše stříbrné kadetky z Budějovic. Zápas by se dal popsat asi takto, kdyby aspoň jedna z našich možných nahravaček nezapomněla volejbal byl by výsledek určitě rozdílný, takto však zaslouženě zvítězilo družstvo Střešovic. (Michael Gottwald)

 

JUNIORKY - A:  Extraliga juniorek finále II.

9.4. 10:00 Olymp Praha - SG Brno 0:3 (-23,-24,-25)
Komentář: V sobotu jsme nastoupili k prvnímu utkání s Olympem. Utkání to bylo velmi nervózní. V prvním setu jsme soupeře přehráli v koncovce, ovšem ve druhém setu Olymp vedl 22:18. Holky se, ale nezalekly a pořád doufaly v titul, který nám mohl uniknout při každém prohraném setu. Druhý set jsme zvládli a přišel set třetí, ve kterém jsme si udělali krásný náskok, který jsme málem v zápětí nevyužili. A trenéři málem dostali infarkt. 24:23 vedl Olymp a podával, Naše hráčky bez problému přihrály za jedna a Kamča Součková bezelstně vyskočila a  "zalila" na druhou i přes blokující hráčku. Asistent málem omdlel a trenér k tomu nebyl daleko. První zápas jsme tedy vyhráli a jedeme dál. (Michael Gottwald)
9.4. 13:30 SG Brno - Přerov 3:0 (13,10,21)
Komentář: Ve druhém utkání nás čekalo družstvo Přerova, které v zápase předtím málem porazilo Ostravu. Jejich dva sety nám pořádně zvedly náladu, poněvadž díky nim byl osud Titulu jen a jen v našich rukách a už jsme nemuseli nikde ohlížet, aby Ostrava ztratila. Utkání to bylo velmi jednoznačné. Naše holky předvedly soustředěný výkon čemuž naznačuje i stav, kdy jediné polevení co přišlo bylo ve třetím setu, ale jinak byl zápas zcela v rukách našich děvčat. (Michael Gottwald)
10.4. 10:00 Ostrava - SG Brno 0:3 (-15,-11,-21)
Komentář: V neděli přišlo na lámání chleba. Ostravě stačilo vyhrát jeden set a byla by zlatá. Naše děvčata šla do zápasu s ohromným nasazením a chtíčem. Naopak Ostrava vypadala vystrašeně. První dva sety byla Ostrava bezzubá a nedařilo se jí, naopak na naší straně hrálo 7 bezchybných strojů s maximálním nasazením a ostražitostí. Ve třetím setu se rozhostilo velké drama. Přeci jenom jsme doslovně hráli Zlatý set. Kdo ho vyhrál měl právo nosit zlaté medaile. Ostrava začala velmi dobře a vedla 17:11. Vypadalo to bledě, ale pak holky opět přešly do režimu strojů a nedaly Ostravě žádnou šanci. Samo zhodnoťte - set se vyhrál poměrem 25:21 pro Brno a to jsme tekli 11:17....14 našich bodů ku 4 bodům soupeře. Vítězný zlatý balón byl uhrán Věrkou Marešovou a obrovské díky patří Kamče Součkové, která se vypořádala s titulem jediné nahravačky naprosto nekompromisně a skvěle. Holky děkujeme a co jsme??? MISTŘI................díky všem za naši podporu!!!! (Michael Gottwald)


KADETKY:  Extraliga kadetek finále II.

9.4. 10:00 České Budějovice - SG Brno 3:2 (22,-19,-15,18,11)
Komentář: Do druhého finálového turnaje jsme vstoupili utkáním s domácí Madetou Č.B. Jak se později ukázalo, naplnila se naše slova a v podstatě se jednalo o utkání o titul. Úvod utkání patřil především nervozitě. Všichni si uvědomovali důležitost utkání a to bylo vidět na herním projevu hráček obou družstev. Nikdo nechtěl udělat chybu a až do koncovky byl tento set velice vyrovnaný jak výkonem, tak i co se týče skóre, které se přelévalo, jak vlny v uzavřené nádobě. To trvalo až do koncovky, kdy soupeřky dokázaly využit našeho zaváhání a utrhnout tak tři body potřebné k vítězství v této sadě. Další dva sety však patřily našim holkám. Nervozita jakoby opadla a to se projevilo především na útoku, který dostal potřebnou razanci. Hodně se taky projevilo, že jsme se začali víc soustředit na servis a tím soupeře zahnat do kouta. Další obrat však nastal ve druhé půlce čtvrtého setu. Soupeřky se vzchopily k odporu a začaly předvádět opět téměř bezchybnou práci především v obraně na síti. A tak zápas dospěl až do tie-breaku, který však už měly holky z Budějovic plně ve své režii a my jsme už nedokázali vyvinout větší tlak. (Nick)
9.4. 13:30 SG Brno - Olymp Praha 3:0 (23,23,15)
Komentář:  Jako druhý, a náš poslední výstup prvního finálového dne, nás čekal odvěký rival, Pražský Olymp. Tento zápas měl vše, co z naší strany postrádal zápas první. Celé utkání jsme měli herní převahu a holky ho doslova řídily. Když se Pražačky chtěly o něco pokusit, hned přišel "pohlavek" za vyučenou ze strany našich hráček ve formě krásného herního momentu, který utkání opět vrátil pod naši taktovku. Ale i přesto první dva sety rozhodly až koncovky a hlavně zodpovědný výkon Brněnských hráček. Ve třetím setu už zlomené olympačky, které z šesti zápasů nedokázaly vyhrát ani jeden, už nekladly vůbec žádný odpor, a tak se nám podařilo tento zápas vyhrát bez ztráty setu. (Nick)
10.4. 10:00 Mittal Ostrava
- SG Brno 0:3 (-24,-13,-16)
Komentář: Jako poslední soupeř této sezony nás čekaly holky z Ostravy. Tím, že před tímto zápasem Olymp prohrál s na domácí půdě nekompromisní Madetou, byl tento zápas bojem o stříbro. Utkáním svým charakterem připomínalo zápas s Olympem. Naše holky byly celou dobu leadery a kromě dramatu v koncovce prvního setu, byl celý průběh relativně hladký a klidný. Holky si s rozvahou, precizností kráčely pro titul vicemistryň republiky pro sezonu 2010/2011. Všem holkám bych rád touto cestou ještě jednou pogratuloval a poděkoval za celou sezonu zakončenou stříbrnou tečkou. (Nick)


ŽÁKYNĚ-B:  krajský přebor kadetek skupina II.

10.4. 10:00 DDM BRNO B - KP Brno C 3:1 (24,13,-22,17)
10.4. 13:00 DDM BRNO B - KP Brno C 2:3 (25,21,-18,-15,-9)
Komentář:

Nedělní zápasy dopadly podle mého názoru dobře, sice jsme jeden zápas prohrály, ale příště určitě vyhrajeme. Na začátku zápasu jsme dělaly velké chyby při podání, ale potom se nám začalo dařit a dohnaly jsme je. (Klára Miholová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  finálový turnaj v minivolejbale

10.4. 10:00 KP Brno - Letovice A 1:0


KP Brno - Šanov
1:0


KP Brno - Letovice B
1:0
    KP Brno  - Znojmo A
1:0
    KP Brno   - Milénova
1:0
    KP Brno  - Přímětice A
0:1
         2.místo  
Komentář:
V neděli 10.4.2011 vybojovaly žákyně "D" v konkurenci šestnácti celků 2.místo. Podlehly pouze chlapcům z Přímětic. Potvrdily tím pozici nejlepšího dívčího družstva v celé soutěži. Sestava: Patricia Blahová, Veronika Blahová, Lucka Koželková, Veronika Vojáčková.  (Václav Starý)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT