7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 44.týdne

holky

Soutěže mládeže běží na plné obrátky. Zde Vám přinášíme výsledky a komentáře z uplynulého víkendu.


 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

5.11. 10:00 Ostrava - VK KP Brno 1:3 (21,-12,-14,-18)
5.11. 13:00 Ostrava - VK KP Brno 0:3 (-22,-22,-15)
Komentář:

K souboji prvního a druhého týmu juniorské extraligy cestovaly brněnské hráčky do Ostravy. Vzhledem k reprezentační přestávce v extralize žen využily možnost posílit se na důležité zápasy o Markétu Teichmanovou a Martinu Michalíkovou. Pro Martinu se jednalo o návrat domů, ale tentokrát hrála v dresu Brna proti ještě loni svým spoluhráčkám. Obě hráčky byly výraznými posilami a značnou měrou přispěly k přesvědčivým výhrám v obou zápasech. Domácí uhrály hned první a zároveň jediný set, kdy se Brňanky pomaleji rozjížděly a často chybovaly na přihrávce. Ve zbytku úvodního zápasu a celý druhý pak již na hřišti dominovaly a Ostrava se ve skóre již dokázala přiblížit jen zřídka a většinou díky výrazné pomoci rozhodčích. Mimořádný výkon podala na liberu hrající Klára Uhlířová a solidní hru předvádělo celé družstvo. Po výhrách v Ostravě tak zůstává Brno v juniorské extralize stále jediným neporaženým týmem skupiny ,,B“.

Sestava: Součková, Pospíšilová, Vyklická, Herbočková, Michalíková, Teichmanová, Šnellyová, Uhlířová, Kuchařová,  Menšíková, Hrabová.

(Veronika Šnellyová)

 

KADETKY-A:  Extraliga kadetek - skupina B

5.11. 10:00 Ostrava - VK KP Brno 1:3 (18,-10,-19,-19)
5.11. 13:00 Ostrava - VK KP Brno 3:0 (21,22,15)
Komentář:

Sestava 1. utkání: Kurková M., Najbrtová, Hudylivová, Slámová, Nálezková, Vorlová, libero: Kurková A., střídala Kulhánková.

Sestava 2. utkání: Kurková M., Najbrtová, Bárková, Slámová, Nálezková, Vorlová, libero: Matoušková, Kurková A., střídala Kulhánková, Klimešová, Vitoulová.

Zatím co v prvním utkání se brněnská děvčata dokázala otřepat z úvodní nervozity a svým servisem diktovala tempo, ve druhém to byla naopak Ostrava, která úřadovala na podání a nutila naše kadetky ke hře z vysokých nahrávek. Jelikož se s touto situací nedokázaly smečařky vypořádat, Ostrava vybojovala druhý zápas ve třech sadách.

(NN)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - skupina D

5.11. 10:00 VK KP Brno B - Kroměříž 1:3 (-21,-20,15,-22)
5.11. 13:00 VK KP Brno B - Kroměříž 3:1 (-19,18,18,19)
Komentář:
V tomto zápase získaly všechny hráčky možnost si zahrát. Poprvé v zápase si zahrálo i nově zvolené libero. Zápas se nám nevydařil podle našich představ. Nedařil se nám příjem a následně jsme si tak nepřipravily útok. Hodně jsme i zbytečně chybovaly. V tomto zápase se nám však podařil uhrát jeden set. V tomto setu, na rozdíl od těch ostatních, se nám hra zlepšila, bojovaly jsme a zbytečně jsme nechybovaly. Celkově si myslím, že jsme mohly Kroměříž porazit – výhoda jejich hráček byla pouze v tom, že byly vyšší a starší, herně si však myslím, že jsme na ně měly, dokonce jsme herně v několika momentech nad soupeřem převyšovaly.
 
(Tereza Diatková "Dii")

Dnešní druhý zápas jsme zahájili prohrou v prvním setu, ale díky bohu jsme se velmi rychle oklepali. Do druhého setu jsme nastoupili s malou změnou v sestavě, do hry se vrátila první nahrávačka. Začátek nebyl tak slavný, ovšem náš týmový duch nenechal v té chvíli slabší články na holičkách. Je to naše velké plus. Já osobně jsem byla slabším článkem, ale díky podpoře spoluhráček to netrvalo tak dlouho. Hlavně naše Vuvu ( Kačka Flajšingerová ) burcovala jako o život. Po malém zaváhání jsme vyhráli tento set. Potom následovaly další dva vyhrané sety. V této sezóně je to náš první vyhraný zápas v lize kadetek.  Doufám, že není poslední. Náš výkon byl velmi uspokojující a nejen náš výkon, ale i povzbuzování a projev radosti. Jestli to tímto způsobem půjde dál, tak věřím, že porazíme i těžší soupeře. Za dnešní výkon chci pochválit libero pro tento zápas, Jokinu ( Verča Blahová ), která nás všechny potěšila svým výkonem, mě osobně hru v poli velmi ulehčovala. Jsem s naším výkonem velmi spokojená.

(Johanka Nováková "Jolly") 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT