7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 45.týdne

 Mládežnická družstva pokračovala ve svých soutěžích. Přinášíme výsledky a krátké komentáře k odehraným zápasům.

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

12.11. 10:00 VK KP Brno - Frýdek Místek 3:0 (22,11,16)
12.11. 13:00 VK KP Brno - Frýdek Místek 3:0 (22,11,19)
Komentář:

Zápas s Frýdkem Místkem jsme odehrály v pozměněné sestavě. V prvním setu jsme zbytečnými chybami umožnily soupeři bodovat, ale potom jsme se zkoncentrovaly a podržely si koncovku. V dalších setech jsme se vyvarovaly vlastních chyb a od začátku jsme si vypracovaly vícebodový náskok, který jsme udržely až do konce. Sestava: Pospíšilová, Najbrtová, Vyklická, Šnellyová, Kuchařová, Herbočková, libero: Uhlířová.

Do druhého zápasu jsme nastoupily opět v jiné sestavě, ale na naší hře se nic nezměnilo. Dobře jsme podávaly a poté i dobře bránily. Tento zápas byl velmi těžký na koncentraci, ale my ho zvládly a připsaly jsme si další dvě důležité výhry. Sestava: Pospíšilová, Součková, Herbočková, Šnellyová, Měřínská, Vyklická, libero: Uhlířová.

(Veronika Šnellyová)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina B

12.11. 10:00 VK KP Brno - Frýdek Místek 3:1 (27,19,-18,17)
12.11. 13:00 VK KP Brno - Frýdek Místek 3:0 (15,22,17)
Komentář:

Sestava 1. utkání: Kurková M., Vitoulová, Hudylivová, Slámová, Nálezková, Vorlová, libero: Kurková A., střídala Kulhánková, Hrabová, Střížová

Sestava 2. utkání: Kurková M., Nálezková, Hudylivová, Střížová, Vitoulová, Vorlová, libero: Kurková A., střídala Kulhánková, Klimešová, Hrabová, Slámová

Druhé vystoupení brněnských kadetek na domácí půdě dopadlo o mnoho lépe, než nevydařená premiéra proti Prostějovu. Ovšem na začátku utkání to vypadalo, že děvčata budou opět po celé utkání bojovat s nervozitou. Zejména v útoku kupily řadu zbytečných chyb, kterými dovolily soupeři z Frýdku bojovat až do samé koncovky první sady, kterou Brno rozhodlo až za stavu 29:27. I ve druhé sadě byla iniciativa na straně Brna, děvčata však postupně eliminovala chyby a soupeře konečně výrazněji přehrála. Bohužel nepovedený vstup do třetí sady Frýdku pomohl vzchopit se. Když však Eva Hudylivová na podání a střídající nahrávačka Míša Kulhánková pomohly stáhnout ztrátu z 10:15 na 15:15, zdálo se, že domácí zvítězí ve třech sadách. Opak byl pravdou, po technickém timu udělala brněnská děvčata řadu chyb na přihrávce a již nedokázala získat více než tři body, Frýdek zvítězil 25:18. Teprve čtvrtý set vypadal podle představ. Na hřiště se s návratem Marie Kurkové a střídající Kláry Střížové vrátila nesmírně bojovná nálada. Hráčky se uvolnily a salvou přesných, kvalitních podaní zasypaly soupeře. Ten nedokázal reagovat a tak Brno poprvé v sezóně vyhrálo domácí utkání, a to 3:1.

V druhém utkání Frýdek zdaleka nekladl takový odpor, navíc bylo možné sledovat zlepšenou a soustředěnou hru našich hráček. Skóre již v první sadě natolik narostlo, že  v sestavě mohly dostat šanci méně často hrající hráčky z lavičky. Do hry se tak zapojila nahrávačka Kulhánková, smečařka Míša Klimešová i blokařka Eliška Hrabová. Pro tuto sestavu bylo důležité vybojovat si druhý set, ve kterém děvčata po celou dobu mírně ztrácela. Koncovka však byla v režii Katky Nálezkové a Brno se ujalo vedení 2:0. třetí set byl již formalitou, Frýdek přestal věřit ve vítězství a naopak nově hrající hráčky v dresu Brna využívaly svůj potenciál. Brno vyhrálo i ve třetí sadě a to 25:17, osamostatnilo se na třetím místě skupiny "B" na dohled obou soků z Ostravy a Prostějova. Družstvo čeká reprezentační a pohárová pauza, ve které hráčky dostanou příležitost ukázat se na soustředěních národních družstev (Kurková Marie, Hudylivová Eva a Slámová Kateřina) nebo při výpomoci v jiných soutěžích (Vitoulová Pavla a Hudylivová Eva - Český pohár, Hrabová, Vávrová, Bárková, Matoušková - kraj juniorek, žen).

(Erik)

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - skupina D

12.11. 10:00 Nové Veselí
- VK KP Brno B 3:1 (19,24,-23,23)
12.11. 13:00 Nové Veselí - VK KP Brno B 1:3 (-17,-20,8,-19)
Komentář:

 Dnes jsme jely do Nového Veselí. Přijely jsme do Veselí s touhou po vítězství. V prvním setu prvního zápasu jsme asi ještě nebyly pořádně rozehrané, tudíž jsme hrály velice zpomaleně a v důsledku toho jsme prohrály. V druhém setu jsme si sice vedly o kousek lépe, ale pořád to nestačilo na výhru a tak jsme si řekli, že to konečně musíme vyhrát. A povedlo se. V tomhle setu se nám docela dařilo a vyhrály jsme 25:18 a chtěly jsme ve výhrách pokračovat a vyhrát v tiebraku. Ale nepovedlo se a tento zápas jsme prohrály 3:1 na sety. (Danča Resová)

Myslim si, že ve druhém zápase jsme hráli o dost lépe než v tom prvním. První set ve druhém zápase vyzněl lépe pro nás 25:17, hráli jsme velmi dobře a ničeho jsme se nebáli, atmosféra byla úžasná, protože holky na lavičce fandily jak mohly :D. Druhý set také  výhra pro VKKP a to 25:22, tenhle set uz byl o něco více vyrovnanější , hlavně v koncovce, kdy nás Veselí hodně dorovnavalo. Třeti set jsme bohužel prohráli a to o hodně 8:25. Nejvíce nás rozhodil pan rozhodči, který hodně nadržoval Novému Veselí (piskl nám dva balóny špatně) a to nas rozhodilo. Myslím, že jsme nehráli vůbec špatně. Poslední set, kdy pan trenér Marek Novák změnil sestavu jsme vyhráli (i když to bylo hodně napínavé) 25:20. Nejvíce jsme asi chybovali na podani, ale bylo to jen dočasně, potom jsme se už zase vratili do formy :D. Hodně se nám zlepšila přihrávka (Jokině to šlo ;) ). (Kika Horáková)


ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor žákyň - 3.kolo

12.11. 10:00 VK KP Brno D
- Boskovice
2:0


VK KP Brno D - Újezd
2:0


VK KP Brno D - Pohořelice
1:2
           
Komentář:

První zápas jsme hrály proti Boskovicím. Ze začátku nám trvalo sehrání týmu. Začalo se hodně kazit podání i přihrávka. V koncovce jsme to ale dotáhly a první set vyhrály. Druhý set se nám podařil podstatně líp. Více u nás převládala sehranost, proto jsme se zlepšily v herních činnostech a tolik nekazily podání. I druhý set jsme vyhrály. Zápas proti Boskovicím se nám docela povedl, proto ho hodnotím kladně. (Šárka Ustohalová)

Druhé utkání jsme hrály proti holkám z Újezdu. Holky byly přibližně stejně staré, takže jsme se neměly čeho bát a šly jsme za vítězstvím. Soupeřky neměly moc tvrdé podání, tak se nám lépe přijímalo a tím pádem jsme měly hodně příležitostí dobře útočit a někdy tím i rozhodnout. Mohly jsme ale méně kazit podání a taky jsme měly někdy problém s postavením na balón zadarmo a tak nám někdy padaly na zem i lehké balóny. Nakonec jsme nad soupeřem s převahou zvítězily. Z celého utkání jsme si odnesly spoustu nových zkušeností. (Verča Vojáčková)

Třetí a poslední zápas jsme hráli proti družstvu POHOŘELICE. Toto utkání jsme bohužel prohráli v tiebreaku15:9. Na to že soupeři byli o 2 roky starší, jsme hráli dobře. Většinu bodů jsme prohráli díky příjmu. Holky měly docela dobré podání a to nám dělalo problém. Protihráčky většinou hrály na druhou přes, takže jsme si museli dávat pozor na postavení. Na druhou stranu nám šel docela dopře útok, až na některé vyjímky, ale to se bohužel stává. Jak říká pan trenér při podání nebo útoku si musíme najít nějaký cíl a zasmečovat to tam. No, ale co se stalo stalo se a jsme si jisté, že příště je levou zadní porazíme. (Marťa Pavlicová)

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd - 2.kolo (druhá čtyřka)

13.11. 10:00 VK KP Brno D
- Novolíšeňská
0:2


VK KP Brno D - Zlín
2:0


VK KP Brno D - Letovice
0:2
         3.místo  
Komentář:

Dnes 13.11. jsme hrály proti ZŠ Novolišenské, Zlínu, Letovicím. První utkání jsme hrály proti holkám z Novolíšenské. Naše holky podle mě hrály ze všech sil, ale náš pan trenér Starý moc spokojen s výsledkem nebyl. Nejvíce jsme kazily podání. Týmový duch byl skvělý. Holky na střídačce byly super. Fandily a podporovaly, co se dalo. Druhý set byl o trošku lepší, ale stále to nestačilo. Prohrály jsme, my to však nevzdaly a hrály jsme dál. (Terka Řičánková)

Druhý zápas jsme hráli proti klukům ze Zlína. První set jsme vyhráli, dařilo se nám podání  i na příjmu jsme to zvládali. Útok se nám dařil, ale báli jsme se do toho pořádně opřít. Nakonec jsme vyhráli 25:13. Na druhý set jsme byli připraveni, a mysleli jsme si, že vyhrajeme. Taky se tak stalo, vyhráli jsme 25:19. Na podání jsme se trošku zhoršili, ale i přesto jsme to ustáli. V povzbuzování jsme si vedli dobře. Zápas skočil 2:0 pro nás. (Kája Bublíková)

Třetí zápas poháru 7. tříd jsme nastoupily proti smíšenému družstvu z Letovic. Dařilo se nám podání a bojovaly jsme až do koncovky, kterou jsme bohužel těsně prohrály 23:25. V druhém setu jsme na soupeře nestačily, nevycházelo nám už tolik podání a nedařil se ani příjem. Set jsme prohrály větším rozdílem. (Peťa Navrátilová)

ŽÁKYNĚ-C:  krajský přebor žákyň - 3.kolo

12.11. 10:00 VK KP Brno B - Ivančice
2:0


VK KP Brno B - Loko Břeclav
2:0


VK KP Brno B - Jehnice
2:0
    VK KP Brno B  - Vyškov 1:2
Komentář:
 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT