7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 48.týdne

děti

Volejbalová mládež nezahálela a sbírala vítězství a cenné zkušenosti v dalších zápasech. V komentářích se můžete dozvědět více.

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

3.12. 10:00 VK KP Brno - Přerov 3:1 (22,-19,18,20)
3.12. 13:00 VK KP Brno - Přerov 3:1 (-20,13,24,17)
Komentář:

                              (juniorky)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina B

3.12. 10:00 VK KP Brno - Přerov 3:0 (23,23,16)
3.12. 13:00 VK KP Brno - Přerov 3:2 (-25,21,14,-18,12)
Komentář:

Základní sestava Brno: Kurková M., Vitoulová, Hudylivová, Střížová, Kurková A., Beránková. Libero: Matoušková. Střídaly: Slámová

Nejvíce bodů: Střížová (12), Hudylivová (12), Vitoulová (8)

Základní sestava Brno: Kurková M., Vitoulová, Hudylivová, Střížová, Beránková, Slámová. Libero: Kurková A. Střídaly: Klimešová, Vávrová

Nejvíce bodů: Vitoulová (21), Střížová (16), Slámová (14)

Kadetky potřetí v řadě hostily soupeře v extralize. Soupeřem jim byl poslední celek skupiny, Přerovský volejbalový klub. Přestože naše hráčky nevstoupily do utkání špatně, opakovaně přišly o slibný náskok a tak musela o vítězi rozhodnout koncovka. Podobně se vyvíjel také druhý set, teprve třetí sada proběhla snadněji.

Druhé utkání přineslo o mnoho dramatičtější bitvu. Přerovské hráčky mírně změnily taktiku a byly daleko důraznější v útoku i na bloku. Zásluhou toho získaly také první sadu. Tento varovný výstřel domácím stačil k tomu, aby zmobilizovaly své síly a vydaly se na steč. Dva dobře odehrané sety obrátily skóre ve prospěch domácích. Čtvrtou sadu výrazně ovlivnil vstup do utkání, ve kterém Brňanky prohrávaly 0:5. Ke stáhnutí náskoku pomohla také dvě střídaní, v průběhu sady se však vývoj opět obrátil pro soka z Přerova. Přerov navíc nedělal chyby a tak získal čtvrtou sadu a utkání poslal do tie-breaku.

I jeho úvod patřil Přerovu, který obracel pomyslnou osmičkou strany. Na druhé polovině hřiště začaly konečně dominovat naše hráčky. Výrazně se o to přičinila podáním Katka Slámová. Brno získalo vedení a samotný závěr si již pohlídalo. Druhý víkend v řadě tak uspělo družstvo v tie-braku a může vyhlížet soupeře z nejtěžších, Modřanskou Prostějov.

Komentář trenéra (Nezhoda): V prvním utkání jsme udělali neuvěřitelné množství chyb, ale na Přerov to v danou chvíli stačilo. Ve druhém hrál soupeř lépe a naše chyby nás začaly bolestněji trestat. Paradoxně statisticky jsme ve druhém utkání vypadaly mnohem lépe, jen Vitoulová si připsala v první sadě 7 bodů útokem a přesto to nestačilo. Jsme rád, že jsme zvládli i druhý tie-break, museli jsme hrát pod tlakem a vyrovnali jsme se s tím. Dobré je, že se nám do týmu vrátila Eva Beránková, přeji si, aby ještě jeden týden vydržela forma a úsměv Evči Hudylivové.                                                             

(Erik)  

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - skupina D

30.11. 10:00 Junior Brno - VK KP Brno B 3:1 (21,-21,23,24)
30.11. 13:00 Junior Brno - VK KP Brno B 2:3 (21,23,-14,-19,-2)
Komentář:

Ve středu jsme předehrávali ligu kadetek proti Junioru Brno (Novolíšeňská). Do zápasu jsme nastoupili s touhou po vítězství, chtěli jsme je porazit jako odplatu za minulý zápas proti Junioru. V prvním zápase jsme hráli výborně. Bohužel i díky hodně sporným míčům v koncovkách se nám nedařilo. Málo jsme kazili a hra byla docela vyrovnaná. Ale prohráli jsme. Do druhého zápasu jsme šli s odhodláním, že výhru nám nepřekazí ani rozhodčí. Byl to boj, ale hráli jsme moc dobře až do konce a vyhráli jsme 3:2. Myslím si, že ve středu nám to všem šlo.        

  (Kateřina Flajšingerová)

 

ŽÁKYNĚ-B:  KP kadetek - skupina D

4.12. 10:00 VK KP Brno B - Šlapanice A 3:1 (21,-21,23,24)
4.12. 13:00 VK KP Brno B - Šlapanice A 2:3 (21,23,-14,-19,-2)
Komentář:

Tuto neděli nás čekal náš předposlední zápas v tomto kalendářním roce. K týmu jsme si přizvali dvě posily a to v podobě Terky Matouškové a Terky Chmelařové. Zápas se odvíjel dle představ, soupeř kupil mnoho nevynucených chyb a děvčata si tak mohla dovolit i luxus v podobě občasného polevení pozornosti, ale zároveň si mohla i vyzkoušet signály, na které si v těžkém zápase normálně netroufají. Na náhře se po dlouhé objevila Šarlota Feglová, která se svého úkolu zhostila statečně a i rozhodčí ji po zápase velmi chválil jak se poprala s občasným usnutím naší přihravačské trojice. Zápas byl tedy zaslouženě vyhrán a nezbývalo než čekat na náš druhý zápas.  

Druhý zápas začínal dvacet minut po skončení zápasu Juniorek B, které nešťastně prohrály v tie-breaku. Posily, které hrály i s juniorkami, již byly značně unavené po náročném víkendu a tudíž bylo rozhodnuto, že děvčata se musí o výsledek poprat samy. Zhostily se toho s bravurou. Na náhru se postavila Kamča, která to opět trkalo výborně, na smeči se představila Kačka Koželková jenž normálně plní úlohu náhry, ale to ji nijak nevadilo a zvládla zápas výtečně. Na druhé smeči se skvěle prezentovala naše nová asistentka kapitánky Jiřka Kubešová a zejména její bravurní výkon přispěl k výhře. Na bloku hrála velmi stabilně Kája Tioková, která pak soupeřky ničila i svým servisem. Na bloku druhém se představila naše zrzavá stíhačka Janča Furková, jenž trochu bojovala s postem, ale i tak velmi přispěla k výhře a na univerzálu se představila téměř nechybující Terka Zahálková, která výborně plnila svoji úlohu. A samozřejmě na liberu byla naše Turbomyš v podání kapitánky Lindy Jiříkovské. První dva sety byly velký boj a zejména náš servis a pak bezchybnost v poli rozhodlo o našem vítězství. V setu třetím již soupeř kupil opravdu zbytečné chyby a děvčata naopak zahrála jeden ze svých nejlepších výkonů. Po novém roce se tedy stěhujeme do vyšší tabulky, kde si to již budeme na kolbišti rozdávat s nejlepšími juniorskými družstvy JM-JKY. Držte palce, ať výkonnost dále roste.

  (Michael Gottwald)

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd 3.kolo

26.11. 10:00 VK KP Brno D
- Znojmo
2:0


VK KP Brno D - Letovice
0:0


VK KP Brno D - Novolíšeňská "B" 2:0
         2.místo  
Komentář:

1.utkání jsme hráli proti klukům ze Znojma. Zápas jsme vyhráli 2:0 na sety. V 1. setu trenér postavil docela silnou sestavu, zápas byl vyrovnaný a my jsme je porazili v koncovce. Nakonec jsme vyhráli 25:21. I přes výhru jsme mohli zlepšit podání. Dobře jsme vybírali ulívky a na útoku jsme se nebáli. 2. set jsme taky vyhrály 25:23. Vyhráli jsme zase v koncovce. Trenér nechal stejnou sestavu jen s drobnou změnou. Podání se nijak nezlepšilo, ale naštěstí ani nezhoršilo.

(Katka Kadlecová)

Druhý zápas byl vyrovnaný. Hráli jsme proti Letovicím. Byl to silný soupeř a proto jsme museli bojovat ze všech sil. Ale moc se nám nedařilo. Hodně blokovali, útok měli tvrdý. My jsme měli chybu v tom, že jsme kazili podání. Hodně nám pomohla Kača. Kača podávala opravdu super a na útoku to sekala přímo do země. I Bublina měla dobrý podání. ;) Sice jsme prohráli, ale nejde o to vyhrát, ale zúčastnit se a snažit se co to  jde. Každý dělá chyby.

(Tereza Řičánková)

Třetí zápas jsme hráli proti Novolíšeňské. Nebyl to až tak těžký soupeř a pro to jsme vyhráli 2:0. Myslím si, že jsme tento zápas vyhráli hlavně kvůli Kači a Terce.  Ale hráli dobře i ostatní holky. Soupeř ani moc neblokoval a o to to bylo lehčí. Kača měla výborné podání a to nám hodně pomohlo. :)

(Kateřina Svobodová)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT