7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 49.týdne

kadetky
Brněnské kadetky poprvé v sezóně porazily Modřanskou Prostějov, juniorky ve výrazně omlazené sestavě nestačily na Nový Jičín.

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

11.12. 10:00 Nový Jičín - VK KP Brno 3:1 (19,-23,18,26)
11.12. 13:00 Nový Jičín - VK KP Brno 3:1 (12,-16,23,24)
Komentář:

Základní sestava Brno: Kulhánková, Menšíková, Hrabová, Slámová, Měřínská, Bárková, libero: Najbrtová. Střídala: Anna Kurková

Juniorky završily rok 2011 utkáním s Novým Jičínem. Pro venkovní utkání byla vybrána omlazená sestava, kterou doplnilo hned pět hráček z družstva kadetek "A". První utkání již rozhodl úvodní los kapitánek, ve kterém si domácí chytře vybraly stranu, proti které nesvítilo slunce. Zápas byl tímto faktorem výrazně znehodnocen, protože nízko položené, zimní slunce svítilo přímo do očí hráček, a tak zejména přihrávka servisu  byla velikým úskalím.  Po celý zápas vévodila brněnskému útoku Sabina Menšíková, která dostala padesát nahrávek a získala 17 bodů. Značně jí sekundovala také Slámová, která získala 16 bodů s téměř 50% úspěšností v útoku.

Ve druhém utkání se již hrálo na prvním kurtu, na které slunce nesvítilo. Utkání přineslo nejdříve jasné vítězství Jičína v první sadě a poté domácí vystřízlivění v podobě podobné ztráty sady druhé. Poslední dvě sady byly naopak velice vyrovnané a to opět zejména díky Menšíkové a Slámové. Mladé družstvo, složené ze sedmi kadetek a dvou juniorek nakonec sahalo i po tie-breaku. Domácí tým sice vedl v koncovce čtvrtého setu 24:20, náskok ale promrhal, Brno ještě stihlo vyrovnat, ale navíc se nezmohlo. Nový Jičín si tak připsal třetí a čtvrté vítězství v sezóně, naproti tomu Brno první dvě porážky.

Komentář: Nezhoda (trenér Brna): První utkání ani nemá cenu příliš komentovat. Družstvo nebylo naprosto sehrané, na liberu navíc hrála Najbrtová, která se vrátila po zranění. Když se k tomu přidá nepříjemné slunce, bylo vůbec s podivem, jak rychle se holky adaptovaly a začaly soupeři konkurovat. Ve druhém utkání jsme si moc přáli vyhrát, na našem výkonu to také bylo vidět. Bohužel se od třetí sady stále více projevovala únava. První část sezóny byla strašně dlouhá, každá hráčka nastupuje ve dvou soutěžích, některé navíc byly nemocné nebo po nemoci. Přesto holky bojovaly a sahaly po úspěchu. Porážka nás mrzela, ale myslím, že jsme pro vítězství udělali maximum.

                                                                                                                                                                                                                                      (Nezhoda)                

               (Nezhoda


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina B

10.12. 10:00 VK Prostějov - VK KP Brno 0:3 (-27,-17,-20)
10.12. 14:00 VK Prostějov - VK KP Brno 1:3 (18,-24,-24,-20)
Komentář:

Základní sestava Brno: Kurková M., Nálezková, Hudylivová, Střížová, Vitoulová, Hrabová. Libero: Kurková A. Střídaly: Slámová, Bárková, ve druhém: Slámová, Klimešová

Brno přijelo do Prostějova s jasným cílem, odčinit dvě porážky, které od Prostějova schytalo v říjnu v Brně. Pomoci také měla Kateřina Nálezková, která pro zranění vynechala úvod sezóny a do družstva kadetek se zapojila až v utkání s Ostravou.

Obě družstva vstoupila do utkání sice velice namotivována, ale s obrovskou řadou zbytečných chyb. K vidění tak byla řada dlouhých výměn, často zakončených neúspěšnou akcí jednoho nebo druhého týmu. Brno bylo o poznání lepší na podání, které se stalo postupně hlavní zbraní při cestě za vítězstvím.  Prostějov měl překvapivě na přihrávce problémy, umocněné také horší hrou v poli. Brno přijelo do Prostějova dobře takticky připravené, v momentu kdy se soustředilo na obranu, nenechalo jedinou situaci Prostějova bez povšimnutí. Na to doplatila nejvíce blokařka Mlčáková, která dominovala v utkáních v Brně. Na Prostějovské palubovce nedostala příliš volného prostoru nad sítí a musela se prosazovat proti kompaktnímu dvojbloku. Brno po vyhrané koncovce převzalo otěže utkání, i přesto se dopustilo v několika momentech série nevynucených chyb, ve kterých dovolilo Prostějovu zápas zdramatizovat.

Druhý zápas byl o poznání dramatičtější, Prostějovská děvčata nechtěla připustit druhou porážku. Brnu se nevedlo na přihrávce tak jako v prvním utkání a rázem znejistilo také v útoku. Prostějov se ujal vedení 1:0 a také ve druhé sadě dlouho hrozil vítězstvím. V nejméně očekávanou chvíli předvedla své nejlepší střídání Klimešová. Ihned po nástupu na palubovku se připojila k brněnské ofenzívě, několikrát po sobě se prosadila proti dvojbloku Prostějova a strhla obrovskou euforií na královopolské polovině. Týmu dodala veliké sebevědomí, které se projevilo na všech hráčkách. V dramatické koncovce Brňanky uspěly, vyrovnaly stav utkání a opět začaly na palubovce dominovat. Ještě třetí sada přinesla drama ve chvíli, kdy se Prostějovu povedlo snížit vysokou ztrátu, ale protože ani nyní nebyl Prostějov úspěšný, v posledním setu rezignoval.

Brno si dokráčelo k dvěma vítězstvím a rázem Prostějov vystřídalo na čele tabulky "B" Extraligy kadetek:

Komentář Kurková: Do Prostějova jsme si dovezly bojovnou náladu. Chtěly jsme získat nazpět ztracený respekt, a proto jsme od začátku bojovaly o každý balón. První set rozhodla až velmi vyrovnaná koncovka, kterou jsme lépe zvládly my. Podařilo se nám ubránit prostějovské blokařky, což bylo klíčem k úspěchu. Naše skvělá obrana rozhodla o výhře 3:0. Ve druhém zápas však Prostějov chytil druhý dech a tento zápas byl o poznání těžší. Nezvládly jsme začátek prvního setu, a pak už jen upravily na 25:18. Skvělý výkon předvedla Míša Klimešová, která skládala jeden balon za druhým. Podržela celý tým a pomohla tak k výhře v druhém zápase. 

Komentář Nezhoda: Na Prostějov jsme se připravovali tři týdny. Zkoušel jsem novou taktiku, do hry zapojoval hráčky, na které mohla dojít řada. Vyšla nám tak střídání se Slámovou a zejména Klimešovou, navíc se na liberu opět osvědčila Anička Kurková, která dodala hře patřičný klid. V povedených výkonech stále pokračuje Střížová a zapomenout nemůžu ani na obě blokařky, Hudylivovou a Hrabovou, které odvedly obrovský kus práce a je to tak poděkování za jejich pracovitost na tréninku. Kdyby nebyla Máři Kurková v utkání nemocná a nehrála s teplotou, věřím, že bychom hráli ještě lépe. Už to, že po této sobotě půlka týmu onemocněl, dokazuje, jak jsme byli všichni nastavení na tento víkend a nezvládli bychom ani o den více. Naštěstí je rok 2011 za námi a my můžeme vyhlížet lednový souboj s Ostravou. Nejdříve si však odpočineme na horách a začneme načerpávat nové síly.)  

(Nezhoda) 



facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT