7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 1.týdne

 Soutěže mládeže zahájily žákyně Českým pohárem. Komentáře a výsledky naleznete v tomto článku.

 

 

 

 

ŽÁKYNĚ-A:  Český pohár žákyň - I.skupina

  3 .místo
Komentář:

 

Pátek: 1. Zápas – KP:PŘEROV(2:0)

Zápas jsme vyhráli bez potíží 2:0. Přerov jsme nepustili do hry, dařil se nám servis a útok.

Sobota: 1. Zápas – KP:FRÝDEK MÍSTEK(1:2)

Zápas jsme odehrály bez posily z družstva kadetek Páji Vitoulové, která onemocněla. Frýdek se nám podařilo rozpohybovat servisem, proto se moc nedostával k útoku a pouze přehrával balony. V dalším setu se však více rozehrál, tlačil nás servisem a my jsme začaly mít problémy. Rozhodující byl tedy tie-break, ve kterém jsme vedly 13:10, avšak díky našim chybám Frýdek zápas otočil a vyhrál.

2. zápas – KP:PROSTĚJOV(0:2)

Další zápas jsme hrály s nejsilnějším soupeřem turnaje. Prostějov byl posilněný hráčkami z vyšších družstev, a proto hra podle toho i vypadala. Menší krizi v zápase měl soupeř v prvním setu, kdy měl problémy na příjmu, jinak hrál bez problémů rychlou hru.

3. zápas – KP:TJ LANŠKROUN(2:0)

Lanškroun do tohoto kola ČP postoupil z II. Osmičky, a proto se od nás nečekalo nic jiného než vyhrát. Tento úkol jsme zvládly bez problémů výhrou 2:0.

4. zápas – KP:MORAVSKÁ TŘEBOVÁ(2:0)

Hráčky M. Třebové nejsou vysokého vzrůstu, proto neměly vysoké bloky a my jsme si mohly dovolit často provádět útok středem sítě. Problémy nám dělalo soupeřovo dobré pole. S tímto soupeřem jsme hrály dlouhé výměny, avšak v útoku jsme byly lepší v obou setech.  Výhra 2:0. 

5. zápas – KP: OSTRAVA(2:0)

Nejdůležitější zápas turnaje. Rozhodovalo se o přímý postup. Šlo opravdu o hodně. Přes nepříjemný začátek jsme si udělaly náskok a využily hlavně postavení, kdy nejlepší hráčka Ostravy byla v zónách zadní řady, abychom nahnaly body. Měly jsme chuť vyhrát a to se ukázalo. Tento zápas jsme zvládly na jedničku. Výhra 2:0!

Neděle: 1. Zápas – KP:OLOMOUC(0:2)

Počítaly jsme, že nad tímto soupeřem nevyhrajeme, avšak zabojovaly jsme a v některých momentech jsme předvedly chválihodné výkony. Soupeře jsme tlačily hlavně servisem dál od sítě, dařilo se nám útočit. Avšak tyto světlé chvilky na soupeře nestačily a my prohrály 2:0.

2. zápas – KP:NOVÝ JIČÍN(2:0)

Protože nás dělila výhra od postupu a my nechtěly nic podcenit, na tento zápas nás přijela posilnit hráčka také z kadetek-Eva Hudylivová. Naši hru to ovlivnilo k lepším výkonům, zvláště na bloku a na útoku ze středu. Bez menších komplikací jsme zápas vyhrály 2:0.

Závěr: Celkově jsme skončily 3., což znamená, že postupujeme do první osmičky celorepublikového poháru! Naše naděje pomalu uhasínaly, když jsme se dozvěděly, že s náma nepojede Eva Hudylivová a když nás zaskočila nemoc Páji Vitoulové. I přes nemilé zprávy jsme však bojovaly, hlavně v zápase proti Ostravě, kdy nám šlo o všechno. Jsme velice rádi a hodláme podobné výkony, hru a nasazení předvést i v následujících kolech Českého Poháru!

(Tereza Diatková)


  KP Brno  - Přerov
2:0
      - Frýdek Místek
1:2
      - Prostějov 0:2   

    - Lanškroun 2:0

    - Moravská Třebová
2:0
      - Ostrava
2:0
    -Nový Jičín
2:0
      -
Olomouc
0:2

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT