7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 2. týdne

 O druhém víkendu se již naplno zapojila všechna družstva mládeže do svých soutěží. V přiložených komentářích se můžete dozvědět, jak se jim dařilo.

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

15.1. 10:00 VK KP Brno - Ostrava 3:2 (18,-18,14,-12,10)
15.1. 13:00 VK KP Brno - Ostrava 3:0 (22,16,16)
Komentář:
Souboj o čelo tabulky jsme zvládly a zvítězily v obou zápasech. Úvodní zápas se vyvíjel jako na houpačce. V prvním a třetím setu se nám dařilo na servisu i přihrávce a soupeře jsme jasně převyšovaly, naopak v sudých setech nám obě tyto činnosti zcela odešly. Tie-break jsme již ale opět sehrály plně koncentrovaně a dovedly tak zápas do vítězného konce. Kromě tradičních opor se dařilo  střídající S. Menšíkové, která především v tie-breaku zahrála několik důležitých bodů.                                                                                                    
Odveta probíhala zcela v naší režii. Ostravu jsme převyšovaly ve všech herních dovednostech, předvedly celou řadu pěkných akcí a tak se zápas musel divákům líbit. Dařilo se všem hráčkám na hřišti a k výhře jsme dokráčely po kolektivním výkonu.
Sestava: Součková, Teichmanová, Menšíková, Šnellyová, Vyklická, Herbočková, Uhlířová, Kuchařová, Nálezková, Holečková, Pospíšilová.

.                                                         (Veronika Šnellyová)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina B

14.1. 10:00 VK KP Brno - Ostrava 0:3 (-19,-19,-11)
14.1. 13:00 VK KP Brno - Ostrava 0:3 (-23,-14,-26)
Komentář:

1. utkání (Kurková M., Nálezková, Hudylivová, Slámová, Vitoulová, Vorlová, libero: Matoušková. Střídaly: Klimešová, Střížová, Beránková, Bárková, Kurková A., Haluzová 2. utkání (Haluzová, Vitoulová, Hudylivová, Beránková, Kurková A., Bárková, libero: Matoušková. Střídaly: Klimešová, Slámová, Kurková M.

Kadetkám se vstup do nového roku vůbec nezdařil, když na vlastní palubovce nedokázaly uhrát ani set. Ostrava domácí převýšila zkušenosti i bojovnosti a zaslouženě obě utkání vyhrála.
Vyjádření trenéra: Za výkon v prvním utkání bychom se nestyděli možná tak 6. srpna. Druhé utkání již bylo o mnoho lepší a vyrovnanější, první a třetí set jsme však nedokázali dotáhnout do konce. Úspěch neležel tak daleko, jak by se mohlo zdát. Slibné situace jsme však nevyužili. Obrovské problémy jsme měli na bloku v hlavním kůlu, stejně tak v útoku za hlavou. Tam to pro nás bylo rozhodující, bez univerzálek se v našem pojetí nedá hrát.

.                                (Erik)

 

JUNIORKY-B:  Krajský přebor žen I.třídy

15.1. 10:00 VK KP Brno - Husovice 3:0 (12,22,9)
15.1. 13:00 VK KP Brno - Husovice 3:0 (18,14,20)
Komentář:
1. utkání (Haluzová, Vitoulová, Hrabová, Najbrtová, Klimešová, Vorlová, libero: Matoušková. Střídaly: Střížová
2. utkání (Brtníčková, Vitoulová, Vávrová, Najbrtová, Beránková., Vorlová, libero: Matoušková. Střídaly: Střížová, Haluzová
Kadetky si spravily chuť alespoň v utkání kraje žen, když porazily souseda ze spodku tabulky - brněnské Husovice. Pro družstvo to byl v této soutěži debut a hráčky si s ním poradily velice dobře. Téměř jako den a noc by se dal přirovnat jejich výkon v porovnání se sobotou. Od úvodních chvil skvěle fungoval servis, výtečně se v první sadě zadařilo Vorlové, která zaznamenala sérii 12 podání. Boj přišel teprve ve druhém setu, kdy se Husovice vzchopily a začaly hrát svoji hru. Domácí však dobře reagovaly, blokem začaly číst hru soupeře a uhájily koncovku druhé sady. Třetí set byl již formalitou.

Druhé utkání přineslo podobný průběh, Husovice byly od úvodu horší, navíc naše kadetky stále tlačily na soupeře jak podáním, tak kvalitním útokem.  Teprve třetí sada přinesla malý šok, stav 1:11. Střídám hru oživily střídající Haluzová a Vitoulová. Konečný výsledek 25:20.
Komentář trenéra: Za včerejšek bych těžko hledal někoho, koho pochválit. Dnes jsme naopak hráli chvílemi jak z učebnice. Výborně hrála Matoušková na liberu, stoupá výkon Klimešové. Líbily se mi blokařky Vávrová a Vorlová, jistotou dnes byla Vitoulová. Konečně špatně vůbec nezahrála Brtníčková, radost mi však dělá zlepšující se hra Haluzové. A tradičně se do krve bude o svůj post bít Střížová. Tak snadná dvě vítězství v kraji jsme nečekali, ale naše mise v této soutěži je ještě dlouhá a bude mnohem náročnější. Navíc je super spolupracovat s Májenkou Kašubovou, je holkám velikou pomocí na lavičce. Za tým mohu říci, že tak dobře jsme se dlouho necítili. Jaký to paradox se sobotou.
.                                (Erik)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek

14.1. 10:00 Kroměříž - VK KP Brno B 3:0 (16,14,18)
14.1. 13:00 Kroměříž - VK KP Brno B 3:2 (10,-18,-25,21,14)
Komentář:
V prvním setu jsme na začátku ztratily spoustu balonů, bylo to 10:1 pořádně jsme se nesoustředily a zkazily jsme spoustu podání, a také příjem, nebyly jsme v hlavní šestce, protože nám chyběla Týnka (nahrávačka), které nebylo dobře. Nastoupila Lucka jako náhra a na libero Joki, prostřídaly se všechny hráčky. V prvním set jsme prohrály. A na druhý set jsme se motivovaly, ale ne dostatančně, pak to tak i vypadalo, ale nastoupila Vuvu jako nahrávačka a velice jí to šlo, měla spoustu krásných nahrávek a holky začaly hodně smečovat, i když často do sítě... začalo se víc nahrávat na střed, ale i přesto jsme to prohrály, soupeř si s námi víceméně "hrál", často ulíval, dával to středem sítě a měl docela ostrý smeč a výbornej příjem... Měly jsme , ale na ně! Ve třetím setu to začala už organizovat Vuvu a to udělala velice dobře, holky začaly víc mluvit a více se radovat. Už jsme tak "nespaly", ale více se zapojovaly do hry. Skončilo to 0:3!                                 

V druhém zápase jsme hrály o moc lépe než v prvním zápase, ale pořád tomu něco chybělo:( Nedokázaly jsme na sebe na hřišti promluvit a to byl asi hlavní důvod proč jsme prohrály první set. V druhém setu jsme na sebe konečně začaly mluvit a dostaly jsme se do formy (trvalo nám to docela dlouho). Druhý set jsme vyhrály. Ve třetím setu jsme hrály nejlíp za celý den. Vyhrály jsme. Ve čtvrtém setu jsme zkazily 3 servisy za sebou a bylo tam hodně chyb. Prohrály jsme. Pátý set jsme hrály do patnácti bodů. Snažily jsme se ze všech sil, taky to tak vypadalo. Vybraly jsme míče, které byly těžké a posunuly jsme tak naši hranici možností dál. Ale soupeř byl Prostě lepší a vyhrál:(.
Nutno ale podotknout, že soupeř byl o 3 roky starší, měl tím pádem více zkušeností a tolik nekazil!!!!!
.                     (Claudie Absolonová a Kateřina Flajšingerová)

 

ŽÁKYNĚ-D:  pohár 7.tříd 4.kolo II. skupina 

15.1. 10:00 VK KP Brno D
- Nové Mesto 3:0


VK KP Brno D - Zlín
3:0
         1.místo  
Komentář:

Dnes 15.1. jsme hrály 4. kolo Poháru 7. tříd. 1. zápas jsme hrály proti klukům ze Zlína a hrály jsme na 3 hrané sety. V celém zápase se nám docela dařilo. Celkově jsme hrály lepší volejbal než kluci ze Zlína. Lépe a rychleji jsme se pohybovaly po hřišti a byly jsme preciznější. Podání se nám také docela dařilo. Všechny tři sety jsme nakonec vyhrály.                 (Verča Cipi Vojáčková)

2.zápas jsme hrály proti holkám ze Slovenska. První set jsme vyhrály 25:22 a Terina s Kačou dávaly skvělý podání. Ve druhém byla hodně dlouhá a napínavá koncovka, ale holky bojovaly a to se jim vyplatilo, vyhrály jsme 30:28. Netradiční 3.set jsme také vyhrály 25:20. Někdy tam byly malé chyby, ale ty jsme  se snažily hned napravit. Jet takovou dálku se přece jenom vyplatilo...                                                                               (Luca Huščavová)


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT