7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 3.týdne

Extraligy juniorek a kadetek mají za sebou základní část soutěže. Juniorky vyhrály svoji základní skupinu, kadetky skončily na druhém místě. Bližší informace k odehraným zápasů se dozvíte níže.

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina B

22.1. 10:00 Frýdek Místek - VK KP Brno 3:2 (18,-18,14,-12,10)
22.1. 13:00 Frýdek Místek - VK KP Brno 3:0 (22,16,16)
Komentář:
1. Soupeř nekladl odpor a až na pár zkažených servisů, jsme předvedly vyrovnaný výkon.  Měly jsme příležitost vyzkoušet různé herní situace. Tento zápas byl náročný vzhledem k soupeřově situaci, jelikož jsme měly v rukou, zda postoupí do šestky. Přesto jsme hladce vyhrály 3:0.

2. Ve 2. zápase nastoupila úplně jiná sestava, až na blokařku Vyklickou a libero Uhlířovou. Tento zápas byl oproti předešlému hlavně o koncentraci. Trochu se ukázal problém nízkého stropu, ale i s tím jsme si poradily. Kamča vymyslela nový signál, značený jako 10, který spočíval ve vysoké nahrávce 5 metrů nad sako na střed, který Vyklická úspěšně složila.  Na konec komentáře bych vyzdvihla výkon lavičky, jakožto nejlepšímu fanklubu. Jen tak dál.

.                                                         (Simona Holečková)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina B

22.1. 10:00 Frýdek Místek
- VK KP Brno 0:3 (-22,-17,-18)
22.1. 13:00 Frýdek Místek - VK KP Brno 2:3 (21,-16,-24,20,-15)
Komentář:

 Sestava 1. utkání: Kurková M., Vitoulová, Vorlová, Střížová, Kurková A., Hudylivová. Libero Matoušková

Sestava 2. utkání: Haluzová, Vitoulová, Vorlová, Slámová, Matoušková,  Bárková. Libero: Kurková A., střídala Hudylivová

Kadetky v posledním víkendu základní skupiny dvakrát porazily Frýdek-Místek. Na výsledku se podílelo všech 10 přítomných hráček. Před víkendem onemocněly smečařky Klimešová a Beránková.

V prvním utkání se  brněnský tým vyvaroval větších herních výkyvů a proti mdle hrajícímu soupeři nepřipustil žádnou komplikaci. Útočně se nejvíce dařilo univerzálce Střížové, která těžila ze spolupráce s kapitánkou Kurkovou.

 V druhém utkání se poprvé na smeči představilo libero Matoušková a až na několik zaváhání si vedla více než solidně. Brnu v průběhu první půle utkání nevycházela útočná kombinace s nahrávačkou Haluzovou zcela podle představ a Frýdek této situace plně využil ziskem první sady. Hra brněnských hráček postupně gradovala, výrazně se o zisk dalších dvou sad zasloužila smečařka Vitoulová, a to ve všech činnostech, povedeným útokem, precizní přihrávkou a výtečným servisem. Frýdek byl přesto stále nebezpečný a vybojoval si tie-break. V samotném konci konečně vyšla také spolupráce Haluzové s univerzálkou Slámovou, která přidala několik důležitých bodů. Na samotném konci bylo Brno šťastnějším týmem, zvítězilo 17:15.

Komentář trenéra: První utkání nebylo tak dramatické a hezké jako druhé, hráčky odvedly profesionální výkon a přestože se v určitých chvílích trápily, díky souhře nahrávačky s univerzálkou utkání vyhrály. V tomto utkání nám příjem a pole fungovalo daleko méně než ve druhém, přesto bylo lehčí. Druhé utkání ovlivnily špatné vstupy do setů nebo série chyb v jednom postavení. I zde se mohlo hrát na tři, maximálně čtyři sety. Ale na sestavu jsem chtěl být trpělivý a i ona se odvděčila vítězstvím, když ne jasným, tak vydřeným. I zde svoji roli sehrála univerzálka, tentokráte Slámová. Líbí se mi, jak hráčky zareagovaly na kritiku. Také si cením toho, že konec utkání zvládla Anička Kurková na přihrávce, výrazně tie-break týmu zjednodušila.

.                                (Erik)

 

ŽÁKYNĚ-D:  krajský přebor starších žákyň-skupina IV.

22.1. 10:00 VK KP Brno D
- Kuřim
2:0


VK KP Brno D - Boskovice
2:0


VK KP Brno D - Vyškov 2:0
         1.místo  
Komentář:
První zápas 6. kola Krajského přeboru starších žákyň jsme nastoupily proti holkám z DDM Hippo Kuřim. Od začátku jsme nad nimi měly velkou převahu, dařilo se nám hlavně na podání a ostatní činnosti (útok, příjem) nám také vycházely. S celkem velkým bodovým rozdílem jsme zápas vyhrály 2:0 na sety.
(Peťa Navrátilová)

Druhý zápas jsme hrály proti holkám z Boskovic. Vyhrály jsme oba dva sety zásluhou podání a pohybu v poli. Hrály jsme naplno, dařil se nám servis, útok i příjem. Bojovaly jsme o každý míč a každý bod. Do zápasu se zapojilo skoro celé družstvo.
(Kristýna Polická)

Třetí zápas jsme hráli proti holkám z Vyškova. Nemuseli jsme vyhrát, protože jsme měli nejlepší poměr setů, ale snažili jsme se. Nakonec jsme je převálcovali a to 25:17 a 25:12. Dávali jsme úžasné podání, bojovali jsme za každý balón a hodně (do vyřvání hlasivek) jsme se povzbuzovali.
(Jana Jašková)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT