7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 5.týdne

 Juniorky a kadetky zahájily nadstavbové boje v extralize. Jak se jim dařilo se můžete dočíst v podrobných komentářích.

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina I.

3.2. 18:00 Madeta - VK KP Brno 0:3 (-21,-19,-20)
4.2. 10:00 Madeta - VK KP Brno 0:3 (-15,-18,-20)
Komentář:

.                                                         (juniorky)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina I.

5.2. 10:00 Madeta - VK KP Brno 3:0 (24,20,23)
5.2. 13:00 Madeta - VK KP Brno 3:0 (23,22,17)
Komentář:

V prvním kole nástavby brněnské kadetky nestačily na tým z Českých Budějovic. Domácí zvítězily díky kvalitnímu bloku, a razantnímu útoku kůlových hráček. Naproti tomu brněnská děvčata od úvodu selhávala na přihrávce a následné realizaci útoku proti dvojbloku. Přestože čtyři z šesti setů prohrála v koncovce, vždy musela stahovat několikabodový rozdíl. A právě v samotných koncovkách se opět potvrdila mladistvá nezkušenost hráček z Králova Pole.

Komentář trenéra: Dnes nám to opravdu nešlo, měli jsme velké problémy s tvrdým útokem Budějovic, nedařilo se nám v základních činnostech a na rozdíl od Budějovic jsme špatně blokovali. Přesto v naší hře můžu najít čtyři pozitiva. Výrazně se zlepšuje herní pojetí Máří Kurkové. Plní pokyny a stále více pomáhá hráčkám na hřišti. Dobře útočíme středem sítě, Tereza i Eva odehrály v útoku dobrá utkání, Tereza si připsala 7 bodů v prvním, Hudy 5 bodů ve druhém, obě téměř stoprocentní. K této činnosti se musíme dostávat častěji a to jedině pokud nám bude fungovat přihrávka a vybírání. Zahráli nám dobře obě univerzálky, po vynuceném střídání Střížové kvůli přihrávce ještě lépe zahrála Slámová. A konečně, bojovali jsme s tím, jak nám to dnes nešlo, ve všech setech jsme drželi kontakt nebo i chvíli vedení, zlomili nás dětinskosti. Rozhodně ne nechuť nebo špatný přístup. Když přidáme více klidu v útoku a v poli, budeme opět vyhrávat

.                                (Erik)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - skupina O

3.2. 10:00 Nový Jičín
- VK KP Brno B 1:3 (24,-18,-24,-17)
3.2. 13:00 Nový Jičín - VK KP Brno B
0:3 (-11,-20,-25)
Komentář:

Byla strašná zima, takže nám chvíli trvalo, než jsme se pořádně rozehrály. 1. Set jsme sice prohrály, ale dobře jsme se zahřály a začaly pořádně hrát. 2. set jsme začaly dávat dobrý servis, přestaly dělat některé chyby a vyhrály 24:18. 3. a 4. set jsme si udržely dobrou náladu a díky dobrému servisu a útoku vyhrály 26:24 a 25:18.
Protože jsme už z předchozího zápasu odhalily hru soupeře, mohly se na hřišti vystřídat hráčky, které jinak moc příležitostí dostat se do hřiště nemají. Ty úkol dobře zvládly a ostatní hráčky také. Dařilo se nám hlavně na servisu, Nový Jičín měl problémy s přihrávkou našeho podání. Celkem bez potíží jsme také zvládaly servis, ze kterého se nám dařil úspěšný útok. Jičín i hodně kazil a my proto s jistotou vyhrály 3:0.

.                                (Týna Pavlovská a Terka Diatková)

 

ŽÁKYNĚ-A:  1.liga kadetek - skupina O

2.2. 17:00 VK KP Brno B - Moravská Třebová 3:2 (13,10,-24,-11,11)
2.2. 19:00 VK KP Brno B - Moravská Třebová 3:0 (23,15,19)
Komentář:

Do 1. setu jsme nastoupily s čistou hlavou a touhou po vítězství. A to se nám taky povedlo v 1. i 2. setu jsme vyhrály, ale ve 3. setu jsme se sekly a nešel nám vyhrát ani set. Po dvou prohrách jsme se vzpamatovaly a do tiebreaku jsme daly všechno a vyhrály jsme 1. zápas 3:2 na sety. Dařilo se nám dobře a děkujeme za pomoc Hudy a Vity. Bez nich bychom to tak dobře nezvládly.
Ve druhém zápase jsme jely na plné otáčky a už jsme si neudělaly pauzu jako v 1. zápase. Hodně se nám dařilo. Zvládly jsme i nepříjemnou situaci, kdy nám padla naše nahravačka:(. Samozřejmě velkou zásluhu mají naše skvělé pomocnice Pája a Hudy, které nám přišly pomoci. Děkujeme Vám moooc. Všechny jsme byly odpočaté a taky tak vypadal náš výkon. Každá hráčka hrála se 100%. Taky bych chtěla poděkovat lavičce za fandění :)). Celý zápas a den se vydařil.

.                                (Danča Resová a Katka Flajšingerová)

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT