7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 6.týdne

Nadstavbová část extraligy juniorek a kadetek pokračovala dalšími zápasy. V tomto kole jsme přivítali na domácí palubovce odvěkého rivala Olymp Praha. O tom, jak se našim děvčatům dařilo, se můžete dočíst v podrobných komentářích.

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina I.

11.2. 10:00 VK KP Brno - Olymp Praha 3:0 (21,21,21)
11.2. 13:00 VK KP Brno - Olymp Praha 3:2 (-22,-18,20,24,9)
Komentář:

V pátečním zápase proti Olympu Praha jsme vyhrály 3:0. Měly jsme dobrý útok středem a dobrý servis. I když jsme v průběhu setů prohrávaly, dokázaly jsme se zvednout a koncovku vyhrát. Sobotní zápas už neproběhl tak hladce, ale i přesto jsme dokázaly bojovností a pevnou vůlí vyhrát v tajbrejku a to i se špatným začátkem kde jsme prohrávaly 2:0. Dělaly jsme mnoho chyb na servisu a měly jsme problém ve vybírání diagonály.

.                                                         (juniorky)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina I.

11.2. 10:00 VK KP Brno - Olymp Praha 1:3 (-23,-24,24,-21)
11.2. 13:00 VK KP Brno - Olymp Praha 1:3 (-22,-15,20,-18)
Komentář:

Víkend nabídl střetnutí domácí týmu s nejlepším týmem extraligy letošního ročníku. První utkání bylo od úvodu velice vyrovnané a to i díky výborné hře smečařek Najbrtové a Nálezkové. V průběhu utkání rozhodly o výsledku vždy samotné koncovky, ve kterých byl nakonec úspěšnější Olymp. Utkání se lámalo ve druhé sadě, kdy si domácí vypracovali několikabodové vedení, které v zisk setu nezúročili. Olymp dominoval kvalitním blokem a výborným útokem univerzálky. I druhé utkání bylo v úvodu velice vyrovnané, Olymp byl však daleko klidnější v útoku. Jeho trpělivá hra a poctivá obrana dala pevný základ sobotnímu vítězství. Naopak domácí nezahráli tak dobře jako v utkání prvním a mimo zisku třetí sady příliš šancí na vítězství neměli. Komentář trenéra: Věděli jsme, že uspět můžeme zejména v prvním utkání a to se potvrdilo. Již na tréninku vypadala souhra Nálezkové a Kurkové velice dobře, v utkání pak byla dominantní. Nadstandardně zahrála i Najbrtová, zato vůbec jsem nemohl za obranu pochválit všechny tři blokařky. HUdylivovou a Hrabovou částečně omlouvá jejich nezkušenost s extraligou, ale Vorlová musí zahrát o třídu lépe. V samotných koncovkách nám opět chybělo více klidu a rozumu. Po zisku třetí sady jsme naprosto nepochopitelně vyhořeli na přihrávce. Druhé utkání bylo plné útočných chyb, za výborné se tak dá hodnotit zejména střídání Vitoulové, nejen na přihrávce ale také v taktické práci v obraně. Ta byla pro hru velikým přínosem V tomto utkání jsme byli celkově horší, ale nakonec nám opět chyběl klid a trpělivost zejména v útočné fázi. Obě dominantní smečařky se nám zde dostaly do záporných čísel. Na závěr chci pochválit Zuzku Vávrovou a Evku Beránkovou, že se zúčastnily utkání a aktivně pomohly s organizací a přípravou.

 (Erik)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT