7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 7.týdne

 Družstva kadetek a juniorek pokračovala dalším kolem, tentokráte hrála v Plzni. Více o jejich snažení se dozvíte v přiložených komentářích.

 

 

 

 

JUNIORKY-A:  Extraliga juniorek - skupina I.

18.2. 18:00 Loko Plzeň
- VK KP Brno 2:3 (-18,26,15,-12,-12)
19.2. 10:00 Loko Plzeň - VK KP Brno 3:2 (-22,-18,20,24,9)
Komentář:

Do 1. Setu jsme nastoupily dobře, ale v dalších dvou jsme polevily a nehrály, co jsme měly. Ve 4. Setu jsme soupeře zatlačily servisem Sáby, která se na podání udržela 12 výměn, které nás posunuly do tiebreaku. V tiebreaku jsme si vytvořily dvoubodový náskok a udržely jej až do konce.

Tento zápas měl naprosto obrácený průběh. Na nás se projevila únava, z již čtvrtého tiebreaku za sebou. Po promarněné koncovce 4. sady jsme opět šly do tiebreaku, který jsme nezačaly dvakrát nejlíp a než jsme se nadály, byl stav 9:1 v prospěch soupeře. Rozdíl se nám podařilo vyrovnat a bojovaly jsme až do konce, kde jsme za stavu 18:16 bohužel prohrály.

                                                       (juniorky)


KADETKY-A:
  Extraliga kadetek - skupina I.

18.2. 20:00 Loko Plzeň - VK KP Brno 2:3 (25,20,-18,-18,-8)
18.2. 12:00 Loko Plzeň - VK KP Brno 1:3 (-18,-18,24,-22)
Komentář:

Kadetky, pokud si chtěly udržet šanci na postup do finálové čtyřky, musely v Plzni dvakrát vyhrát. Cíl sice dosáhly, ovšem úvod prvního utkání rozhodně nebyl podle představ. Brno sice do utkání vstoupilo mnohem lépe, pozorně se věnovalo zkráceným nahrávkám soupeře, ale v dobré výchozí pozici si neporadilo s koncovkou. Hráčky poté znervóznily a začaly kupit chyby. Teprve střídání zraněné Nálezkové za Kurkovou uklidnilo brněnskou hru. Ve třetí sadě to pak byla zejména Najbrtová a obě středové hráčky Vorlová a Hudylivová, které připisovaly body útokem. Brno vývoj obrátilo a v tie-breaku neponechalo nic náhodě.

Druhé utkání začalo v duchu konce toho prvního. Soustředěná hra na přihrávce a perfektní rychlá hra Kurkové na všechny útočnice bez obtíží vycházela a nic nenasvědčovalo problému. Do hry se také podařeně zapojila univerzálka Slámová. Vše vypadalo dobře až do úvodu třetího setu, kdy hráčky nezvládly vstup a prohrávaly 0:6. Na konci přišlo sice vehementní dotahování, setbol ale proměnil plzeňský soupeř. O zvrat ve čtvrté sadě se postarala až druhá nahrávačka Haluzová a Královo Pole dokráčelo také k druhému vytouženému vítězství.

 (Erik)

 

KADETKY-A:  1.liga kadetek - skupina I.

18.2. 10:00 Moravská Třebová
- VK KP Brno B 0:3 (-19,-15,-10)
18.2. 13:00 Moravská Třebová - VK KP Brno B
3:1 (23,-21,17,20)
Komentář:

První set jsme nastoupily s čistou hlavou a i přes drobné chyby jsme díky skvělému servisu vyhrály 25:19. Druhý set jsme pořád hrály naplno a taky vyhrály 25:15. Třetí set byl úplně stejný jako předchozí dva. Dávaly jsme dobrý servis, přihrávaly dobře míče zadarmo, hrály uvolněně a i třetí set jsme s přehledem vyhrály 25:10. Celkově jsme vyhrály 3:0 a jsme velmi spokojení. Toto vítězství nám hodně pomůže v celkovém hodnocení. Do druhého zápasu jsme nastoupily po lehce vyhraném prvním a očekávaly jsme stejně lehký průběh. Ale náš soupeř byl velmi úporný a dost nás zaskočil. Náš i jejich servis byl velmi nátlakový, ale soupeř se s ním líp popral, jejich přihrávka byla takřka perfektní a pole též. V průběhu zápasu na nás dolehla únava a my nebyly schopny hrát na plný výkon. Bohužel jsme se přizpůsobily jejich hře a hrály velmi dlouhé a velmi náročné výměny. Také jsme se mezi sebou přestaly domlouvat, a proto jsme nepřihrály skoro nic. Tento zápas skončil 3:1 pro soupeře a my toho do teď litujeme, protože jsme na ně měly.

 (Johanka Nováková a Týna Pavlovská)

 

KADETKY-A:  1.liga kadetek - skupina I.

19.2. 10:00 Česká Třebová
- VK KP Brno B 1:3 (-7,-19,23,-16)
19.2. 13:00 Česká Třebová - VK KP Brno B
3:1 (23,-21,17,20)
Komentář:

 

 

Do prvního zápasu jsme šli s bojovností. V prvním setu jsme na soupeře vlítli, že se nestačili divit. Měli jsme super servis, ale příjem nám trošku ulítával. I přesto jsme je dokázali porazit. Ve druhém setu se už rozehráli a utekli nám. Byli jsme nervózní, ale pak jsme se probudili a set jsme jim nedali. Třetí set už byl o kousek. Nešel nám příjem, hráli jsme trošku zmateně, ale srovnali jsme to. Krásně strávená neděle

Do druhého zápasu jsme nastoupily s dobrou náladou. Zpočátku to vypadalo dobře, ale pak jsme začaly kazit servis a příjem, ani skládat balony nám moc nešlo. Tak jsme prohrály první set a do druhého šly s nadějí, že to bude lepší. Druhý set byl ale kopií toho prvního. Dělaly jsme stejné chyby a tak nám soupeř vzal bez větších potíží i druhý set. Nakonec jsme se ve třetím setu konečně zvedly. Začalo se nám dařit podání, bodové šňůry z prvního zápasu byly zpátky a dařil se nám i příjem. Třetí set jsme vyhrály a šly do čtvrtého s bojovnou náladou. Ten jsme taky vyhrály a do tie-breaku jsme vstupovaly podáním. Potom se ale něco zvrtlo a nedařilo se nám tak dobře, hodně jsme chybovaly a soupeř toho uměl využít. Nakonec jsme prohrály 15:7. Byla to škoda, když jsme to tak vytáhly.

 (Klára Milelová, Verča Hrochová)

 

 

 

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT