7x Mistr ČR a ČSFR, 7x vítěz ČP

Ozvěny víkendu 9.týdne

 Družstva mládeže VK KP Brno, bojují o co nejlepší umístění v mistrovských soutěžích. O tom, jak se jim dařilo, se dozvíte v přiložených komentářích.

 

 

 

 

 

 

 

 

JUNIORKY-A: Extraliga juniorek - skupina I.

2.3. 18:00 VK KP Brno - Madeta 3:0 (11,18,20)
3.3. 10:00 VK KP Brno - Madeta 3:1 (24,9,-17,17)
Komentář:
V prvním zápase jsme na soupeře tlačily servisem a dobře blokovaly. Dobrý příjem nám umožnil hrát hodně přes blokařky a ty se prosazovaly. V druhém zápase se opakoval výkon ze zápasu prvního až na třetí set, ve kterém hráčky Madety začaly kvalitně podávat a vytvořily si náskok, který udržely až do konce setu a tak vyhrály 25:17. Po tomto setu jsme zlepšily hru na síti a na servisu a vyhrály ve čtyřech setech.

(juniorky)


KADETKY-A:
Extraliga kadetek - skupina I.

2.3. 20:00 VK KP Brno - Madeta 3:1 (21,23,-20,16)
3.3. 12:00 VK KP Brno - Madeta 2:3 (23,22,-23,-22,-8)
Komentář:

Kadetky odehrály druhý víkend proti soupeři z Českých Budějovic. Po oslabení o zraněnou Marii Kurkovou a naopak posilnění o nahrávačku Pospíšilovou, smečařku Najbrtovou a libero Uhlířovou dokázaly zvítězit pouze v prvním, pátečním utkání. V tom druhém nedokázaly dotáhnout do konce nadějné vítězství 2:0 a 19:15 a prohrály v pěti setech. Za tohoto stavu je v tabulce první šestky extraligy postup do finále již pouze teoretickou možností. Kadetky musí zvítězit ve zbylých čtyřech utkáních a čekat na další výsledky.
Komentář trenéra: Celý víkend jsme se trápili ve hře středem, Pospíšilová byla nesehraná, přesto jsme dobře konkurovali soupeři v útoku z kůlu, který má Madeta vynikající. Věděli jsme, co bude soupeř hrát a v prvním utkání jsme toho maximálně využili, hlavně na bloku. Najbrtová, Vitoulová i Slámová zahrály velice dobře útokem. Zkrat přišel v koncovce třetí sady druhého zápasu. Tým obratem přestal dělat to, co se od něj očekávalo, chyběla obrana, špatně jsme blokovali a nedokázali vybrat míč, navíc nevycházelo podání. Madeta dobře zareagovala a vítězství si vybojovala vlastní pílí a odhodláním.

(Erik)

 

KADETKY-A: 1.liga kadetek - skupina I.

3.3. 10:00 VK KP Brno B - Nový Jičín 3:1 (-23,8,17,19)
3.3. 13:00 VK KP Brno B - Nový Jičín 3:1 (-23,18,18,22)
Komentář:

V sobotu jsme hrály 1. ligu kadetek proti Novému Jičínu. Do zápasu dostaly příležitost na bloku Hrošík a Háňa. Obě předvedly skvělý výkon. V prvním setu jsme hrály jakoby jsme to nebyly my, nepřihrávaly jsme, kazily podání a hlavně jsme spolu nekomunikovaly. V druhém setu jsme hrály o poznání líp. Porazily jsme soupeře 25:8. Do třetího setu jsme šly s čistou hlavou a taky jsme vyhrály. Čtvrtý set jsme taky vyhrály, už jsme začaly komunikovat. Cesta k vítězství vedla přes tvrdý servis. Excelentní výkon na útoku předvedla "Dii", která "skládala" ze všech pozic.

Ve druhém zápase jsme opět nastoupily proti holkám z Nového Jičína. I přes náskok, který jsme si vytvořily hlavně podáním, jsme první set prohrály. Párkrát se nám nevydařil příjem a nějak jsme se nesoustředily na hru. Potom jsme se probraly a začaly hrát. Dále jsme soupeře doslova ,,drtily'' podáním, které se nám dařilo až do konce zápasu. Zlepšil se nám také příjem, ale naše hra v poli, zvláště' vybírání ulívek, nám moc nešlo. Ve čtvrtém setu jsme přestaly hrát. Dělaly jsme spoustu zbytečných chyb a tím měl soupeř velký náskok. Postupně jsme se však vzpamatovávaly a nakonec jsme celý zápas vyhrály 3:1. Velkou pochvalu si zaslouží Tereza Diatková ,,Dii'', která dnes na útoku přímo zářila. Tento zápas hodnotím jako velmi vydařený.

(Katka Flajšingerová a Patricia Blahová)

 

KADETKY-A: 1.liga kadetek - skupina I.

19.2. 10:00 Česká Třebová
- VK KP Brno B 1:3 (-7,-19,23,-16)
19.2. 13:00 Česká Třebová - VK KP Brno B
3:1 (23,-21,17,20)
Komentář:

 

 

 

Do prvního zápasu jsme šli s bojovností. V prvním setu jsme na soupeře vlítli, že se nestačili divit. Měli jsme super servis, ale příjem nám trošku ulítával. I přesto jsme je dokázali porazit. Ve druhém setu se už rozehráli a utekli nám. Byli jsme nervózní, ale pak jsme se probudili a set jsme jim nedali. Třetí set už byl o kousek. Nešel nám příjem, hráli jsme trošku zmateně, ale srovnali jsme to. Krásně strávená neděle

Do druhého zápasu jsme nastoupily s dobrou náladou. Zpočátku to vypadalo dobře, ale pak jsme začaly kazit servis a příjem, ani skládat balony nám moc nešlo. Tak jsme prohrály první set a do druhého šly s nadějí, že to bude lepší. Druhý set byl ale kopií toho prvního. Dělaly jsme stejné chyby a tak nám soupeř vzal bez větších potíží i druhý set. Nakonec jsme se ve třetím setu konečně zvedly. Začalo se nám dařit podání, bodové šňůry z prvního zápasu byly zpátky a dařil se nám i příjem. Třetí set jsme vyhrály a šly do čtvrtého s bojovnou náladou. Ten jsme taky vyhrály a do tie-breaku jsme vstupovaly podáním. Potom se ale něco zvrtlo a nedařilo se nám tak dobře, hodně jsme chybovaly a soupeř toho uměl využít. Nakonec jsme prohrály 15:7. Byla to škoda, když jsme to tak vytáhly.

(Klára Milelová, Verča Hrochová)

 


facebook instagram YouTube fanshop luzanky sms


Nejbližší domácí utkání A-týmu

MOD_DPCALENDAR_UPCOMING_NO_EVENT_TEXT